ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 3

• 37 945
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Започнаха ли при вас с пробните матури?

# 46
  • Някъде в Европа...
Air,  принципно непосредствено до ТУ има 2 блока общежития, но не знам кои на кого са вече. Очаква се да се пусне в експлоатация и напълно ремонтирания 15 блок. Беше на ТУ, продадоха го и сега го върнаха на университета.
Доколкото дочувам общежитията ще ги делят между всички университети
Мерси! Да, точно тези 2 блока са и на сайта пише, че от еди кой си до еди кой си етаж се ремонтират напълно...така или иначе юни като носим дипломата, смятаме да пуснем и ще се информирам също дали може ако двама приятели са удобрени за общежитие, да ги настанят в една стая...Въобще не съм наясно с общежития. Моето редовно студенство си протече вкъщи и нямам личен опит..

# 47
Аз не съм се интересувала, защото имаме познати младежи в ТУ, но все са варненци и са удължили живеенето при мама и тате с 5-6г Simple Smile
От стажантите при нас не знам някой да е на общежитие, нищо че са студенти 3-4 курс .
Преди 30г съм живяла и в 18ти и в 13ти блок, в 13ти повече ми харесваше, въпреки че баня и тоалет са общи за 5ма, но имаш екстра -  достатъчно място за кухненски бокс и възможността да сготвиш. Реално са апартаменти спалня, хол и бокс. Спалнята е двойка стая и стандартно е без тераса, холът е тройката и има тераса. От кухненския бокс се излиза пак на тераса и може да се проветрява, докато се готви.
Тройката в 13 е по-голяма от тройката в 18ти . Вече като обзавеждане не знам кое е по-добре. Семейните им даваха стаи в 18ти блок и се жалеха, че с деца е по-удобно в 13ти, но пък там трябваше да са с още двама в апартамент.

# 48
  • Някъде в Европа...
Аз не съм се интересувала, защото имаме познати младежи в ТУ, но все са варненци и са удължили живеенето при мама и тате с 5-6г Simple Smile
От стажантите при нас не знам някой да е на общежитие, нищо че са студенти 3-4 курс .
Преди 30г съм живяла и в 18ти и в 13ти блок, в 13ти повече ми харесваше, въпреки че баня и тоалет са общи за 5ма, но имаш екстра -  достатъчно място за кухненски бокс и възможността да сготвиш. Реално са апартаменти спалня, хол и бокс. Спалнята е двойка стая и стандартно е без тераса, холът е тройката и има тераса. От кухненския бокс се излиза пак на тераса и може да се проветрява, докато се готви.
Тройката в 13 е по-голяма от тройката в 18ти . Вече като обзавеждане не знам кое е по-добре. Семейните им даваха стаи в 18ти блок и се жалеха, че с деца е по-удобно в 13ти, но пък там трябваше да са с още двама в апартамент.

Много ти благодаря! Изключително полезна информация ! 🌹
Ще видим кскво ще решат младежите, защото засега се очертават няколко приятеля да поемат към Варна студенти и започна да се коментира и идеята за квартира - голям апартамент...

# 49
  • у дома
Започнаха ли при вас с пробните матури?
Да,моето в училище е правило една по бел,две по ае и две по ит.

# 50
При нас мина пробната по английски, доволна е госпожата, по БЕЛ е края на март мисля, нарочно, за да е взет по- голямата част от материала.
В УНСС всички специалности ли учат общо първите 2 години? Вече на няколко места срещам, че тогава имат право да избират спацеалност. Това никак не е лошо де, тъкмо ще са по- ориентирани

# 51
  • София
Как така ще учат общо  през първите две години?Че специалностите и направленията им са различни.Няма как под калъп.Нещо не сте разбрали.Отворете учебните планове на различните специалности и сравнете учебните програми.Така ще си отговорите най-добре

# 52
Няма вариант първите две години да учат общо и после да се делят на специалности. Нали всеки кандидаства за определена специалност и е приет в нея

# 53
Има нещо подобно в т.нар. либерал артс, в АУБГ се предлага тази система, и е много полезно за деца, които нямат твърдо изявен интерес в момента на кандидатстване.

# 54
Отворих направление Администрация и управление, там са 3 специалности, до 2-ри курс е абсолютно еднакво. Значи учат общо по катедри, после доколкото помня от познати деца подават заявления и ги класираха по успех. Дали все още е така не знам, затова питах тук

# 55
По катедри ДА, но не и на общо основание всички специалности.
За класиране след втори курс по специалности ми е странно, в техническите може да се прехвърлиш в специалност от същия факултет, но само ако има свободни места. Все пак класирането е по специалности на КСП.

# 56
  • София
Независимо каква специалност си избрал да учиш в един икономически университет, има си фундаментални предмети, които се изучават от всички и се преподават общо. Така беше още аз като съм следвала. През първите 2 години почти едно и също учеха всички.

# 57
УАСГ имат и дати на сайта, не ги бях видяла досега:

# 58
  • София
Това е масова практика и тук на много места, където приемът е undecided, не е само за liberal arts, важи и за бизнес училища, и за инженерни училища, и т.н.

# 59
Здравейте, някой има ли справка с минималния бал на СУ от допълнителния прием от миналата година? Намирам само този от 2023..

Общи условия

Активация на акаунт