ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 3

• 37 991
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ама във Франция от градината си има досие на всяко дете и се пишат тези ежедневни отчети  като в дневник И знаеш какво е яло,как се е държало,чувствало , плакало....А при нас нас като питаш как мина денят...най-много да се усмихнах преди да се върнат с облекчение че са минус едно дете в групата...
Иначе и при нас се правеше някаква характеристика на детето в края на градината.Кой ,как ги пише и дали не са някакъв темплейт,а не индивидуална истинска оценка не зная.
И за учениците препоръки или оценки разни би било добре да се правят ,за да имат родителите обратна връзка.Нали казват че не се интересуват едва ли не от децата си я гимназиална възраст и че са различни вкъщи и в училище.
Много неща биха могли да се взаимстват, напаснат по подходящ.начим за нас.Сроха да се вложи мисъл и да има желание.Товс сега ми звучи като псевдо загриженост някаква

# 616
Абе хора, масово в начален курс децата са пълни отличници, защото оценките им зависят от една г-жа, а тя не иска да е в лоши отношения с родителите.. Вие сте седнали за строева подготовка и други дисциплиниращи дейности да говорите.
Във Варна един прокурорски син обиколи 4ри школа, бащата правеше луди директорите и класните. А детето малтретираше съучениците си, родителите отказваха да приемат, че детето има поведенчески и психически проблеми, а тогава и учителите са безсилни

# 617
sssani, имаше такива опити в ДГ да се пише всеки ден  как се е чувствало детето и т.н. Знаеш ли какво се получи? Първо учителите писнаха, че няма как да пишат за 30 деца и второ - даде се нареждане да има само положителни отзиви за поведението и престоя на детето. Та нещо френската система не сработи на българска почва. Така е и за много други неща - не се подчиняваш и...излиташ, като тапа.

# 618
  • София
След 4 клас имаше такава характеристика.
Помня, защото класната не ми се радваше твърде и беше написала някаква простотия. В стил, че не е много социален или друга подобна простотия. При положение, че това е едно от най-развитите му качества. Тогава също беше. Имаше си приятели, каниха го по рождени дни, идваха на неговите. Да е жива и здрава. Педагожка.

# 619
  • София
Във Френско учителите се сменят всяка година, съучениците също. В началото това ме потрисаше, но в крайна сметка мисля, че е от хубавите неща. Както липсата на телефони и задължителното стоене извън сградата във всички междучасия и независимо от атмосферните условия.
Иначе откъм образование им е чудесна програмата по френски и литература, в някои класове по история, но и там зависи от учителя. Математика и точни науки – трагедия. Като цяло нашите остатъци от система ми харесват повече, особено в гимназия. Онова висене в училище от 8.30 до 17.30-19 ч е убийствено за тийнейджър и изобщо всеки. Тук има и все още човещина в учителите, но заради това и соц миналото не мисля, че някой скоро би седнал сериозно да пише характеристики на учениците.

# 620
Аз мога да кажа как е военното при моето. Наборът по не е споделял, но малкият разказва подробно как протичат тези часове - здрава агитация да изберат служба в армията или обучение във военно училище след като завършат гимназия. Колко хубаво щяло да им бъде, колко добра била заплатата, колко много възможности щяло да има пред тях. Специално малкият беше много разочарован. Един от неговите кумири е Дейвид Гогинс, който е бивш тюлен или нещо подобно, и той силно се надяваше, че в тези часове ще чуе нещо интересно за тренировки и учения.

# 621
  • София
При нас военното е минало като е дошла една дама от министерство на отбраната и им е говорила за исторически битки. Повече е приличало на час по история. Много жалко. Да им бяха показали един противогаз на живо щеше да е много по-полезно.

# 622
Трябва да се научат в училище да слагат противогаз, какво да правят, когато завие гласа на масовото оповестяване, при бедствия, вкл. какво е важно за безопасността им и както видяхме преди дни да знаят кога да напуснат помещения, защото са опасно препълнени, да са се огледали за евакуационните пътища като влезнат на масово събитие и т.н. Явно не бива да се нарича военно, защото се залита и същото важи и за религията. Да не бъркаме възпитаването на ценности с религията. Второто може да включва първото, ама може и доста да бяга. За риска 1 на 30 учителя да не бива и да е опасен за децата, въвеждането на религия е нередно.
Аз пък съм за оценки за поведение и озаптяването на ситуацията у нас.
 И това френското го може и у нас
 Има си действаща наредба, която не се прилага. 25% отсъствия - изпит. Когато те изхвърлят за 15 дни от училище и НАИСТИНА това означава изпити за теб, ще си седнат родителки и деца на д-тата много бързо. По-революционните ми идеи са да не държат да раздават дипломи за средно образование на всички в името на статистиката. Такива да получават тези, покрили все пак някакви стандарти на знания и поведение.Да се повтаря, лошото поведение да има последствия. Ей такива нещица, които докато парите следват ученика няма как да се случат и прекрояванията на програмата няма да има ефект.

# 623
Solnichka, и аз си мислех, че почти всеки взима диплома, но работата на ММ е свързана с всякакви хора, оказва се, че много младежи до 30г не могат да вземат матурата БЕЛ и стоят без дипломи. Тези хора са българи, говорят правилно, майчин им е, а и са родени и живели в град, училището е било максимум през 5 улици..

# 624
  • СВИЩОВ
Здравейте, отнемат ли се точки при грешен отговор на ДЗИ. Питам за въпросите с повече от един верен отговор - примерно, ако има 3 верни отговора, ти си дал 2, ще ти вземат ли точка за съгрешения?

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 13:49 от nushi_in

# 625
  • София
Ако задачата е с избираем отговор ученикът ще получи 0 точки.

# 626
Нали е възможно изцяло онлайн кандидатстване в СУ и УНСС? Има ли нещо особено, което предварително да се направи?

# 627
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Нали е възможно изцяло онлайн кандидатстване в СУ и УНСС? Има ли нещо особено, което предварително да се направи?
За СУ със сигурност е онлайн

# 628
  • София
И УНСС имат перфектна платформа .Целият профил на кандидат студента , прикачени документи и плащания стават там лесно.

# 629
Нужен ли е електронен подпис?

Общи условия

Активация на акаунт