💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 756
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
  • Благоевград
В моя случай не, защото съм била с късна овулация, цикълът ми беше на 26.12., а овулацията е била около средата на януари.

# 316
И моя последен цикъл беше на 27.12 и ми изчислиха  термин - 1ви октомври

В моя случай не, защото съм била с късна овулация, цикълът ми беше на 26.12., а овулацията е била около средата на януари.

# 317
Майчета, това с гаденето е много непредвидимо. При мен първата бременност преди 9г беше с много отпадналост и почти постоянно гадене, миризмите бяха леле - всичко ми дразнеше. 🤢
Сега - нищо, чак забравям, че съм бременна. Освен може би лееко задъхване, почти незабележимо. Чак от време на време малко се притеснявам дали още съм бременна ☺ Само чувствителните и понаедрели гърди са налични 😜 ММ го отбеляза днес 😅

# 318
Майчета, това с гаденето е много непредвидимо. При мен първата бременност преди 9г беше с много отпадналост и почти постоянно гадене, миризмите бяха леле - всичко ми дразнеше. 🤢
Сега - нищо, чак забравям, че съм бременна. Освен може би лееко задъхване, почти незабележимо. Чак от време на време малко се притеснявам дали още съм бременна ☺ Само чувствителните и понаедрели гърди са налични 😜 ММ го отбеляза днес 😅

Късметлийка!! Simple Smile

# 319
Радвайте се!

# 320
Момичета, вие в какви пози спите? Откакто прочетох, че и това е от значение, по 1 час не мога да заспя, будя се постоянно, абе ужас. На лявата страна било най-добре да се спи (защото така се подобрява кръвообращението и доставката на кислород и хранителни вещества към плода), на дясната не е фатално, но не е препоръчително, а по гръб направо било опасно, защото води до натиск на кръвоносни съдове, които доставят кръв на плода... а аз мислех, че само по корем не е ок Flushed

# 321
Скрит текст:
Момичета, вие в какви пози спите? Откакто прочетох, че и това е от значение, по 1 час не мога да заспя, будя се постоянно, абе ужас. На лявата страна било най-добре да се спи (защото така се подобрява кръвообращението и доставката на кислород и хранителни вещества към плода), на дясната не е фатално, но не е препоръчително, а по гръб направо било опасно, защото води до натиск на кръвоносни съдове, които доставят кръв на плода... а аз мислех, че само по корем не е ок Flushed

Аз още спя по корем. И без това спя по едва 3-4 часа, а не мога да заспя в друга поза. Иначе, спането по гръб не би ли следвало да е вредно на по-късен етап от бременността?

# 322
  • Благоевград
Наскоро гледах един подкаст за бременни и там акушерката каза, че в първия триместър не е проблем да се спи на двете страни и по гръб. По корем не е препоръчително. След това вече бебето натежава и самата майка усеща как точно й е комфортно да спи. При мен някак от само себе си ми идва на ляво или по гръб, но приоритетно на ляво. Още от самото начало спя с възглавница между краката. Първите три седмици много ме болеше кръста и само това ми помагаше. Сега вече ми е удобно, защото коремът ми започна да проличава леко и някак с възглавницата ми е добре и на гърба, и на кръста.

# 323
signora_tina, Може ли линк към подкаста? Blush
Аз също лягам на лявата страна, удобно ми е и бързо заспивам (поне засега). Разбира се, събуждам се във всякакви други пози. Grinning

# 324
По гръб не се препоръчва в напреднала бременност, сега няма проблем. Като е по-голямо бебето може да притисне долна куха вена и от там да се намали притока на кръв към сърцето на майката и от това от своя страна може да доведе до понижаване на кръвното налягане, световъртеж, гадене или задух при майката, намалено кръвоснабдяване на плацентата и бебето. Както става ясно, майката ще усети ако има такова притискане и няма повод за притеснение, че може да се случи без да разберем. Аз лично много добре усещах и няколко пъти се е случвало посреднощ да се събудя по гръб.

# 325
  • Благоевград
signora_tina, Може ли линк към подкаста? Blush
Аз също лягам на лявата страна, удобно ми е и бързо заспивам (поне засега). Разбира се, събуждам се във всякакви други пози. Grinning

Съжалявам, беше на английски и нямам спомен за заглавието.
Но и в български източници съм чела, гледала съм също лекции за бременни и там също са казвали, че е добре да се спи на лявата страна. Докато бях в болницата за задържане, до мен на леглото следяха тонове и акушерките предупреждаваха всички бременни, че могат да се завъртят по всяко време на ляво, ако им стане зле и да я извикат, ако им прилошее.

# 326
Здравейте, последния преглед ми беше на 06.03.2025 в 6г.с+6д и остановен термин 24.10.
Та АГ ме попита дали имам някакви оплаквания ,споделих,че от време на време ме наболява долу ниско и тя ми каза,че това били контракци и да пия при нужда нош-па 3×1.
Снощи и сега пак ме наболява та ги почнах,има ли някоя мама с подобно нещо

# 327
Здравейте, последния преглед ми беше на 06.03.2025 в 6г.с+6д и остановен термин 24.10.
Та АГ ме попита дали имам някакви оплаквания ,споделих,че от време на време ме наболява долу ниско и тя ми каза,че това били контракци и да пия при нужда нош-па 3×1.

Да, в 6г.с. и 7г.с. имах постоянно и пих но шпа - 3х1. И на мен ми казаха, че са контаркции, но аз го отдавам на факта, че се разтяга, расте и ме боли. Сега съм в 11 г.с. и от време на време пак ме болят, в момента точно след разходка ме боли и ще пия.

# 328

Аз от 5-та седмица си пия ежедневно Но Шпа 3 х 1 от по-слабите 40 мг.

# 329

Да, в 6г.с. и 7г.с. имах постоянно и пих но шпа - 3х1. И на мен ми казаха, че са контаркции, но аз го отдавам на факта, че се разтяга, расте и ме боли. Сега съм в 11 г.с. и от време на време пак ме болят, в момента точно след разходка ме боли и ще пия.
Мен снощи в по късните часове почна да ме боли и пих ,но през деня доста работи свърших ,та го отдадох аз на това но сега пак ме боли ... одеве пих нош-па и пак си ме боли ..

Общи условия

Активация на акаунт