💙🩷Мами с термин октомври 2025 🤰👼

• 28 765
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Проследяващият АГ може ли да види състоянието на шийката? В смисъл къде трябва да се провери?
       Здравейте момичета! Ако сте били вече на ранна фетална морфология, казаха ли ви пола на бебчето?

Да, видя пола и позна. На следващия ден като звъннаха от пренатеста се потвърди казаният пол.

# 661
Аз бях но не са ми казали.Казахе че ще се види евентуално следващият път.

# 662
  • Варна
И на мен сега не можа да ми каже, а при предната бременност същия лекар,който ми прави и тогава ранна фетална, видя пола.

# 663
Момичета, някоя от вас все още да е на Утрогестан и Но-шпа? Чудя се защо док. още ме кара да ги пия?!? В 12 и 4 дни съм.

# 664
И аз съм 12+4 - все още си пия Но шпа по 3 пъти на ден, даже понякога и четири ако имам повече дискомфорт. Преди две седмици бях последно на преглед - не са ми казвали да го спирам.

# 665
gabinpf*, съжалявам за загубата ти. Пожелавам ти скоро да си възнаградена с нова успешна бременност и здраво бебе.

Аз бях на утрогестан до 13 г. с.

# 666
Но шпа-то ми го спряха малко след трансфера на мен. Оттогава съм пила 1-2 пъти при дискомфорт.

Прогестеронът го спрях в 12+ г.с., преди 2 седмици.

# 667
И аз все още съм на Утрогестан, но нямам търпение вече да го спра. От него се чувствам 100 пъти по-зле. АГ ми каза, че ще го приемам до 13г.с., защото тогава плацентата изцяло ще е формирана и ще си изпълнява функциите.

Като ви чета как повечето сте минали вече ФМ и даже някои си знаете и пола на бебчето, много се вълнувам. Моя следващ преглед е във вторник, тогава ще съм точно 11г.с. Предполагам седмица след това ще ми е и ранната фетална + БХС. Не тая много надежди за пола, защото толкова рано рядко се вижда. Предишната бременност господина се криеше чак до втората ФМ в 17г.с., но аз от самото начало имах предчувствие, че ще е момче и си го наричах по име от началото. 😀

# 668
Аз съм 14+2 и все още пия дуфастон и но шпа  3х1. ,сега в сряда съм на консултация и ще видим какво ще каже АГ.

Момичета, някоя от вас все още да е на Утрогестан и Но-шпа? Чудя се защо док. още ме кара да ги пия?!? В 12 и 4 дни съм.

# 669
Аз очаквах като спра прогестерона, да се почувствам по-добре, но не усещам разлика. Поне вече не трябва да се бода, че коремът ми беше като решетка вече.

Иначе ние пола ще го разберем на втората ФМ, края на април, когато ще съм около 17 г.с. Умишлено отказахме при пренатеста (при който всичко е наред ☺) да го научим и вчера пак имах разправии с Афродита, защото се оказа, че все пак са го тествали и ще ми го пратят в документите и ако не искам да го научавам, да не съм отваряла файла. 🙄 1 от 1000 жени не искала да го научава и за това ставали понякога грешки при тях, бла-бла. След пледоария от моя страна, все пак са скрили някак си полето.

Тази седмица съм на първа ЖК и предполагам, че АГ ще успее да го види, та ще го моля и той да не издава, защото искаме заедно в мъжа ми на ФМ да си научим едновременно и видим на монитора. Нямаме никакви предпочитания за пол и освен скоро за пазаруването и за умуване на името, нямам особена спешност докато съм бременна да го знам. 🥰

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 13:06 от Emay

# 670
  • Благоевград
На мен доктор Калчев в 9 г.с. ми каза предположение за пола по пулса на бебето, след 2 седмици пренаталния потвърди неговото мнение, а на ФМ при Чучумишев ясно видяхме пола. Стига докторът да има добра апаратура и да знае къде какво да гледа, няма проблем.

# 671
Много зависи и от разположението на бебето по време на прегледа. На сина ми пъпната връв постоянно стоеше между крачетата и пречеше да се види пола.

# 672
Момичета, какво ви помага срещу запека? Направо вече боли и ми е много подут коремът. На всичкото отгоре пия и желязо, което подпомага запека. Като стана да вървя и направо усещам тежест, като балон съм.

# 673
  • Благоевград
Нищо. Аз съм много зле. Какво ли не ям и пия вода, за да ме облекчи и нищо. Прибягвам до сироп Лактулоза, при мен действат две глътки, но после ми се подуват червата.
Сега покрай серклажа бяха 4 дни и много ме беше страх да не се напъвам и ядох сливи, пих сироп, ядох и круша. За щастие имаше ефект.
Иначе няколко пъти като лежа в болница и има жени с контракции се оказва, че пълните черва притискат и предизвикват контракции. Едното момиче така я хванаха, ме от това е проблемът при нея и я изписаха със свещички при нужда и диета.

# 674
Аз съм си взела сироп Фрутилакс и съм мнохо доволна и предишната си бременност изкарах с него. При мен не помагат нито плодове, нито течности.

Общи условия

Активация на акаунт