💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 574
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
И при мен от известно време се вижда коремче, дори сутрин на гладно. А вечер разликата става огромна Grinning
10+4 съм аз.

# 496
Само чакам да се затопли времето и изваждам роклите, най-удобно ми беше с тях. Дори и след раждането продължих да си ги нося, защото нищо не ми стягаше никъде.

# 497
Момичета, аз като чета, че някои от вас работят и се депресирам. Аз постоянно се чувствам като болна - отпаднала, уморена, без никаква енергия, на моменти пак с гадене и призляване... А ме чака толкова разчистване и пренареждане вкъщи. Почти в 13г.с. съм. Не трябваше ли вече малко да живна?
Вчера бях на преглед. Тоя човек все още не дава да пия витамини. Каза само фолиева, Б12 и желязо. Вие пиете ли витамини?

# 498
Здравейте, момичета! Честит празник! 💚

На мен вчера ми мина първата ФМ и БХС, от който чакам резултати до дни. АГ сподели, че от НИПТ няма особен смисъл и дори най-бюджетният вариант е опция, ако държа, заради синдрома на Даун. Та сега се разколебах дали има смисъл от тази инвестиция (при предната бременност не сме правили, но пък имахме ПИД на ембриона).

Като цяло човечето се развива супер, отговаря си на възрастта (в 13 г.с. съм вече) и е тооолкова завършено вече в детайли. 🥰 Има си прекрасен профил, коремче, крачета и ръчички, на фона на предния преглед от преди 3 седмици вече си е 100% бебе. ☺

Аз още съм с кофти симптомите, за последно тази сутрин повръщах, а вчера едва си дочаках реда пред лабораторията за БХС, по едно време бях сигурна, че ще припадна. Често спя полу повдигната и вече тотално се обърках дали и какво да ям и пия, че да не ми е зле. Всеки ден се утешавам, че от утре всичко ще отмине, съдейки по предната бременност.

100% съм сигурна, че усещам и бебенцето вече. Знам, че статистически е рано, но тялото ми още помни от недалечната бременност тези сигнали и нямам съмнения, че е това, особено като го гледахме вчера на ехографа как се развихри по едно време. 😄

Не съм фен на дрехите за бременни, благодарна съм, че пак ще карам бременността в топли месеци и понеже дънките по тялото вече ме стягат на корема, тези дни ще извадя рокли и поли с висока талия, че да ми е по-свободно и приключвам въпроса.

Не съм качила кг., но не ме притеснява, мисля, че още е рано. Иначе аз пия Ортомол Натал, супер доволна съм от тези мултивитамини, в тях има всичко нужно за бременността и кърменето, единствено в дни с прекалено много гадене ги пропускам и пия обикновена фолиева киселина.

При предната бременност ползвах на Lierac гела за стрии. Не знам дали е до ген или заради него, но нямах никакви поражения, та отново ще заложа на този продукт.

Gerisita, във втори и трети триместър аз имах енергия за трима, така че не го мисли, ще отминат неразположенията. Моето ежедневие буквално до часове преди раждането бе почти като на небремнна - шофиране, йога, чистене и гладене вкъщи, задачи навън… Просто телата ни в момента се адаптират към голямата промяна и е нормално енергията да е насочена другаде. ❤

# 499
Gerisita, във втори и трети триместър аз имах енергия за трима, така че не го мисли, ще отминат неразположенията. Моето ежедневие буквално до часове преди раждането бе почти като на небремнна - шофиране, йога, чистене и гладене вкъщи, задачи навън… Просто телата ни в момента се адаптират към голямата промяна и е нормално енергията да е насочена другаде. ❤
[/quote]

Много се радвам, че всичко е чудесно! И аз утре съм на ФМ и нямам търпение. Вчера едва дочаках прегледа при АГ-то, беше ми много зле.
С първата бременност изобщо не бях така, но сега е съвсем различно - някои остатъчни симптоматики от изкарани 5 ковида, възраст, липса на половин щитовидна жлеза... Направо си е изпитание за тялото ми и психиката този период. Надявам се всичко да е наред, защото ми е много трудно. Някакви невралгии се обаждат в гръдния кош, стомахът боли, лошо ми е... Всичко ще изтърпим, само пухчетата да да добре!❤️

# 500
  • Благоевград
Знаех си аз, че не си въобразявам, че усещам бебончо. Имам си усещания, трептене, помня и аз при предишната си бременност, точно в 12 гс + 5 за първи път усетих как се обърна. Сега усещам мърдането и подритване. Те мерят тялото от главата до дупето, нали? Краката не ги мерят, като реално ако тялото му е 5 см, с крачетата става още повече. Значи 10 см хич не е невъзможно да усетиш.
Онзи ден си говорих с моя приятелка и тя ми каза, че е усетила нейното бебе чак в 6 месец, ходила на работа, нямала време да се взира в симптоми и усещания. Аз ще се побъркам, не знам как има такива спокойни жени 😁
Нямам търпение и аз да видя вече бебчо как се е оформил.

# 501
Знаех си аз, че не си въобразявам, че усещам бебончо. Имам си усещания, трептене, помня и аз при предишната си бременност, точно в 12 гс + 5 за първи път усетих как се обърна. Сега усещам мърдането и подритване. Те мерят тялото от главата до дупето, нали? Краката не ги мерят, като реално ако тялото му е 5 см, с крачетата става още повече. Значи 10 см хич не е невъзможно да усетиш.
Онзи ден си говорих с моя приятелка и тя ми каза, че е усетила нейното бебе чак в 6 месец, ходила на работа, нямала време да се взира в симптоми и усещания. Аз ще се побъркам, не знам как има такива спокойни жени 😁
Нямам търпение и аз да видя вече бебчо как се е оформил.

И аз усещам още от десета седмица пърхане. Точно като буболече в стомаха го усещам, особено нощем като се завъртя и то започва да пърха.

# 502
Аз съм 10 +4 и вече се усещам напълняла и подута, особено към края на деня. Дънките ми стягат, коремът ми е по-голям и нося само някакви широки блузи, за да не си личи, а е първа бременност..  при мен го нямаше повръщането и съответно свалянето на кг в началото.

# 503
При мен мериха обиколка на главата, на коремчето, а бедрената кост е близо 1 см., та вероятно наистина е към 8-10 см. Гледах на корема ми как намества ехографа, за да добия престава приблизително къде и как е позиционирано. Аз съм слаба, което улеснява явно и моите усещания какви ги върши вече бебето.

Ние не сме казвали на никого още, не бързаме и мисля чак началото на май да споделим, направо с пола. Дотогава разчитам и аз да се чувствам по-добре, защото доста съм разредила срещи с близките, за да не се притеснят, че нещо съм болна. 😄

# 504
Еmay, в тези витамини, които приемаш - Ортомол Натал фолиевата киселина метилирана ли е?

quote author=Emay link=topic=1740318.msg49502805#msg49502805 date=1742905252]
Здравейте, момичета! Честит празник! 💚

На мен вчера ми мина първата ФМ и БХС, от който чакам резултати до дни. АГ сподели, че от НИПТ няма особен смисъл и дори най-бюджетният вариант е опция, ако държа, заради синдрома на Даун. Та сега се разколебах дали има смисъл от тази инвестиция (при предната бременност не сме правили, но пък имахме ПИД на ембриона).

Като цяло човечето се развива супер, отговаря си на възрастта (в 13 г.с. съм вече) и е тооолкова завършено вече в детайли. 🥰 Има си прекрасен профил, коремче, крачета и ръчички, на фона на предния преглед от преди 3 седмици вече си е 100% бебе. ☺

Аз още съм с кофти симптомите, за последно тази сутрин повръщах, а вчера едва си дочаках реда пред лабораторията за БХС, по едно време бях сигурна, че ще припадна. Често спя полу повдигната и вече тотално се обърках дали и какво да ям и пия, че да не ми е зле. Всеки ден се утешавам, че от утре всичко ще отмине, съдейки по предната бременност.

100% съм сигурна, че усещам и бебенцето вече. Знам, че статистически е рано, но тялото ми още помни от недалечната бременност тези сигнали и нямам съмнения, че е това, особено като го гледахме вчера на ехографа как се развихри по едно време. 😄

Не съм фен на дрехите за бременни, благодарна съм, че пак ще карам бременността в топли месеци и понеже дънките по тялото вече ме стягат на корема, тези дни ще извадя рокли и поли с висока талия, че да ми е по-свободно и приключвам въпроса.

Не съм качила кг., но не ме притеснява, мисля, че още е рано. Иначе аз пия Ортомол Натал, супер доволна съм от тези мултивитамини, в тях има всичко нужно за бременността и кърменето, единствено в дни с прекалено много гадене ги пропускам и пия обикновена фолиева киселина.

При предната бременност ползвах на Lierac гела за стрии. Не знам дали е до ген или заради него, но нямах никакви поражения, та отново ще заложа на този продукт.

[/quote]

# 505
И при нас днес беше скринингът, всичко е наред, в 13 г.с точно. Вече се чудя къде да се запиша за женските консултации в София. Някоя от вас би ли препоръчала къде? И също решили ли сте къде ще раждате?

# 506
Аз в 9+5 имам вече леко видимо коремче, а вечер си е доста изпъкнало.
Взех си крем за стрии и олио на Мустела. Доста ми допадат леки и почти без аромат.
На мен не ми предписаха никакви витамини освен фолиева и билкова кръв, но си изследвах вит.Д, Б12, желязо, калции и още няколко, които бяха в норма. Лекарката каза че за сега няма нужда.
Доста се чудя за дрехите. Работя в офис с корпоративен дрескод, така де нося костюми и се чудя от къде да търся панталони с ръб за бременни.
Иначе ако не се налага не мисля да спирам с работата. Минава ми по бързо времето, а и нямам идея какво да правя в къщи, ако не съм някъде.
Симптомите ми доста утихнаха с изключение на запека....
Вие слагате ли колан, като шофирате? Купували ли сте от тези екстендъри които прекарват колана през бедрата. Не искам да шофирам без колан, но и ми е притеснено да ми минава точно през корема.

# 507
Мен гърдите яко ме болят, даже някакви вени ми се появяват - сини, зелени.

Аз колан слагам, но първо го закопчавам и после се вмъквам отдолу. На практика долната част, която е през корема и краката, остава свободна. Така и с предната бременност процедирах. По принцип имаме право да се движим без колан, но аз лично не бих рискувала.

Вие ще правите ли фетална ехокардиография?

# 508
Мен гърдите яко ме болят, даже някакви вени ми се появяват - сини, зелени.

Аз колан слагам, но първо го закопчавам и после се вмъквам отдолу. На практика долната част, която е през корема и краката, остава свободна. Така и с предната бременност процедирах. По принцип имаме право да се движим без колан, но аз лично не бих рискувала.

Вие ще правите ли фетална ехокардиография?
Да знаете това е по-опасно и от това да сте без колан. Недай си боже при ПТП няма какво да задържи таза ви, а обратно има натиск в обратна посока в гърдите ви, което може да доведе до животозастрашаваща травма в областта на кръста.
Иначе за ехокардиографията доста се чудя. Ще питам при ФМ дали е добре да се допълни и с това.

# 509
Габи, не знаех, мерси, че писа. Кой е най удачният вариант тогава?

Общи условия

Активация на акаунт