ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 3

• 37 491
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Ако искаш дай конкретна специалност и уни и ще ти кажем.

# 16
Примерно биотехнологии , молекулярна биология,  обща биология

# 17
Примерно биотехнологии , молекулярна биология,  обща биология
За СУ предполагам?
Погледнах, там балообразуването е 3.изпит/дзи био + 1.оценка от диплома (най-високата между био, хим, физика).
Значи хипотетично ако има 4 на дзи био, 6 в дипломата по био и 5 по химия и физика балът му би бил:
3.4+5=17
Ако няма дзи био, но има изпит био с 4 и същите оценки от дипломата, то балът му би бил:
3.4+6=18

Ако някоя от оценките по ХООС или ФА е 6, то нищо не губиш с дзи био.

# 18
Мерси, Мария.

# 19
  • София
Благодаря за новата тема!
При нас нищо интересно, костюм още не сме и търсили. Днес започна ускорен кск по биология, преди това ходи на такъв по химия в СУ. Малко ми е странно, че се налагат такива, при профилиране в същата област, но явно няма как...

# 20
Elwig, за това ни предупредих още в 10 клас, че материалът за кандидатстване на 60% не се покрива от профила, както и че всяко МУ има свой конспект...
А лоя оценка се взима от дипломата, когато си имал ПП, но не си ходил на ДЗИ по този предмет? За математика питам.

# 21
  • Стара Загора
Благодаря за новата тема.
Да не отпусна и аз края, в края на образованието ни...все пак пет години бяхме рамо, рамо с бутилките Simple Smile)))
Моят толкова много завои направи последната година, последният завой е УНСС, мина през чужбина, АМериканския в Благоевград, сега УНСС. Лудост да те хване.
Не виждам обаче инфо тук за УНСС от вас.
За матури, ще се явява по английски и БЕЛ
Тази година ми е нагорна, както няколко момичета от тук, имам 7-ми клас и 12-ти клас

# 22
  • гр.София
Благодаря, Бети,че се грижиш да имаме място за споделяне.
Поздравления за децата ,преборили успешно DSD.

# 23
  • София
Хера ,за УНСС има качено инфо вече и за датите на предварителните изпити и всичко останали дати по КСК.https://priem.unwe.bg/
Бети предполагам още допълва първа страница и инфото там

# 24
  • София
Благодаря за новата тема и за информацията!
И двата изпита по математика в СУ съвпадат с националните турнири по информатика Rolling Eyes
То, специално във вашия случай, 3,25.дзи мат ще е повече от 3.6=18, та не го мисли.

Зазу, оценката от Национален кръг на олимпиадата по Информатика е също с коефицент 3.25 за всички специалности във ФМИ. От правилника за прием за тази година:
(9) На първенците от националните олимпиади по математика, по информатика и по информационни технологии, получили оценка не по-ниска от отличен (5.50), тази оценка важи за специалностите във Факултета по математика и информатика и участва в балообразуването съгласно приложение № 2.
Важи и оценката от 11 клас, т.е. твоят човек вече има над 5.50 с коефициент 3.25 с оценката си от миналата година. Хич и не му трябват предварителни изпити.

# 25
  • София
Сърдечно благодаря!
Аз уж го знам това за 11 клас, но защо и двамата бяхме решили, че там има малко под 5.50. Сега видях, че има 5.54. Така че си права, че може да кандидатства с този резултат. На практика няма симсъл да се явява на изпит по математика.

# 26
  • София
благодарности за Betty L!

здраве и късмет за всички деца и родители!

Elwing, къде ще кандидатства младежът?

# 27
  • София
Не знам някого в темата дали го вълнува, но покрай ровенето тези дни за Швейцария какви са разходите, установих, че таксите за нешвейцарци скачат от 730 франка на примерно 2300 на семестър. Вече ще има 2 различни такси.

# 28
Хаха, Зори, то там всичко друго е така евтинко, та таксата ли да ни е кахъра Simple Smile.

# 29
  • София
jam, засега СУ и МУ. Всичко, което може с биология и химия без медицина и стоматология.

Общи условия

Активация на акаунт