АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 049
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
О, rududu Hug , добре дошла в мойта лодка. Laughing
Точно 89-годишния актьор получи приза за главна мъжка роля за миналата година на излъчващата сериала телевизия. Чакай да видиш по-нататък в епизодите какви роднински връзки ще изскочат между някои от героите Laughing . А сценаристката, от старците, тръгна да завърта роман с по-млад мъж. Ама като същият този мъж ѝ оперира очите, нещата вече не изглеждаха така  rotfImbo  . На мен са ми страшно симпатични всички герои, защото всеки от тях е поне с нещо малко неудачник в живота си. А в същото време получават много обич и подкрепа, което носи щастие, макар да не го забелязват веднага. Също толкова обич и дават на хората около тях, дори и да не е толкова натрапливо ясно. Харесвам тази човещинка, прокрадваща се във всички посоки в сериала.

# 16
  • Русе
Rududu, от последните предложения като забавно, с комедийна нотка , засега ми се струва "The scandal of Chun Hwa"- 10 епизода, излъчва се в четвъртък.

# 17
Поредният погубен млад живот в корейските шоубизнес среди Sad. Ким Се Рон не е издържала на хейта след скандала с катастрофата от преди 2-3 години, при която се блъсна в едно ел.табло и се оказа, че е пила преди това. Нямаше пострадали, но корейците я засипаха с хейт. И въпреки, че тя многократно се извини, те изобщо не ѝ дадоха шанс, а продължиха да я мачкат.
Не знам колко от вас са я гледали, но тя се снима от дете.

# 18
  • Варненска клюкарка
Да бе, да, не знаеш. Crossing Arms
Знаеш! Ама в момента не си навързала нещата.
Така е, в първия момент често блокирам като видя наколко имено, конкретно на този преди време го бърках с това на Шики....

Профче, харесаха ми видеата, макар че повечето неща ги знам от руските съпруги за които няма теми табу и карат наред- запознанства, интимен живот, раждане в корейска болница (така разбрах че 80% от децата се раждат с някакво синьо петно под пъпа с размер на голяма монета, което постепенно избледнявало до към петата им годинка, рускинята обясняваше да не го третират и да не се тревожат, всичко е наред) Другото бяха ежедневни неща, как са ги приели свекъри, колеги, как се ходи на гости на свекърва, че е нормално някой да направи забележка че кожата ти не изглежда добре, да не го приемат като обида, а като внимание и опит за сближаване, особено ако някой кореец им даде координатите на козметичния център който посещава -  сигурен знак че има положително отношение към човека  на когото го е предложил. Има за изговарянето на някои фрази, семейни традиции, как са ги приели свекърите им и т.н. даже онзи ден една обясняваше как се случват гинекологичните прегледи, а друга обясняваше как разделят боклука преди да го изхвърлят, че наказанията ако не го направиш са големи. .... абе всичко си казват. Българката ме впечатли с визия, не знам от грима и прическата с бретон ли, но някак чертите и наподобяват азиатски, което вероятно много и е помогнало там. Ако ти попадне пак нещо с нея, метни го насам, че никак ме няма да търся по разни канали.

Романтични души са мъжете им и реват на филми и сватби. Имаше и описани комични моменти с опит за здравиване и прегръдки - абсолютно табу, никой не прави такива неща там пред други хора, освен ако не са много близки роднини деца/родители/братя и сестри, за сметка на това имаше напоително обяснение за видовете поклони за поздрав, уважение, благосдарности.... Точно такива описания срещах при рускините, за чувствителните им ревливи мъже - казал му някой  нещо накриво на работа и се скрил някъде да се нареве. 
Ето и последния случай с натиска, не е издържала актрисата, ама при известните, натиска и  соченето с пръст е в други мащаби. А още не е изстинал скандала със самоубилата се водеща на прогнозата за времето  преди 2-3 седмици. Името и Йо Анна много ми звучи някак по нашенски и все се канех да питам някой знае ли нещо за произхода и.

# 19
starzy, бях хвърлила око на Study Group и сега написаното от теб ми потвърждава, че може би следващото заглавие от текущите ще ми е това.

Няма да съжаляваш, има си от всичко. Групичката за учене, която се заформи, също е много сладка. В сериала преобладават екшън сцените, което на мен страшно много ми харесва. Да, леко са преувеличени, но пък на кой му се гледа нещо скучно и обикновено Joy Плюс това, винаги са на фона на този OST, който още в първи епизод ми стана любим.

Изпълняват го Matthew и Gunwook от ZEROBASEONE. Поздравявам ви с него Heart
Той е причината никога да не пропускам интрото.

# 20
  • Варненска клюкарка
Някой гледа ли "That Man is a Black Fire Dragon" (Този човек е черен огнен дракон) Премиерата е била  на 17.02 по tvN в главните роли Мун Га Йонг и Че Хьон Ук.

Ким Джи Уон в реклама на ювелиртния бранд Стоунхендж

И Сокчо в мартенския брой на ЕЛ, за година май за 3-ти път. В интервюто ще наблегне на ефекта от изминалата година върху живота му, новия сериал с АйЮ, красотата и младостта като част от работата му.

Още няма  обяснение за смъртта на младата актриса Ким Се Рон. Освен хейта на който е била подложена ме потресе едно съвпадение - нейна приятелка бивша айдълка, Лизи някоя си е преживяла същото - алкохол, катастрофа и изгонване от агенцията си, в случая тя и от групата си. Същата тези дни е публикувала без думи 
 снимка на бяла хризантема. Оказва се че двете са родени на една и съща дата 31.07 и са причцинили катастрофите на една и съща дата 18.05. само че в две поредни години.

# 21
Белл, пускам ти наличното инфо.
Опечаленото семейство на покойната Ким Сае Рон изрази, че тя е претърпяла значителен емоционален стрес поради поредица от изобличаващи видеоклипове, публикувани от конкретен YouTuber. Баща й сподели изявление на погребението й, според което YouTuber е качил видеоклип, критикуващ Ким Сае Рон, след като тя е публикувала няколко снимки на сватбена тематика в социалните си медии през януари, със заглавие „Отново самоизтриването на Ким Сае Рон... Укрива се след слухове за брак? Опитах се да се свържа директно с нея. Във видеото той твърди, че се е опитал да се свърже с Ким Сае Рон, но не е успял, поставяйки под въпрос нейната искреност по отношение на саморефлексията. По-късно нетизените установиха, че самоличността му е Лий Джин Хо.
След новината за смъртта на Kim Sae Ron, YouTuber-ът изтри или постави като частни всички свързани видеоклипове в канала си. Не само това, но преди това YouTuber-ът е получил доклади, че Ким Сае Рон работи в кафене поради финансови затруднения и е направил видеоклип в YouTube за това. Неговото съмнение за нейната искреност доведе до по-нататъшен обществен контрол и атаки от други злонамерени потребители на YouTube и обществеността. Също така беше съобщено, че семейството на Ким Сае Рон събира и компилира свързани материали, в случай че решат да предприемат съдебни действия срещу него.

Не знам, при толкова електронен контрол в ЮК, как така се шири безнаказано неконтролирано хейтърство? Не разбирам също и политиката на Ютюб, които иначе много бързо трият и видео, и блокират профили, как оставят без санкциониране подобни хейтърски материали. Това, че сигурно са на корейски не е оправдание, дори и да ползват преводачи не по-различни от хейтърите. Нямам обширен поглед върху други държави с развита развлекателна индустрия, но май не съм чувала за по-хейтващо общество от корейското.

# 22
  • Русе
Белл, "My dearest Nemesis" вчера пусна 1-ви епизод, днес е 2-и. Засега ми е интересен. А и такъв хубав рок звучи в 1-ви епизод...?! Simple Smile Ще го търся после в ОСТ-а.
Профи, напълно споделям мнението ти за хейтърството в Ю.К. И след толкова много самоубийства как не взеха никакви мерки институциите?! Не ми харесва, не го разбирам и не го приемам за нормално!

# 23
7-ми епизод на "Кучето знае всичко" се оказа със случай сам за себе си. И много плаках. Макар и да си имаше забавните моменти, епизодът всъщност рови в дълбока рана на едната от главните героини и няма как накрая да не се разревеш.

За Мело Муви дотук срещнах коренно противоположни мнения, та се чудя дали по някое време да не му хвърля един поглед, че да си изградя собствена преценка. Имам предвид такава, базирана на гледани 1-2 епизода. Иначе от трейлърите видяното вече го изкоментирах.

# 24
  • Русе
Не знам дали ще предизвика интерес, но току-що видях "Дърво с дълбоки корени" с бг-превод от Духчетата в Плейтуб.

# 25
  • пак на Рив Гош
А и такъв хубав рок звучи в 1-ви епизод...?! Simple Smile Ще го търся после в ОСТ-а.
Уин, този ли?

(поне на мен тази песен много ми хареса, даже мисля да си я смъкна за плейлистата на телефона Grinning)
Другата от концерта в клуба май още не са я пуснали.

Профи, както може би си видяла, аз съм във възторг от Мelo Movie, но както писах и преди - аз си идвам с "багажа" от фенство на У Шик, на Our Beloved Summer и на бавно развиващи се сериали, които много хора могат да намерят за безумно скучни Joy.

# 26
  • Русе
Роца, рока от клуба ме грабна повече, но и тази става! Simple Smile
Аз нещо не схванах от сериала: наистина ли Черният дракон беше отхвърленото от Ягодката момче, т.е., сегашния й шеф?

# 27
  • пак на Рив Гош
Да, точно той е.

# 28
  • Варненска клюкарка
Уин, тъкмо щях да те питам как ти се вижда втора серия на Дракона.

Проф, мерси за статията. Аз пък прочетох, освен за ютубъра и че агенцията и и е представила фактура   с дълга и  към тях в размер на 700 000 вона. Това с притискане и преследване обикновено е грижа на агенциите, всички сме чели как агенции дават под съд хейтъри и преследвачи, а тя не е имала закрилата на агенция.

Вчера беше официално обявен  режисьора на "Жената на принца от 21 век"  запомних 2 от заглавията които е снимал преди - "Алхимия на душите" и Секретарката Ким. Но все още няма обявена дата за начало на снимките.

# 29
  • Русе
Белл, аз никога не съм играла компютърни игри. Знаете (признавала съм не веднъж), че съм много "боса" в тези нови терминологии и в практиката им. Така че в 1-ви епизод, докато не започна "живия" контакт, гледах умно и бях на границата да оставя сериала. Във 2-и епизод стана интересно, мацката се оказа драка и не си оставя магарето в калта. Simple Smile Той пък не може да преглътне миналото отхвърляне. Много ми хареса финала на 2 серия - "аз мога да те бия, но друг - не". Joy Нататък ще става все по-интересно, предполагам.
Роца, благодаря! Сега, докато се уталожат страстите и обидите, ще гледаме цирк!!! Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 16:34 от winona

Общи условия

Активация на акаунт