ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 3

• 37 985
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Кандидатстването в СУ и ТУ е онлайн, със сигурност. Няма нужда от електронен подпис. За записването обаче вече  е присъствено и ако не е лично от кандидатстудента, се иска нотариално заверено пълномощно.

# 631
В УНСС всичко е онлайн. Дори записването. Обяснено е подробно как точно става. Изискваше се удостоверяване при записване, но не помня точно къде младежът си направи регистрацията. Пише го в сайта на УНСС.Единствено отписването му беше на място.

# 632
  • Пловдив
Аз малко да си се оплача от набора само... Върнаха му пробната матура по БЕЛ и резултата е трагичен, да си кажа че на него БЕЛ му трябва и всичко под 5 си е лош резултат. Ето помрънках си Cry

# 633
Има време да се стегне и да отработи слабите места, не се отчайвай

# 634
  • София
Аз малко да си се оплача от набора само... Върнаха му пробната матура по БЕЛ и резултата е трагичен, да си кажа че на него БЕЛ му трябва и всичко под 5 си е лош резултат. Ето помрънках си Cry
По каква причина му е нисък резултата? Има още време да си научи някои неща.
При нас е малко над 4, но повечето минуси са от липсата на 10 години образование по български. Някои трудно ще се наваксат толкова бързо. При вас това го няма и може да си прави пробни тестове вкъщи, имам няколко сборника с пробни матури. Там може да види отговорите, да попрочете съчинения, отделно да прехвърли резюметата и анализите на произведенията в учебника от тази и миналата година. Почти два месеца има.

У нас ще правя диктовки, докато се автоматизират поне малко някои пунктуационни и правописни правила. За другото, ще наваксва в университета.

# 635
  • София
Щом резултатът от ДЗИ БЕЛ му е важен, вероятно има и правилното отношение и осъзнаване от това.Предполагам полага усилия в подготовката по предмета.И той навярно е разочарован от себе си, но не допускаш ли , че може да е някакъв моментен срив и оценката да не отразява реалните му знания? Може да не е бил във форма този ден...Не са роботи , и те "бъгват".По-добре на пробна матура да има издънки, отколкото на реалната

# 636
  • Пловдив
sssani, разочарован е меко казано.Знае колко му е важна оценката, но предполагам, че стреса и на него му идва в повече.
Грешките му са  в първата част на теста от бързане и недочитане на въпросите и малко на ЛИС.
 Знам, че има време, но ми се искаше да си споделя с вас, че тревожността ми е на високи нива последните месеци. Дано се стегне за реалната.
Още помня в 7 клас как се прибра от първата пробна по БЕЛ с 32 точки (тогава май чак на другата улица ме чуха), та сега ми е като дежавю.

Май ще вадя резервите и ще минавам на Бело...

# 637
  • София
Аз съм още на червено Wink  Кураж!

# 638
Ох, и аз се люшкам между отчаяние, апатия и истерия. Но все пак най -важното е да сме живи и здрави, включително психически,нищо не е края на света. В момента всичко е пред тях!

# 639
  • София
Ами нали затова е пробният изпит - да се изчистят някакви грешки, пропуски дотогава.
Има почти 2 месеца, нищо не е изгубено.

# 640
  • София
При нас резултатите от пробните лавират между горната скала на добър и на мн.добър. Но по принцип матурата по БЕЛ не му е важна. Уж, ако нещо не реши в последния момент, но надали. Обаче по математика прави за първи път пробна и още нямаме резултати. Правил е тази за профил, тия дни го ръчкам да ходи да прави и общата, той ще се явява и на двете.
Кой ще ходи в събота на предварителния в ТУ, да си стискаме палци и да бършем сълзи?

# 641
  • Пловдив
Klemy не сме на изпит в ТУ  , но не ни пречи да ви стискаме палци. Нали за това си ни е темата, да си споделяме и да се подкрепяме Hug

# 642
  • София
Да кажа - ако някой друг от младежта се интересува - че тая сутрин скоростно се купуваха билети за Масив Атак за 29-ти юни в София. Grinning

# 643
  • гр.София
Мрънчо,пази си здравето. Нищо не е на всяка цена, светът няма да свърши. Имат много повече шансове за висше, отколкото за 8 клас.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 17:49 от blanc

# 644
Ох, и аз се люшкам между отчаяние, апатия и истерия. Но все пак най -важното е да сме живи и здрави, включително психически,нищо не е края на света. В момента всичко е пред тях!
Мен до това състояние ме докарва дребното. Но дишам дълбоко, дълбоко дишам. Спокойствието за НВО-то при брат ѝ ще ми излезне през носа с нея.
Иначе той е пушка. С него нямам грижи. Само мога да го хваля.
Мина им тазгодишния хакатон. Неговият отбор направи страхотен проект и спечелиха както второ място, така и наградата на Технически университет - София, която се връчва за първи път. Викам му - като за последна година се записахте в историята. Joy
Прекрасни деца! Направо на мен ще ми липсва, че завършва, път на него не знам.

Общи условия

Активация на акаунт