💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 448
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
На феталната питах три пъти лекаря дали да правя БХС при положение че сме направили НИПТ. Тя категорично каза, че няма смисъл и в него не се изчислява риск от прееклампсия. После ми каза "понеже ме питате упорито за прееклампсия, пийте превантивно Натаспин". Купих го, но се чудя има ли смисъл да пия.

# 556
Като записвах час за ФМ в Марковс записах пакетно ФМ + БХС и попитах дали включва прееклампсия и те ми казаха, че включва. Явно на всякъде е различно. Моя приятелка която направи изследването в Щерев също имаше и резултат за прееклампсия.

# 557
В моя БХС също се включва риск от прееклампсия. Чудно ми е как лекар няма да знае..

# 558
Понеже имам едно момиче, и със него повръщах доста. Сега баба ми казва че понеже повръщам пак ще е момиче вярвате ли на тези неща. И има ли различни симптоми м/ду двата пола.

# 559
Имам момче, с него ми се гадеше предимно вечер. Сега с момиче - целодневно. Но и в двата случая в първия триместър приключи всичко. Моя близка е с две момичета, с второто й се гадеше много повече.
Като цяло наблюденията ми са, че с вторите бременности симптомите са много по-силни.

# 560
  • Благоевград
С първата бременност бях с момче. Гадене целодневно, но не съм повръщала. Снаха ми беше с момиче, пак гадене, но до по-късни седмици.
Сега имах гадене, но мога да ям всичко. Струва ми се, че от прием на вет Б6 се чувствам добре, нали го дават против гадене. Която от вас сега бере ядове със силно гадене, да пита гинеколога си за вит Б6 и да приема.

# 561
Понеже имам едно момиче, и със него повръщах доста. Сега баба ми казва че понеже повръщам пак ще е момиче вярвате ли на тези неща. И има ли различни симптоми м/ду двата пола.
Според мен няма никакво знамение! Всичко си е до организъм. 🤷🏻♀

# 562
  • Благоевград
Момичета, раздразних си гастрита. Ще пукна цял ден от болки в стомаха. Киселини ли са, гастритът ли е, и двете ли са. Почна ме като киселини след ястие с домати, хапнах солети, сухари, какво ли не, газирана вода пих, гадна работа.
Чудя се дали да не направя един много лек чай от мента, много пъти ме е спасяват при такива болки.

# 563
  • Варна
Между другото и аз преди да направя пренаталния тест си мислех дали има някаква "закономерност', защото с първата бременност съм повръщала броени пъти и като цяло бях добре, сега изобщо не съм повръщала и си мислех, че може би пак ще е момче (както се и доказа от теста), ама честно казано не вярвам ,че начина,по който протича първи триместър и симптомите могат да подскажат пола на бебето.
Вие как сте с килограмите? Аз съм +3 кг и като цяло ми личи още от самото начало. Подух се още преди да направя теста за бременност и по това се усетих накъде отиват нещата  Blush

# 564
Момичета, раздразних си гастрита. Ще пукна цял ден от болки в стомаха. Киселини ли са, гастритът ли е, и двете ли са. Почна ме като киселини след ястие с домати, хапнах солети, сухари, какво ли не, газирана вода пих, гадна работа.
Чудя се дали да не направя един много лек чай от мента, много пъти ме е спасяват при такива болки.

Аз съм така трети месец, даже водата ми дразни. Смучи Бианацид, притъпява малко болката и успокоява.

# 565
Аз не мисля, че симптомите показват пола. 3 бременни приятелки по едно и също време и трите с момчета и трите с коренно различна симптоматика.
Иначе за килограмите съм +1. Гледам да се ограничавам, че имам инсулинова резистентност. Тази седмица ще правя и обременяване заради висок риск от гестационен диабет.
Аз пък да питам някой има ли пиърсинг на пъпа. Чудя се какво да направя, че да не зарасне, като го сваля. Доста е стар въпреки това, като премахна обецата и след 1 седмица трудно я връщам. Дали тези силиконовите, подобни на обеци, вършат работа?

# 566
Около седмица бях така. Гастритни болки и всичко което хапнех ме дразнеше стомаха. Отшумя, но беше кофти период.

# 567
Аз също днес започнах Бианацид, защото вече твърде дълго чакам да ми мине, а то не минава. 😄 Не ме притеснява толкова, че от дискомфорт не се храня добре, колкото че почти не пия вода и накрая като започна кръвните изследвания АГ пак ще ме критикува. 😅 С + 0 съм на кг. все още.

Gabi, аз имам обеца на пъпа. С предната бременност едвам я спасих. Коремът ми се прибра перфектно след раждането, но кожата пред обецата изтъня почти двойно и направо не знам как ще удържа този път. Тогава практикувах 12 часа с нея (слагах отгоре лепенка, защото щръкваше), една нощ с компрес с реванол (защото беше започнало да се възпалява мястото от 8-мия месец) и едно денонощие без нищо. Ако оставах за повече от 2 дни без обеца, после трудно я връщах. Абе, ужас беше, но я имам повече от половин живот и душа не ми даде да я сваля окончателно. И сега ще я мъча така, не смея със силикона, не знам как понася, спрямо златото.

# 568
Здравейте, мами.
Днес мина дългоочакваният преглед при АГ - потвърди се че бременността е едноплодна и всичко изглежда наред. Тук добре, но факта че не знаем кога е изчезнал вторият сак се оказа пречка да направим пренатален тест. Бяхме в Геника и от там ни обясниха, че не могат да гарантират вярност на резултатите заради възможното наличие на ДНК от изчезналия сак и директно ни отказаха. Според тях във всяка една друга лаборатория, в която правят пренаталния тестове би следвало да ни откажат. Аз много държах на този тест, защото предлага страхотно спокойствие за периода на бременността и сега съм доста тъжна и притеснена. Варианта да разчитаме само на ФМ и БХС ми се струва крайно недостатъчен...

# 569
  • Благоевград
Здравейте, мами.
Днес мина дългоочакваният преглед при АГ - потвърди се че бременността е едноплодна и всичко изглежда наред. Тук добре, но факта че не знаем кога е изчезнал вторият сак се оказа пречка да направим пренатален тест. Бяхме в Геника и от там ни обясниха, че не могат да гарантират вярност на резултатите заради възможното наличие на ДНК от изчезналия сак и директно ни отказаха. Според тях във всяка една друга лаборатория, в която правят пренаталния тестове би следвало да ни откажат. Аз много държах на този тест, защото предлага страхотно спокойствие за периода на бременността и сега съм доста тъжна и притеснена. Варианта да разчитаме само на ФМ и БХС ми се струва крайно недостатъчен...

Съжалявам, че единият сак е изчезнал.
Не ти ли казаха при това положение може ли да се направи на малко по-късен етап, например след 2-3 седмици?
Разбирам те напълно, че не може да се разчита само на бхс и ФМ, затова правих и теста.

Общи условия

Активация на акаунт