Какви са изискванията за раздавателен пункт за детска кухня

• 441
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,
Притежавам малко хранително магазинче и желая да стана раздавателен пункт на детска кухня. Освен хладилник, знаете ли някакви други изисквания? Търсих в Закона за храните, Закона за здравето и Наредбите към тях, но нищо не намирам, а на сайта на Агенция по храните и БАБХ няма нищо?

# 1
Мивка се изисква и май друго няма. Най-добре просто се свържете с кухнята, която искате да раздавате и те ще ви кажат.

# 2
Детските кухни мисля,че са общински,така че можете и в общината да попитате. Знам,че изпращат и ежедневно проби към БАБХ,така че и там попитайте.

# 3
На държавна/общинска кухня няма как да стане пункт. Вероятно пита за частна, там е възможността.

# 4
Разбирам. А не би ли трябвало и частните да са под контрола на БАБХ и да отговарят на едни и същи изисквания?

# 5
На едни и същи изисквания отговарят. Но просто механизмът е друг. Не мисля, че дават проба от самия пункт всеки ден. Кухнята-майка дава.
Все пак зависи дали е в неотварярма кутия или не. Дали прави разливане на място (обикновено не).

# 6
За пробите съм виждала от малък пункт да дават,когато аз взимах кухня за сина ми и  от плодовете също отделяше жената за проби. За това го написах.

# 7
До нас има такъв пункт, който всъщност е магазин за бебешки стоки. Имат хладилник и предлагат храна на доста частни кухни: Вълшебник, Българче, Ян Бибиян и Ози. Повечето детски кухни предлагат хранене и за по-големи деца. Ние ги ползваме от десет години, когато сме си в България. Супер удобство е.

# 8
Аз също знам, че повечето имат само хладилник. Но законът е неясен. Благодаря за дискусията

Общи условия

Активация на акаунт