Подуване на корема

  • 446
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 31
Здравейте, на 23г.съм и от години имам подуване на корема след хранене, без значение каква и колко количество храна приемам. Всеки ден ходя до тоалетна и чак тогава подуването спада, нямам проблем с повръщане, диария или газове. Предимно се храня здравословно (салати, месо), не ям хляб,тесто, млечни продукти. Бях на гастроентеролог, който каза, че щом нямам други симптоми няма нищо притеснително. Някой сблъсквал ли се е с това и как да го оправя?

# 1
  • Мнения: 505
Привет. Понякога здравословното хранене не е съвсем здравословно. Например зелената салата често е наблъскана с нитрати, към които доста хора са чувствителни и не им понасят добре, нищо, че уж е от най-леките гарнитури. При мен пък тиквички и моркови спомагат за подуване на корема. Друго важно нещо, на което редовно не обръщаме внимание - пиенето на вода. Половин час преди и половин час след хранене не е добре да се приема, не влияе добре. Това и аз се опитвам да си го наложа.
На първо четене това ми идва наум по въпроса, но вероятно ще се включат по-компетентни от мен лица с по-адекватна информация.
Има ли конкретни причини да сте изключили цели групи храни от менюто си? Защото те са си важни в контролирани количества, стига да не водят до дискомфорт, разбира се. 

# 2
  • Мнения: 24 050
Аз много се подувам от доста от суровите зеленчуци, не само от зелевите. Марулите  са ми направо след зелевите по нетолерантност и дискомфорт. Единствено домати и краставици приемам добре сурови. Яж зеленчуци на пара вместо зелени салати. Супите също са полезни, тъй като осигуряват и необходимия прием на вода. Също така картофите - обикновени и сладки, се приемат много добре от хората с гастрити и колити. Само да не са пържени, нищо пържено не е добре.

# 3
  • Мнения: 31
Привет. Понякога здравословното хранене не е съвсем здравословно. Например зелената салата често е наблъскана с нитрати, към които доста хора са чувствителни и не им понасят добре, нищо, че уж е от най-леките гарнитури. При мен пък тиквички и моркови спомагат за подуване на корема. Друго важно нещо, на което редовно не обръщаме внимание - пиенето на вода. Половин час преди и половин час след хранене не е добре да се приема, не влияе добре. Това и аз се опитвам да си го наложа.
На първо четене това ми идва наум по въпроса, но вероятно ще се включат по-компетентни от мен лица с по-адекватна информация.
Има ли конкретни причини да сте изключили цели групи храни от менюто си? Защото те са си важни в контролирани количества, стига да не водят до дискомфорт, разбира се. 

Изключила съм ги понеже съм доста злояда, а не че ми влияят лошо. Вода пия поне по 1.5л. Обичам също готвена храна,супи , но и от тях ефекта е същия, колкото и изчистени да са сготвени

Общи условия

Активация на акаунт