💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 466
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
  • Благоевград
Благодаря ви, момичета!
Фенка съм на Стрепсилс, но никъде не видях, че може да се смуче по време на бременност.
Нали се следя при сто лекаря, звънях на сестрата на единия, да съм ходила при личната. Звъннах на личната, да съм си взела Исла. Писах на третия ме следящ, каза Омнибиотик Имуно 2х1. Смучих и лукчета. Уж мааалко по-добре, надявам се да го пресека. Меря температура, нямам. Вчера сутринта като станах и отидох в хола, майка ме беше отворила да проветри, аз не видях, че вратата на терасата е отворена и по едно време ми стана студено, най-вероятно е от това. Контакти с хора не съм имала. Дано успея да го пресека.

# 586
Аз много си уважавам Инфлуцид открай време. Хомеопатично е и на цялото семейство много ни помага. Откакто разбрах, че съм бременна, два пъти се опита нещо да ме хване, но и двата пъти го пресякох с Инфлуцидче. Важно е само да се почне като усетиш, че започват някакви симптоми, като сърбеж в гърлото примерно. Като вече си болен, няма ефект. И няма противопоказания за бременност.

Сега по друг въпрос, от няколко дни вече не усещам абсолютно нищо. Пораснало ми е последната седмица коремчето, но вече не усещам онези разтягания, прибоцквания, леката болка, абе нищо с нищо… чудя се дали е нормално, в 12+2 трябва да съм. Допреди 1 седмица се притеснявах нормални ли са тези усещания, сега се чудя защо ги няма GrinningTriumph При вас как е?

# 587
Моля посъветвайте ме.
Раждах принудително без упойка  ,  бях им казала с идването че държа да раждам с упойка но в началото не ми сложиха после като дойдоха пак да гледат цях с горям разтвор и " било късно"да се сложи щяло да зацави раждането.

Раждането беше кошмарно болезнено и се заклех да не сядам на леглото докато не ми сложат.сега съм 2 месец и искам да се подготвя незнам нищо за епид.упойка някой ще ви даде ли информация при колко см се поставя?Кога да се насоча към болницата да да е навреме за поставянето?

# 588
В болницата, в която аз раждах първо ми казаха, че могат по всяко време да ми сложат епидурална. Аз си я поисках като бях на около 4см разкритие. Бях с индуцирано раждане и контракциите си бяха доооста интензивни още от тогава. Като й отмина ефекта си поисках отново, но ми казаха, че трябва да поизчакам малко, защото първата доза са ми я сложили малко по-рано и ако искам да ме държи докато започне активното раждане ще трябва да потърпя. Явно има някакъв лимит колко дози могат да ти сложат общо. Приятелка, която роди в друга болница отиде на преглед и се оказа, че е със 7см разкритие и й казаха, че вече е късно за упойка и ще трябва да ражда без нея. Бих ви посъветвала да попитате лекаря, който ще ви изражда, той ще ви даде най-адекватна информация как процедират в тяхната болница.

# 589
На мен ми сложила упойка на 8-10 см. Буквално започвах да раждам и бях с изтекли води. Казах им , че искам и много се радвам затова си решение

# 590
При мен я сложиха на около 6-7 см. разкритие. Раждането продължи още около 2-3 часа и ме държеше ефективно за това време. Понеже бях със спонтанни разкъсвания и трябваше да ме шият, в един момент започнах да имам усещания и ги помолих за още обезболяване, за което нямаше проблем.

Много е важна адекватната намеса на екипа с момента и точната дозировка, съобразено с усещанията, възможностите и желанията на родилката. Аз бях нон стоп в диалог с моята акушерка и спрямо интензитета на контракциите, темпа на напредване и моето състояние се фазираше всичко.

# 591
Аз пък бях с адски контаркции и лекарят ми,разсърден, че го събудих да дойде, тъй като имахме уговорка, ми вика "Защо не каза, че искаш упойка, нямаше така да крещиш". Бях с един сантиметър, но не ми предложи упойка. 10 часа се мъчих след включен окситоцин и накрая ми направи епизиотомия и като ме шиеше най-много ме болеше и охках, а те казаха, че се преструвам, защото ми бил лидокаин. Абе.... беше ужасно, но всичко мина безпроблемно. Родих нормално моето момиче, което се роди 3,700кг. - прекрасно и розово.

# 592
На мен ми сложиха епидурална упойка на 4-5 см разкритие. Започна да ме пуска след раждането и по време на шиенето, но ми досложха. Родих за около 2 часа общо с всичко.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 11:05 от Sun_and_moon_

# 593
В болницата, в която аз раждах първо ми казаха, че могат по всяко време да ми сложат епидурална. Аз си я поисках като бях на около 4см разкритие. Бях с индуцирано раждане и контракциите си бяха доооста интензивни още от тогава. Като й отмина ефекта си поисках отново, но ми казаха, че трябва да поизчакам малко, защото първата доза са ми я сложили малко по-рано и ако искам да ме държи докато започне активното раждане ще трябва да потърпя. Явно има някакъв лимит колко дози могат да ти сложат общо. Приятелка, която роди в друга болница отиде на преглед и се оказа, че е със 7см разкритие и й казаха, че вече е късно за упойка и ще трябва да ражда без нея. Бих ви посъветвала да попитате лекаря, който ще ви изражда, той ще ви даде най-адекватна информация как процедират в тяхната болница.

Какво означава индуцирано раждане?
Аз раждах в мбал Надежда и там не ми дадоха.Но пак там ще раждам.Първият път навръх Великдин сутринта раждах.

# 594
При индуцираното раждане родилният процес се предизвиква изкуствено, вместо да започне спонтанно. Сложиха ми система окситоцин и след това ми спукаха околоплодния мехур. Имах медицинска препоръка за предизвикване на раждането по-рано.

# 595
При индуцираното раждане родилният процес се предизвиква изкуствено, вместо да започне спонтанно. Сложиха ми система окситоцин и след това ми спукаха околоплодния мехур. Имах медицинска препоръка за предизвикване на раждането по-рано.

Значи и моето раждане е було индуцирано, защото първо ми включиха система с окситоцин и след това лекарят ми спука водите.

# 596
Индуцираното раждане се предизвиква преди да е започнала каквато и да била родова дейност (изтичане на води, регулярни родилни контракции, прогрес на разкритието и т.н.). Опциите са да се случи или преди термин (по медицински препоръки, както zoya е написала) или при преносване.

На мен също ми включиха окситоцин и ми спукаха водите по средата на раждането, но това не е индуцирано раждане, а спонтанно започнал процес. Влязох в болницата с разкритие 3-4 см. и брутални контракции на 15-10 минути и т.н. намаляващ интервал.

И мен трябваше да ме индуцират в Надежда, заради тесен таз и съмнения дали до термин бебето няма да е прекалено пораснало за моите възможности, но се радвам, че нещата тръгнаха сами 2 дни преди да ме приемат, защото индуцираните раждания често са ускорени с непозволени медикаменти и, все пак имайки предвид, че е симулиран за тялото процес, са по-рискови да прераснат в секцио.

# 597
Gerisita, зависи дали си имала регулярни контракции преди това, които са сигнал, че процеса си е започнал спонтанно. В такъв случай окситоцина и пукането на околоплодния мехур се правят за забързване на процеса.

Според моя лекар, индуцираното раждане не крие по-голям риск да се стигне до спешно секцио от спонтанно започналото раждане, стига да се имат предвид индикации, като паднала тапа, това дали вече има разкритие повече от 2 - 3см и още няколко неща, които вече не си спомням. Аз бях с 3см разкритие и намалели води. Така че, ако на някоя от вас й се наложи да й предизвикат раждането, няма нужда да се притеснявате.

Emay, откъде е тази информация за "непозволени" медикаменти?

# 598
Zoya, и тук във форума, и на други места съм срещала обратна връзка от момичета. За 1/2 хапче, за 1/4 хапче и т.н., които после не фигурират в епикризите и обичайно са цитотек, криещ определени рискове. Аз питах тогавашния ми следящ ЖК какво точно означава, че ще ме индуцират и той ми каза “като дойде момента, ще разбереш”, от което леко потръпнах. Явно и бебето чу разговора ни и същата нощ реши, че ще излиза само. 😄

# 599
Ох, аз напоследък нещо съм много изнервена. Работя активно, търча по задачи, срещам се с хора, опитвам се да си направя организация, за да ме заместват хора и целия процес (по-скоро хората) много лесно ме изнервят.
Дали е от хормоните? Дали това може да влияе негативно на бебе? Чувала съм разни неща, че ако майката е изнервена през бременността и бебето ставало изнервено и агресивно и се чувствам виновна, но пък гледам да дишам дълбоко, за да ми минава по-бързо…

Общи условия

Активация на акаунт