Издутина около ануса

• 916
  • 12
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, след раждането ми се появи издутинка (като балонче) точно до ан*са. Понякога почти не я напипвам, понякога доста се вижда. Рядко е болезнена, по-скоро изпитвам естетически дискомфорт, защото се вижда и мъжът ми я напипвам в моментите когато сме интимни.
Именно този дискомфорт е причината и да не искам да отида на лекар. Личната ми е жена и като и казах, ме накара да покажа за какво говоря. Не мислех, че ще се наложи и не бях подготвена, като нареди да "легна по голо дупе". Започна едно оглеждане и пипане, направо умрях. Разбрахме се да се върна за направление за специалист, но аз така и не го направих, заради преживения срам. Някой може ли да сподели повече за този вид преглед и дали няма начин за лекуване без да преживявам този ужас.

# 1
Е чак пък ужас, недей така. Това са лекари и те са виждали безброй дупета. Няма как да мине без да си покажеш проблема. Има къде къде по-срамни неща. Отивай! Може би е външен хемороид.

# 2
Ама какъв срам, нали вече си и раждала жена.

Чак пък да умираш.. Лекарите не учат само по учебници и ако знаеш колко голи тела са видели още от обучението си.. Едва ли точно твоето дуп€ е по-различно.

Може би хемороиди, при някои след раждането се появяват.
Кажи си мечка срам, мен не срам и отивай на лекар. Няма да те изяде. 😉

На лекар се казва и показва всичко 😀
Не може да познае по телепатия.

# 3
И аз ще да напиша, че си раждала, виждали са ти и са ти пипали нееднократно интимните места. Защо е необходимо да си причиняваш болка и дискомфорт при секс, ако можеш да получиш реална помощ?

# 4
  • София
Знам, че ви се струва смешно, но ми прилошава само като си помисля да отида на лекар за това, независимо дали жена или мъж. Може ли малко повече информация как протича прегледа, да не съм изненадана като при личната.

# 5
Не знам какво толкова изненадващо има. Най-нормалната реакция на лекаря е да иска да погледне или да пипне. Би било притеснително, ако некой се опита да лекува нещо, без да го е видял, обследвал... Нищо срамно няма.

# 6
Така описано прилича на външен хемороид. Получава се при напъни по голяма нужда, при раждане също май може да се получи. Не е болка за умиране. Има някакво лечение с мазила, има и оперативно. Може да се спука, тогава тече ярко червена кръв, може и да се прибере сам и след време пак да се покаже. Все пак се ходи на лекар за точна диагноза и правилно лечение.
Как да протича преглед при специалист точно на това място? Логично на магарето. Ще трябва и да види и да пипне докторът.
Странна реакция на жена, която е била бременна и вече е раждала.

# 7
И според мен е хемороид.Аз като родих писах на гинеколожката ( която ме и изражда) видя ме и ми изписа мазило. Наскоро една приятелка роди и същото, само докато й чух оплакванията и знаех какво е( потвърди се после и от лекар).

# 8
  • Sofia
За хемороиди доколкото знам се ходи на гастроентеролог. Там едва ли има магаре.

Преди години ЛЛ ме преглеждаше за хемороиди. Накара ме да легна на кушетката настрани по голо дупе.

# 9
Няколко пъти съм ходила на прегледи при хирурзи за хемороиди, и никога прегледът не е бил на магаре. А на кушетката, странично легнала. Няма нищо страшно, нито боли.

# 10
Преди колко време родихте? Прилича на хемороид от раждането, но пък щом вече сте интимни минало е някакво време и би трябвало през това време и проблемът да е преминал. Калиев перманганат си вземете и малко разтворете във вода и се мажете. Дезинфекцира и свива бързо хемороидите, но и да не е това, не е вредно, няма да си навредите. Боядисва, така че с ръкавици го използвайте. Дезинфекцирате с напоено памуче и това е.

# 11
Проктолог е тесният специалист.
Аз бих отишла, още повече с дискомфорт. И какво да му е на прегледа повече отколкото от при гинеколог? Все ще трябва да се съблечеш и покажеш.
Тези лекари си избират специалността все пак, ако не им се гледат дупета стават нещо друго.

# 12
Боже, след родилното дето всеки минаваше и гледаше отдолу, все едно сме на панаир и предлагам забавления май не ме е толкова срам от лекари.

Оправи се като за гинекологичен преглед. Лекарят ще трябва да види, пипне и ако се наложи да провери какво е.

Какво толкова да се оправяш?
Лекари са - виждали а голи дупета на ден по десетки. Е, твоето точно не са виждали, но няма да ги впечатлиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт