💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 554
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Аз пак да се включа с темата за работа по време на бременност - как се справяте със следобедната умора? Предвид факта, че пия по едно супер слабо кафе сутрин, следобяд съм като парцал. Мисля че и ми пада кръвното тогава, та гледам да пия нещо освежаващо - фреш или някоя сладникава напитка, но без захар.
Въпреки това не знам как още не са ме намерили заспала на бюрото. 🥲

# 526
Аз имам малък хак. След обяда ходя на солна стая и там си дремвам малко 😁

# 527
Момичета, усещате ли някаква тежест в гръдния кош, в сърдечна област? От два дни нещо не ми е ок сякаш на сърцето и имам аритмии.

Това е напълно нормално. Понеже се чувствам по същия начин попитах chatGPT ☺ и той ми обясни, че общия обем на кръвта се увеличава между 30 и 50% до края на бременността. Започва още 6та седмица и постепенно се увеличава. Съответно сърцето трябва да изпомпва повече кръв, дихателната система също работи усилено. Няма страшно, бременността се развива и тялото се адаптира 🤰

# 528
Момичета, усещате ли някаква тежест в гръдния кош, в сърдечна област? От два дни нещо не ми е ок сякаш на сърцето и имам аритмии.

Това е напълно нормално. Понеже се чувствам по същия начин попитах chatGPT ☺ и той ми обясни, че общия обем на кръвта се увеличава между 30 и 50% до края на бременността. Започва още 6та седмица и постепенно се увеличава. Съответно сърцето трябва да изпомпва повече кръв, дихателната система също работи усилено. Няма страшно, бременността се развива и тялото се адаптира 🤰

Благодаря!🌹

# 529
Получихте ли си вече резултатите от пренаталните тестове? Къде ги правихте и за колко време бяха готови? Знаете ли вече пола на бебчетата?

# 530
Получихте ли си вече резултатите от пренаталните тестове? Къде ги правихте и за колко време бяха готови? Знаете ли вече пола на бебчетата?

Аз пуснах този понеделник в Cell Genetics Niptify и съм в очакване на резултати Simple Smile Много ми хареса отношението - отиваш, предлагат ти вода, шоколадче, обясняват ти всичко, отговарят на въпросите ти, дават ти документи. Имат генетик, с който можеш да обсъдиш резултатите ако бъде открита находка и така Simple Smile Нямам вече търпение 😁

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 09:50 от JS_B

# 531
На мен утре ми предстои в МЦ Афродита - Vison +, като поисках преди това преглед с видеозон за да се види дали всичко е ок, защото от 2 седмици не съм била на преглед.
Ще споделя впечатления.

# 532
Аз ще съм в понеделник. Първо на преглед при АГ (последно бях на 6 март). И после в Cell Genetics за Niptify. Нямам търпение Grinning
Успех на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 533
Преди малко ми се обадиха от Афродита - всичко е наред, а вчера мина и феталната. Вече съм спокойна Simple Smile

# 534
  • Благоевград
И аз правих Vision +. Взеха ми кръв в понеделник и в събота ми се обадиха да ми кажат резултатите и веднага ги получих на мейл.

# 535
Аз, както ви споделих, още се колебая, а времето лети… Чудя се и аз между Niptify и Vision, ако изобщо направя.

Докторът ми на ФМ, на който имам 1000% доверие, спомена, че и тези тестове са диагностични и чисто количествени. Дори да покажат, че всичко е ОК с хромозомните двойки, те не могат да уловят, ако някъде има качествена липса на отрязък на някоя тях и отново се явяват ненадеждни, по-скоро добре маркетирани. Обяснявам го леко лаишки, но това бе основната идея.

# 536
Аз, както ви споделих, още се колебая, а времето лети… Чудя се и аз между Niptify и Vision, ако изобщо направя.

Докторът ми на ФМ, на който имам 1000% доверие, спомена, че и тези тестове са диагностични и чисто количествени. Дори да покажат, че всичко е ОК с хромозомните двойки, те не могат да уловят, ако някъде има качествена липса на отрязък на някоя тях и отново се явяват ненадеждни, по-скоро добре маркетирани. Обяснявам го леко лаишки, но това бе основната идея.

Ъ, айде сега ново 20 в главата ми. Мислех, че са доста достоверни.

# 537
Ами то ясно си е описано пренаталните тестове какви аномалии засичат и какъв е процента достоверност на резултатите. Все пак е скринингово изследване, а не диагностично. Ако искате най-сигурни резултати - амниоцентеза или хорионбиопсия.
Скрит текст:

# 538
Здравейте отново! Вчера си пусках кръвни изследвания (9г.с.). Всичко е в норма, освен црп, което е 11. На някой да му се е случвало? Не съм била болна скоро, нямам никакви оплаквания. Едва ли може да е от инжекции или лекарства, които приемам.

# 539
Момичета, какво числите да си създадем една Facebook- групичка. Там ще успяваме да проследяваме коментарите и темите които ни вълнуват?

Общи условия

Активация на акаунт