Д-р Иван Сигридов - Тема 9

• 4 731
  • 45
  •   3
Отговори
# 15
  • София
Здравейте,
Искам да питам момичетата, на които са им вливали желязо Феринжект. Бихте ли ми казали, как се влива - венозно чрез система и разредено с банка натриев хлорид ли? Имахте ли странични ефекти след това и бързо ли Ви се вдигна желязото? Има ли го навсякъде?
Благодаря предварително!

# 16
Здравейте,
Искам да питам момичетата, на които са им вливали желязо Феринжект. Бихте ли ми казали, как се влива - венозно чрез система и разредено с банка натриев хлорид ли? Имахте ли странични ефекти след това и бързо ли Ви се вдигна желязото? Има ли го навсякъде?
Благодаря предварително!
Здравейте, на мен ми вливаха 2 пъти в клиниката феритин. Първият път беше много дълго, към 2,5 - 3 часа. Влива се венозно, както сте описали. На мен тогава ми биха и инжекция В12. Вторият път беше по- бързо, към час и половина. Веднага ми се вдигна феритина. Нямах никакви странични ефекти. Докато феритинът ми беше нисък, постоянно ми се спеше и бях много изморена.

# 17
  • София
Здравейте,
Благодаря предварително!
Здравейте, на мен ми вливаха 2 пъти в клиниката феритин. Първият път беше много дълго, към 2,5 - 3 часа. Влива се венозно, както сте описали. На мен тогава ми биха и инжекция В12. Вторият път беше по- бързо, към час и половина. Веднага ми се вдигна феритина. Нямах никакви странични ефекти. Докато феритинът ми беше нисък, постоянно ми се спеше и бях много изморена.

Много Ви благодаря!

# 18
Здравейте,
Благодаря предварително!
А изследванията как се качват в този сайт, който ви пращат от клиниката? Аз не можах да разбера, как се показват на доктора? Може ли да ми обясните?

# 19
Здравейте, може ли някой да ми помогне с резултатите? Виждам, че витамин Д е нисък, но фолиевата е повишена...
Да отбележа не съм бременна - какво препоръчва доктор Сигридов за Вит. Д?? Ще съм благодарна да ми отговорите.
ЧХГ е високо защото имаше моларна бременост и още не се е изчистило!- 305

ВИТ. В 12- 305.44  - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ - 128-648
ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА - 44.8 - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ -10.40.-42.40
ВИТАМИН Д- 19.6 - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ - 30-100-НОРМАЛНИ, НЕДОСТИГ -10-30, ДЕФИЦИТ - ПОД 10

# 20
Всичко ви е ниско! Направете си консултация с доктора. Ние не можем да кажем какъв план за лечение ще ви назначи!

Здравейте, може ли някой да ми помогне с резултатите? Виждам, че витамин Д е нисък, но фолиевата е повишена...
Да отбележа не съм бременна - какво препоръчва доктор Сигридов за Вит. Д?? Ще съм благодарна да ми отговорите.
ЧХГ е високо защото имаше моларна бременост и още не се е изчистило!- 305

ВИТ. В 12- 305.44  - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ - 128-648
ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА - 44.8 - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ -10.40.-42.40
ВИТАМИН Д- 19.6 - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ - 30-100-НОРМАЛНИ, НЕДОСТИГ -10-30, ДЕФИЦИТ - ПОД 10

# 21
  • Sofia
Фолиевата не е ниска. Може би трябва да се спре за малко Б9.

# 22
Здравейте,
Благодаря предварително!
А изследванията как се качват в този сайт, който ви пращат от клиниката? Аз не можах да разбера, как се показват на доктора? Може ли да ми обясните?
Отивате на раздел “Онлайк консултации” , избирате от “Дейност”: Коментар на резултати, след което избирате дали да 1 или 2 страници и следвате стъпките.

# 23
Не разбрах, Вие с тромбофилия ли сте ? На терапия ли сте била по-време на бременността?

Ако причината за загубата е била имунологичен проблем, консултирайте се с имунолог. Следенето на кръвотока в този случай не би помогнало.
Не съм с изразена тромбофилия, но спрямо изследванията е необходимо по време на бременност да се следи.
Причината за загубата за доктор Сигридов са няколко: Херпес вирус 6, прекаран грип, аномалии в плода. Доктор Сигридов ми обясни, че последните 2 месеца е имало най-много аборти, спрямо цялата ми Ла година,отделно и че зимата не е най-доброто време за забременяване. За него най-добрият вариант за забременяване, ако може да се избира, разбира се, е пролет или лято. Каза, че има много голямо значение за бременността.

# 24
  • Be realistic - plan for a miracle.
Херпес вирус 6, прекаран грип, аномалии в плода. Доктор Сигридов ми обясни, че последните 2 месеца е имало най-много аборти, спрямо цялата ми Ла година,отделно и че зимата не е най-доброто време за забременяване. За него най-добрият вариант за забременяване, ако може да се избира, разбира се, е пролет или лято. Каза, че има много голямо значение за бременността.

За HHV-6 ли става дума?

# 25
Херпес вирус 6, прекаран грип, аномалии в плода. Доктор Сигридов ми обясни, че последните 2 месеца е имало най-много аборти, спрямо цялата ми Ла година,отделно и че зимата не е най-доброто време за забременяване. За него най-добрият вариант за забременяване, ако може да се избира, разбира се, е пролет или лято. Каза, че има много голямо значение за бременността.

За HHV-6 ли става дума?
Да

# 26
Момичета, скоро претърпях спонтанен аборт в 18+1 г.д, без кървене и друга индикация. Все още чакаме резултати от генетични изсл. Следя се в надежда, но вече се насочвам за мнение и от Д-р Сигридов. Може ли наскоро минали преглед да сподели как е протекъл.
Видях списъка с необходимите изследвания, повечето от които ги имам.
Мнение фо сега е или скрита и непроявила се инф.или генетичен проблем. Бях на косъм да де откажа, понеже съм с автоимунно заболяване, и както фо сега всичко вървеше наред случилото се беше шок. Четейки тук темите за него, малко поне вдъхна кураж за нов опит, когато се почувствам готова.

# 27
Той не приема небременни пациентки. Попълвате анкета в сайта (активна е само на определен ден в месеца, мисля) и ако прецени той може да ви извика на преглед

# 28
Момичета, тъй като зная, че доктора не записва ЖК, знаете ли кого препоръчва за записване на бременност/следене и израждане ?

# 29
Момичета, тъй като зная, че доктора не записва ЖК, знаете ли кого препоръчва за записване на бременност/следене и израждане ?
Здравей, много зависи с какви проблеми си и най - добре е да обсъдиш лично със Сигридов темата . По принцип можеш да се следиш при когото искаш (спрямо изискванията си ) , а доктора може да те упъти при кого е най - добре да родиш 🙂

Общи условия

Активация на акаунт