💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 30 559
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Това за вените по гърдите е нормално. Ползвам приложението premom и там споменаваха точно такава промяна, заради засиленото кръвоснабдяване.
Скрит текст:

За фетална ехокардиография - аз лично още не съм мислила сериозно по въпроса. Зависи от ФМ и препоръките на лекаря. Но като се знам може би ще я направя за лично спокойствие. Grinning

# 511
  • Благоевград
Има колани за бременни, гледах ги в Емаг и мисля да поръчам.
Фетална ехокардиография ще правя, защото баба ми по майчина линия е родена с вроден порок на сърцето и имаше 2 сърдечни операции. Общо взето каквото мога, ще направя. НИПТ, БХС, Феталната ехокардиография. Нямам търпение да мине бхс, че ми е домъчняло за бебончо, не съм го виждала от миналия четвъртък и искам да ми кажат, че всичко е наред.

# 512
gabinpf*, мисля, че в ABOUTYOU съм виждала официални панталони за бременни.

Относно феталната ехокардиография, ще правя ако лекаря след феталната морфология ми препоръча. При предишната бременност ме изпрати при д-р Василева, защото имаше някакви съмнения и се оказа, че бебето е с много малък междукамерен дефект. За щастие месец след раждането когато го заведох на кардиолог, вече се беше затворила дупчицата и всичко беше наред.

# 513
За по официални дрехи за бременни и аз препоръчвам About you, имат много марки за бременни и също така аз си купих няколко поли от Зара на ластик тип сатенени, които стоят страхотно на ток със сако и коремче не се вижда!
Аз съм много активен шофьор и колана ми е задължителен с този трафик в София. Слагам си го както си трябва, но го разхлабвам около корема, че ме дразни.
За витамините си взех на Alive Prenatal и са гъми дражета. Доста са богати на съставки, отделно взимам и фолиева под формата на спрей.
Установих, че болките в стомаха като гастрит са от Аспирин протекта, който взимам.
Сега ще изместя Фраксипарина сутрин, а Аспирин протекта вечер, да видим дали ще има подобрение.
Гаденето тъкмо премина и 2-3 дни бях супер и вчера беше нещо страшно.. кръвно 90/60, гадене, болки в стомаха. Цял ден лежах! Какво е това чудо вече не знам, а съм почти в 11 г.с.

# 514
Габи, не знаех, мерси, че писа. Кой е най удачният вариант тогава?

Аз се чудя ето за такава джаджа. Не знам дали е най удачното. Лично аз ги намирам само в Емаг.

Някой купувал ли си е такова?

# 515
Аз също имам, някъде може би от 9 седмица, сега съм в 11. Макар че дрехите ми отесняха още в 6-7 😀
Направо не знам как ще опазя тайната, аз съм си на принципа “щастието обича тишината” и ми се иска възможно най-късно да се разбере в работата (държавна институция-клюкарник). Чудя се дали с някакви широки рокли ще мога да закрепя положението поне докъм 16-17 седмица 🤯
Добавям се в клюкарите от държавните и стотици и при нас е така, за мен е втора бременност. Слаба съм и в 11г.с си се вижда, че съм бременна

# 516
Гаденето тъкмо премина и 2-3 дни бях супер и вчера беше нещо страшно.. кръвно 90/60, гадене, болки в стомаха. Цял ден лежах! Какво е това чудо вече не знам, а съм почти в 11 г.с.

И аз съм така - 13г.с., но имам много силни гастритни болки, които в някои моменти засилват гаденето, чак ми призлява и като падне от 104/70 на 90/60 става отврат. В някои дни дори водата ми дразни.

# 517
Аз скоро се присъединих и вече съм с оплакванията. Очаквах да крия на работа, но в понеделник имах болки и посетих АГ и се започна….хоспитализация заради контракции…много ме е страх да не стана от жените, които лежат по 9м. 😞
Мъжа ми е в командировка и за щастие ме писнаха да си гледам детето, ходя сутрин на инжекции (папаверон) и пия пак утрогестан 3х2. В понеделник излезе и резултата от неинвазивния тест (в Геника) доста бързо, направих го на 19.03-24.03 беше готов. Там за щастие всичко е наред и ако изкарам до край тази бременност ще имам още едно момченце 🤍

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 07:54 от KateWhite

# 518
Lia white, не съм напълно сигурна за формата на фолиевата киселина във витамините, ако правилно се ориентирам - част от нея е метилирана. Ето това е отразено в съдържанието:

Иначе на коланите на моята кола има едни стопери, за да не се прибира автоматично коланът. Леко разхлабвам и фиксирам стопера. Не съм чела и разглеждала допълнително, но все си мисля, че всяка приставка би застрашила повече, отколкото да обезопаси.

KateWhite, пожелавам при теб всичко да се успокои тези дни и натам да караш бременността леко и безпроблемно! 💙

Фетална ехокардиография бих правила само по препоръка на лекаря ми по ФМ. Имам му доверие, че ако забележи нещо съмнително (а техниката изглежда супер прецизна), ще насочим нещата натам.

# 519
Момичета, усещате ли някаква тежест в гръдния кош, в сърдечна област? От два дни нещо не ми е ок сякаш на сърцето и имам аритмии.

# 520
Момичета, усещате ли някаква тежест в гръдния кош, в сърдечна област? От два дни нещо не ми е ок сякаш на сърцето и имам аритмии.
И аз имах такава тежест преди няколко дни и сърцето ми ще изскочи като направя една по-дълга и бърза разходка.
В момента кръвотока е забързан и мисля, че тези неща са нормални.
Като цяло всички болежки и неразположения ги приемам за нормални и гледам да не се филмирам.

# 521
И аз имах такава тежест преди няколко дни и сърцето ми ще изскочи като направя една по-дълга и бърза разходка.
Като цяло всички болежки и неразположения ги приемам за нормални и гледам да не се филмирам.

Абсолютно си права, благодаря за отрезвяването! Тъкмо се връщам от ФМ - всичко е наред. Но понеже три пъти я питах за тая прееклампсия и тя вика започвайте превантивно Натаспин. Някой пие ли?

# 522

Абсолютно си права, благодаря за отрезвяването! Тъкмо се връщам от ФМ - всичко е наред. Но понеже три пъти я питах за тая прееклампсия и тя вика започвайте превантивно Натаспин. Някой пие ли?
Потвърдиха ли ти, че имаш преекламсия?

# 523
Аз имам ешерихия коли в урината, и от вчера съм на антибиотик и папаверин за кръста. Имам и повишени TSH хормон, и отново пия лекарства абе започнах , тази бременност и се чудя дали е нормално това.

# 524

Потвърдиха ли ти, че имаш преекламсия?

Ами не. Каза, че всичко е наред. Превантивно да съм пиела, щом толкова се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт