💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 731
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Имах предвид криене до определена седмица, притеснение...

# 301
Имах предвид криене до определена седмица, притеснение...

Аз по-скоро за себе си го крия, как да кажа от суеверие.

# 302
Аз съм на мнение, че работодателят трябва да знае максимално рано. Моят опит просто е такъв - всичко се случва, трябва да се ходи по лекари, лаборатории, това са излизания от работа. Та аз още след първия преглед бих казала. Оттам нататък каквото стане - просто да знаят, за да влязат в положение или да се знае, че има уважителна причина да се отсъства от работа.
За близки вече съм 50/50. Повечето приятели и роднини все още не знаят, ще им кажем след скрининга и то наистина на по-близките. Тук мотивът ми е да спестя притеснения от тяхна страна, но аз съм с рискова бременност и затова. Най-най-близките ми знаят - родителите ми (които ми помагат с детето), най-добрите ми приятелки. Аз не вярвам в зли очи, суеверия и тн., това са ми мотивите на мен.

# 303
Аз не съм казала на никого още (освен на бащаткото, де 😁)и се надявам да запазя нещата така поне до 12та седмица. Много голям плюс ми е, че работата ми е дистанционна, но пък стреса си го има. Обмислям първо да направя онлайн среща (неофициална) с прекия ми мениджър, тъй като сме си близки, и директно да ѝ съобщя. От нея ще потърся и съвет как да формулирам имейла, вече официалния, до нея и HR.
Сега ще споделя и за една чудатост - вечер си пускам някакви херцове "лечебни" преди да заспя 😁 Макар да звучи налудничаво на мен ми помагат при главоболие, та дори и смъкване на температурата без медикаменти. Някой друг да е пробвал?

# 304
Здравейте! Радвам се за съществуването на групата. Аз съм в 7г.с., днес слава богу, беше решаващ преглед дали е т.нар. куха бременност или има ембрион. Логиката, прегледите и сметките говориха в полза на липсващ ембрион. Днес ехографа показа наличие на ембрионче и бърз растеж за една седмица. Вълнувам се да го споделя с вас. Термина ми е за 24. Октомври,когато е роден и съпругът.

# 305
Аз мислех да не казвам на работодателя преди 12г.с., но ме повишаваха в същия момент и допълнителното ми споразумение имаше изпитателен срок. Реших да кажа на прекия си ръководил устно, за да премахнем изпитателния срок, че хич не се чувствах ок с него. Не съм имала проблеми. Смятам обаче да изчакам да мине ФМ и тогава да кажем на родители и приятели.

# 306
И при мен има почти толкова голяма киста. Казаха ми "ще наблюдаваме". Как точно? През корема вижда ли се с видеозон?

Гледа ме с вагинален ехограф, но би трябвало и с коремния да се вижда. След седмица пак съм на преглед. Лапароскопията я спомена само при случай, че продължава да расте и се наложи да се маха. Обясни, че има около 40% шанс да изчезне без никаква намеса. За всеки случай днес се свързах с репродуктивния доктор и той потвърди, че до 12 седмица сама трябва да изчезне. Предупреди ме да не правя резки движения.

Ти също ли си минавала стимулация или по естествен път настъпи бременността? Дано бързо се махнат и се радваме на спокойна бременност Simple Smile

# 307
И при мен има почти толкова голяма киста. Казаха ми "ще наблюдаваме". Как точно? През корема вижда ли се с видеозон?

Гледа ме с вагинален ехограф, но би трябвало и с коремния да се вижда. След седмица пак съм на преглед. Лапароскопията я спомена само при случай, че продължава да расте и се наложи да се маха. Обясни, че има около 40% шанс да изчезне без никаква намеса. За всеки случай днес се свързах с репродуктивния доктор и той потвърди, че до 12 седмица сама трябва да изчезне. Предупреди ме да не правя резки движения.

Ти също ли си минавала стимулация или по естествен път настъпи бременността? Дано бързо се махнат и се радваме на спокойна бременност Simple Smile

По естествен път.

# 308
Здравейте! Радвам се за съществуването на групата. Аз съм в 7г.с., днес слава богу, беше решаващ преглед дали е т.нар. куха бременност или има ембрион. Логиката, прегледите и сметките говориха в полза на липсващ ембрион. Днес ехографа показа наличие на ембрионче и бърз растеж за една седмица. Вълнувам се да го споделя с вас. Термина ми е за 24. Октомври,когато е роден и съпругът.
Честито ембрионче!
Пс Термините ни съвпадат! ☺️

# 309
Ох, момичета, преди малко изведох детето на разходка в парка до нас. Повървяхме 20 минути, аз се запъхтях, уморих се, задъхах се, стана ми лошо, главата ме боли, гади ми се... Едва се прибрах и се проснах. А е едва 11г.с.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 15:36 от Gerisita

# 310
Аз днес бях на преглед, уж трябваше да съм 10+2гс, а го измериха 11+0 гс, преизчисли ми термина за 01.10.2025
Казаха че понякога си наваксват… дали е нормално?

# 311
Gerisita, обикновено след 12г.с. изчезват тези неприятни симптоми, така че си на финалната права. Дано скоро ти се размине!

alina22, нормално е да има известно разминаване в измерването.

И аз се чувствам като парцал тези дни, даже се отчетох и с повръщане. А толкова се надявах да ми се размине този път. Уж тялото вече знаело през какво преминава и не били толкова кофти симптомите при втора, трета бременност.. друг път. Не мога да стана от дивана днес, добре че мъжа ми работи от вкъщи и е сравнително свободен днес, за да се занимава с малкия.

# 312
Gerisita, обикновено след 12г.с. изчезват тези неприятни симптоми, така че си на финалната права. Дано скоро ти се размине!

alina22, нормално е да има известно разминаване в измерването.

И аз се чувствам като парцал тези дни, даже се отчетох и с повръщане. А толкова се надявах да ми се размине този път. Уж тялото вече знаело през какво преминава и не били толкова кофти симптомите при втора, трета бременност.. друг път. Не мога да стана от дивана днес, добре че мъжа ми работи от вкъщи и е сравнително свободен днес, за да се занимава с малкия.

И аз се надявах тялото да "помни", ама явно след девет години забрави. С първата бременност нямаше такива екстри, но може би там младостта помагаше 😀
Искрено се надявам след 12г.с. да е по-добре, защото бяха тежки три месеца и не знам как бих избутала още 6 такива.

# 313
  • Благоевград
Аз си мислех, че се филмирам и ми става лошо от паник атаките и това, че постоянно си стоя вкъщи, а явно при повечето има такова прималяване по време на разходка. Не съм излизала от понеделник, когато бяхме на преглед, после ще излезем с мъжа ми за 10 минути пред блока като се прибере от работа да повървя за няколко минути.
При мен засега терминът е загадка. Не знаем кога е била овулацията, но съм си записала датите, на които сме имали контакти. Първоначално като установехме бременност казаха 4+4, обаче след 4 дни чухме лек пулс и доктора каза 6. Миналата седмица в четвъртък трябваше да съм 9+2, доктора каза отговаря на 9+1. Понеделник на преглед доктора каза 10+1, така отговаряло на размер и така го изчислява ехографа. Иди разбери 😀

# 314
Аз си мислех, че се филмирам и ми става лошо от паник атаките и това, че постоянно си стоя вкъщи, а явно при повечето има такова прималяване по време на разходка. Не съм излизала от понеделник, когато бяхме на преглед, после ще излезем с мъжа ми за 10 минути пред блока като се прибере от работа да повървя за няколко минути.
При мен засега терминът е загадка. Не знаем кога е била овулацията, но съм си записала датите, на които сме имали контакти. Първоначално като установехме бременност казаха 4+4, обаче след 4 дни чухме лек пулс и доктора каза 6. Миналата седмица в четвъртък трябваше да съм 9+2, доктора каза отговаря на 9+1. Понеделник на преглед доктора каза 10+1, така отговаряло на размер и така го изчислява ехографа. Иди разбери 😀

А дата на последния цикъл не върши ли работа за изчисляване?

Общи условия

Активация на акаунт