Синдром на раздразненото дебело черво тема 3

• 29 346
  • 809
  •   1
Отговори
# 570
mimi.7299 всичко ще е наред утре
Пиши как е минало
Много се съмнявам, но дано!

# 571
Аз съм с хроничен колит от години, но до преди няколко месеца си бях добре.  За съжаление, претърпях пункция на фоликули преди няколко месеца, уж рутинна операция, а стигнах до хирургията с остър колит, газове, подуване, качени 5 кг за нула време от хиперстимулация и 10 см + на талията, които слава Богу после свалих. Но последваха и все още съм с много газове, подуване, тежест, разстройство, диария. Нямам запек и никога не съм имала, а често се моля да имам, просто за да не търся нон стоп тоалетни и да изпадам в ужас при всяко къркорене в корема. Живота ми се върти около тоалетните, бяхме в Гърция за няколко дни, аз се качих в колата след 4 лопедиума . За съжаление, вече и Лопедиума не ми действа, сдобих си се с хронична диария. Изпадам в ужас, защото скоро пак ще пътуваме, граница, чакане, но пък и не може цяло лято вкъщи, все пак имам семейство, няма как всичко да се върти около мен.
Пия Мастиха по 2 капсули на ден, пия клеева тинктура, активен въглен, пробиотик женски, оцет с вода, какво ли не изпих и тъпата диария ту я има, ту я няма. На случаен принцип. Израдвах се тези дни , че 3 дни я нямаше и вчера пак не съм спала цяла нощ, сутрин съм развалина и не мога да се събудя. Напоследък чета, че много хора са с хронична диария, даже се замислих при мен да не е от Ковид, защото го изкарах 6 пъти ( доказан с тестове). Когато съм с диария почти винаги изпражненията са жълти и кашави, а преди нея имам болки, след изхождане изчезват, но да остава си това чувство, че уж пак ти се ходи.

Знаете ли къде и за колко време се правят тестове за Чревен микробиом?
Някой ползвал ли е Имодиум инстант или други подобни, които се разтварят под езика?

# 572
До тук /не се хваля, че като се похваля и всичко заминава на кино/ видях решение на проблема с онази постоянна диария и усещане, че още ми се ходи до тоалетна с антибиотика Колидур, който ми изписа гастрото. Това е антибиотик за черва. Не повлиява друго. Пие се 10 дни. Купува се без рецепта, но от Турция /турската аптека в нета/.
Направо се родих! Всичко ми бе наред, но онова усещане за възпаление в червата не се повлия от нищо. Лекарката каза първо да пия 4 на ден Тазиктана и при силни позиви нещо от рода на Лопедиум. Не помогна и скокнах към Колидура. Да, антибиотик е, но определено повлия.
После приемам един пробиотик пак тук препоръчан ПроБиота10. Ами доволна съм! Мисля, че мими 7299 го спомена и си го поръчах. Но при прием на пробиотик имам някакви колики все едно към в цикъл.

Дайте съвети за газове. Това е някакво чудо! Понякога се смея, че съм като гайда - подута от въздух!

# 573
Извинете за въпроса но при мен след третото шише тече вода, но жълта. Не трябва ли да е прозрачна. Нещо взех да се притеснявам...

# 574
Извинете за въпроса но при мен след третото шише тече вода, но жълта. Не трябва ли да е прозрачна. Нещо взех да се притеснявам...
Аз 6 часа не можах да излезна от тоалетната след като изпих разхлабителните. Тъкмо излезна и пак ме върне и така беше накрая воднисто, ама жълто. И аз няколко пъти питах сестрите там нормално ли е и до кога ще продължава, че направо си беше изтощително. Казаха че ако има задържано по червата така излиза и че са дълги червата и не могат да кажат колко време, ама било нормално.

# 575
Остана ми за утре в 4 ч още есин литър с две прахчета, дано се избистри! 🙏

# 576
И да не се избистри не мисля, че е чак такъв проблем.Тъй като се събудих по време на колоноскопията си и гледах какво гледат - то си има вътре тук и там остатъци. Не е проблем.

Успех утре. Стискаме палчета!

# 577
И да не се избистри не мисля, че е чак такъв проблем.Тъй като се събудих по време на колоноскопията си и гледах какво гледат - то си има вътре тук и там остатъци. Не е проблем.

Успех утре. Стискаме палчета!
Остатъци от храна не би трябвало да има, ужас!
Благодаря ти, много ме е страх!

# 578
  • под тепетата
Няма нищо страшно, не се бой. За протокола- правени са ми 3-4 без упойка, само една с упойка.

# 579
Няма нищо страшно, не се бой. За протокола- правени са ми 3-4 без упойка, само една с упойка.
Страх ме е от резултата. Преди 20 години ми е правена последно!

# 580
И при мен беше жълта, цвят като жълта лимонада.

# 581
И при мен беше жълта, цвят като жълта лимонада.
Точно!

# 582
Дорис, писах ви на ЛС

# 583
Аз спазвах всички изисквания стриктно, но въпреки това, не успях да се прочистя идеално. Лекарката, която ме посети след манипулацията, също го отбеляза. Дано не им е попречило да огледат добре.

# 584
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос, но тези очистителни прахчета толкова ли са гадни, както повечето хора споделят? Едвам се пиели Flushed
С намерение съм за колоно и гастроскопия до края на годината, само да събера малко смелост. Самата процедура, доколкото разбрах, не се усеща. Най-гадното било подготовката. Колко е гадно?
С разстройство съм от... не помня вече колко години. Слава Богу, запек не съм имала. В по-голямата част от времето са кашави изпражнения, но имам периоди (от по месец примерно) - чиста вода.

Общи условия

Активация на акаунт