💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 521
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Моя пренатален тест Niptify в CellGenetics го пуснах в петък и на другия петък имах резултат.
Днес минах и първа ФМ и БХС. Всичко беше наред, чакаме момченце🥹

# 541
Прилагам линк към групата която създадох, предполагам, че не всеки е казал на близки и приятели и групата е затворена. Които иска да се присъедини може да поиска одобрение:) Ще се радвам да се съберем на този линк : https://www.facebook.com/groups/662922849722170/

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 08:22 от KateWhite

# 542
Влизам да похваля сашетата на допълхерц за кселини.
От вчера ги пия и съм много доволна. Днес нямам желание да се тъпча, колкото да не ме боли корема.

Ако и някоя от вас има зверски киселини като мен, нека опита.
Пуснах си аз първите изследвания, заедно с НИИТ към Афродита-Vision.

да видим,

# 543
Момичета, какво числите да си създадем една Facebook- групичка. Там ще успяваме да проследяваме коментарите и темите които ни вълнуват?
  Идеята е добра.Ти ли ще я направиш?

# 544
Готова е, малко по- горе има линк, успяваш ли да влезеш, за да те одобря?
Момичета, какво числите да си създадем една Facebook- групичка. Там ще успяваме да проследяваме коментарите и темите които ни вълнуват?
  Идеята е добра.Ти ли ще я направиш?

# 545
  • Варна
Здравейте и от мен ,момичета. Включвам се плахо, въпреки че си мислех ,че след регистрацията ще ми е една идея по-спокойно. На 40 год от Варна съм, имам син,който скоро става на 7год. Освен отпадналост и запек ( но аз съм си с хроничен) , други неразположения съм нямала. Затова пък още от положителен тест съм на фраксипарин всеки ден, от който получих алергична реакция, а предната бременност я изкарах изцяло на фракси. Сега минах на клексан, но пък те са малко болезнени инжекции. Отделно през 4 седмици пускам изследване на NK клетки, които са завишени и досега съм правила 2 вливки с интралипид.
Правих vision+ теста още в 10 +3 г.с. , всичко е наред, очакваме пак момче. БХС няма да правя,защото няма смисъл при положение ,че съм правила НИПТ. Имам час за фетална морфология идната седмица. Иначе приемам метафолиева киселина, пренатални витамини, витам Д, витам Б12, желязо, утрогестан.
Това ,което ме притесни при регистрацията тази седмица е ,че ми казаха,че в момента съм с плацента превиа и ще се следи как ще се развие. Има ли някоя от Вас ,която се е сблъсквала с това?
Стана много дълъг пост, за което се извинявам. Лека бременност желая на всички Hug

# 546
lady_mel, добре дошла сред нас. Лека и безпроблемна бременност желая. Аз личен опит с плацента превия нямам, но близка приятелка преди две години беше с пълна плацента превия (има различни видове според точното разположение на плацентата спрямо изхода на матката). При нея плацентата изцяло затваряше изхода и поради тази причина се наложи да роди с цезарово сечение. Имаше препоръка от лекаря да почива повече и никакво физическо натоварване. Затова през по-голямата част от бременността си беше в болничен и не ходеше на работа.

# 547
  • Благоевград
Добре дошла!
Аз съм на Кликсан и го слагам отстрани на паласките. Нещото, което ми помага е, че бия с тънки игли. Прехвърлям съдържанието от оригиналната инжекция в друга стерилна и слагам тънка Къса игла. Така боли доста по-малко. Е, синя съм, защото в началото нацелвах кръвоносни съдове, сега е по-добре положението.
С ниска плацента трябва да се почива. Възможно е да се вдигне в хода на бременността, трябва да се наблюдава.

# 548
Аз бих ви посъветвала да не пропускате БХС, защото той дава информация за прееклампсия и гестационен диабет. НИПТ не дава такава информация, а прееклампсията ди е сериозно нещо.

# 549
  • Благоевград
На мен ми излезе риск за прееклампсия преди 37 г.с. 1:73. Направо се шашнах от резултата. Сигурно ще ми включат аспирин. Засега следя кръвното и урината.

# 550
  • Варна
Благодаря ви за отговорите, момичета.
Кой точно показател показва вероятността за гестационен диабет и прееклампсия ,защото с предната бременност правих БХС, тъй като тогава не съм правила пренатален тест, но нямам такива показатели в резултатите? Нали за безплатния БХС говорим?
Ще го дискутирам отново с АГ си ,но с 2ма специалисти говорих и двамата ми казаха, че няма смисъл от БХС при условие,че имам пренатален тест.

# 551
Благодаря ви за отговорите, момичета.
Кой точно показател показва вероятността за гестационен диабет и прееклампсия ,защото с предната бременност правих БХС, тъй като тогава не съм правила пренатален тест, но нямам такива показатели в резултатите? Нали за безплатния БХС говорим?
Ще го дискутирам отново с АГ си ,но с 2ма специалисти говорих и двамата ми казаха, че няма смисъл от БХС при условие,че имам пренатален тест.

Мисля че показателя се наричаше PLGF и е формула от кръвен показател и измерено кръвно, но не твърдя че съм разбрала правилно. Нямах представа че има безплатен БХС, къде се прави? Възможно е той да не включва всичко. Питайте дали може да се направи този показател и без останалата част от БХС или да доплатите, ако има такава възможност.

# 552
  • Благоевград
Ако лекарят работи с направление, БХС се покрива от здравната каса. Аз се следя на частно на 2 места и си плащам като поп за всичко.

# 553
  • Варна
Във Варна се прави в "Св. Марина" https://www.svetamarina.com/index.php?go=content&id=144

# 554
В София в Майчин дом е безплатно, там го правих с първата бременост, но доктора при който сега се следя иска при тях да го направя и не знам колко ще струва.

Общи условия

Активация на акаунт