АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 154
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Това е Дейзи бивш член на к-поп групата Momoland. Освен, че разказва за някои трикове в бранша, си оправя мейк-ап-а и ... аз не успях да преброя колко козметични и декоративни продукта използва. Някой, ако успее, да пише. Laughing
 https://v45.tiktokcdn-eu.com/adccb2c6f1e1a60fe4120016ad98ae14/67 … mp;btag=e000a5000

Снощи изгледах някакъв младежки мини-сериал, 8 серии от по около 25 минути. Толкова сладки млади актьори насъбрани и толкова постно направени серии! То ясно, че е непретенциозна продукция, ама можеше да го заснемат далеч по-динамично, а не толкова вяло. Хареса ми, че имаше мегдан за цели три много сладки двойки, с различни типажи момичета и момчета. Хареса ми, че си имаше в двойките "аз към тебе,  ти към нея, тя пък ..." и тръпка, да им мине кокошата слепота Stuck Out Tongue Winking Eye и да се "открият".  Хареса ми и хубавата музика. Да отбележа, че действието се развива в горните класове на гимназия по изкуствата. Обаче не ми хареса, че в крайна сметка двойките се оказаха само две. И много ми беше криво, че главната не можа да си отвори сърцето за момчето, което застана до нея и заради нея стана по-добър и промени живота си. От друга страна тя получи своето щастие с главния, който се завърна, осъзнал, че тя е неговото момиче. Моят сценарий изглеждаше по друг начин. Crossing Arms
Жалко за потенциала, защото усещането в крайна сметка бе, че вместо колоритна картина с маслени бои, гледах нахвърляна скица с цветни моливи. Отделно всичките озвучки са гОла вОда, във всякакъв аспект. Тук в името на обективността следва да отбележа, че оригиналният звук на сериите май също не е много качествен. Но и субтитрите не ми допаднаха, така че останах на озвучката, която ми се стори най-приемлива за слуха.
Едва ли ще тръгнете да гледате точно това, но все пак да дам какво съм гледала, че да сте предупредени. Знам ли, дали някой, точно както аз, няма да вземе да реши да си търси нещо кратко, за бързо гледане.
"Snap and Spark" (Если ты просто щелкнешь пальцами) тук - https://11.doramalive.news/dorama/esli_ty_prosto_shchelknesh_paltsami/ с озвучката на StudioLollipop

Белл, както писах някъде по-напред, аз изслушах/изгледах целия записан разговор на Се-Рон с човека от нейната агенция с автоматичните субтитри в ютюб и после изчетох публикувания преведен текст. Не тя, а съпругът ѝ, в някакъв пореден негов изблик, е пуснал снимките, тъй като е управлявал профилите ѝ. Тя е имала период, в който е нямала достъп до собствените си акаунти. Не мога да обвиня Звездювата агенция, че се е забавила с реакциите си, тъй като човек, който знае, че няма вина за каквото и да е, няма как да предположи, от какво би могло и трябва да се пази. Особено на фона на развихрилите се в нета свободни съчинения. Тук точно се разигра сценарият "нека кажат, че сестра ти е к***, пък иди доказвай, че нямаш сестра". Браво на възрастната актриса, че в блога си направо нарече ситуацията лов на вещици и защити позицията на правото на личен живот.

# 286
Ami сега, както казваше едно човече в едно предаване дето го имаше едно време. Профи, ти гледа мисля динята. Помагай , че Намиб / остарявам, един епизод мина докато загрея с този младеж къде сме се гледали Joy а не беше толкова отдавна/ влезе в някакъв СпИциален магазин за да си продаде китарата и се озова в 95та схванах, но вторият главен който реши че е баща му , в кой век е. Мислех , че паралелно развиват 2 истории и ще миксират главните по някое време , или тотално бъркам. Но ако са от различни времена, виолончелистката защо е еднаква в двете.
и поздрав, песента която ще пее за свалка Joy
https://youtu.be/Q2FzZSBD5LE?si=RqljnSrCHq7el3GA
Скрит текст:
Мъчно ми е за Звездолин, харесвам го. Но може пък като се затвори тази врата, да се отвори френски прозорец някъде. Не знаем от какво по-лошо се е спасил. Ние виждаме лъскавото, защото това продава и това ни показват. на 20+  е хлапето, рано му да се държи за сърцето
https://youtube.com/shorts/pW0M_-JdAX0?si=THUgjB3QB0u4cG3s
Колкото до плюв-качите корейски и некорейси разбира се, те са води ненапити. Съчицата и гредата не се отнася за тях.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 20:41 от Krissttinna

# 287
Боже, Крисс, да не мислиш, че помня! Joy
Виолончелистката и тя беше открила вратата и минала в другото време. Искаше да промени бъдещето точно обратно на исканото от Главния. Този Главен, дето играе и в Намиб също. Вторият Главен, дето сега го гледаш в Черният дракон, е бащата на млади години, т.е. преди да е станал баща. Той не пътува във времето.
Не знам какво разбра от обясненията ми.Joy
Ако намериш темата, в която сме го обсъждали, там ще ти се изясни повече. По това време го гледахме много хора.

Мерси за Хюнджин, харесвам го, както и останалите от СтрейКидс. Мерси и за жицата. Wink

# 288
  • Русе
Някой гледа ли "Сърцата"?
Аз май пак нещо не разбрах и този път ще чакам бг-превода...Rolling Eyes Защо Дончо е в ръцете на загиналия син?

# 289
Със субтитри с автопревод няма да си го причиня.
Спокойно ще изчакам да излезе и следващият епизод и да им пуснат качествена озвучка.

Я малко шегички! Понеже за първи път от девет години насам в Ю.К. има повишаване на раждаемостта, нетизените масово се шегуват, че се дължало на к-поп "пропагандата" от последните месеци, като тази Joy -
с Джин (BTS) - https://twitter.com/i/status/1877687651131642145
Минхо (Shinee) - https://twitter.com/i/status/1877528352711496013
Wooyoung (ATEEZ) - https://twitter.com/i/status/1877495240350695610
Бих казала, че по-скоро раждаемостта им би се вдигнала, ако спрат да търсят какво има в чуждите чаршафи, и погледнат към това какво няма в техните Mr. Green.

# 290
  • Русе
Аз пак се връщам на "Сърцата" ( луд умора няма Joy ).
Пак ли съм проспала или не разбрала, как Донджу стигна до Големия Бос, Старейшината ( който май и той има Бос над себе си)? Чичото скърца със зъби, че не успя да  убие и него, и снахата.На туй отгоре го прескочиха с милиардите от Фонда. Голяма греда за него.
В тези семейства има толкова тайни, че ще се разплитат в 16 епизода. Починалият в катастрофата син ли е бил или зет? Донджу е истинския син на Икономката, но защо е бил в ръцете на починалия син/зет? Произходът на Донджу се знае и от Чичото, и от Лелята ( ама чичото как я скастри, че не бил той), явно иска това да му е коз ли, какво ли?! Но определено иска да го убие, защото се явява наследник на Империята, която толкова иска.
Сериалът ми е интересен, а Пакито прави много добра роля! В същност всички са мно-о-о-ого добри! Simple Smile

# 291

Знам, че астрономически не е така, но за мен Първа пролет винаги е денят 22 март. Така че Честита Първа пролет момичета! Hug

Чак след като гледам епизодите ще мога да коментирам.
Сега мога само една песен от ОСТ-а да сложа.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 11:44 от profi_1

# 292
  • Варненска клюкарка
Прафче, колко красив пролетен поздрав Heart

За Динята аз така се оплетох кой баща и кой син, че и за момичетата, че след цялата ми мъка да се ориентирам го зарязах на 10-та серия. Вместо историята да ме увлече, само ме напрягаше да се опитвам да разгадавам кой кой е на екрана в момента и в коя епоха е действието.

Историята в Сърцата е толкова овъртяна и с бързи промени, че гледам само когато излязат двата седмични епизода + всички преводи. Аз пък не разбирам как Дончо ще е син на икономката, тогава биологичната му сестра, загиналата монахиня и тя ли е нейно дете? Пишете кой каквото е разбрал, че да не пропусна и аз някой детайл.

Дисни+ отложиха пускането на Звездювия сериал, което беше предвидено за април, а снимките на втория сезон са спрени. Размятат се някакви цифри за бюджета на сериала, които дори и за двата сезона ми се виждат съмнителни. Коментират се 45 млн. долара, а като знам какви глупости и как всичко свързано с името му се преувеличава, не ми се вярва на чак такъв бюджет. Само преди месец приключи нещастната космическа сага на Минчо с бюджет от 35 милиона долара, който се коментираше като рекорден, но там тежки снимки с вдигане на специален самолет, компютърно генерирани ефекти, а в Звездювия актьорите са стъпили с двата си крака на земята. Ссвен това първия сезон е само от 8 серии, втория засега е замразен.  
Звездю  пък щял да ходи на фестивала на черешата в Тайван, с такава неустойка явно не може да откаже. но организаторите са осигурили огромна частна охрана + 50 полицаи, а тяхното МВР вчера обяви че всяко нарушаване на реда ще бъде наказвано с цялата строгост на закона, а там законите наистина не се шегуват, т.е. предполага се че яйца и домати няма да се хвърлят.

Става все по зле - сега го спрягат и като участник в скрити групи за сексуални изнудвачи базирани в Телеграм. Ама наистина се усеща как някой с много власт подклажда този скандал

Някой срещал ли е подробноти за скандала от 2020 "Стая № N" ? Става въпрос за разбита такава мрежа в Телеграм и осъдени към стоина човека, пишат че имало и известни имена. За пръв път го срещам това. Помня нашенски скандал с нарязна девойка, и споменаването покрай нея на такива канали за сексуални маниаци  и изнудвачи в Телеграм, но родната полиция твърдеше че такива структури са на нам си колко нива и нямат разбиване, а се оказва че корейската полиця го е направила.

# 293
Редактирано.
-----------------------------------------------
Не съм чела/чувала нищо за случая от 2020 г. То поначало, когато става въпрос за нещо свързано с Телеграм, не проявявам интерес.

Че Секретар Канг (Икономката) е майка на Дончо заподозрях още, когато тя трепна чувайки истинското му име. И го писах тук, че ще излезе, че му е майка. Още се въздържам да си пусна 9-и епизод, докато не е излязъл и 10-и.
Снощи изгледах още един мини-сериал, този път от 10 епизода от по 11 минути Mr. Green. Да речем, че качеството му беше с една идея по-добро от гледания предната вечер. Озвучката също - хептен любителска и едва поносима, но поне се чуваше, за разлика от онази. Главната бе много сладка, но останалите не чак толкова. В смисъл, че в този от предната вечер всички актьори бяха много готини.  Но пък тук нямах проблеми между "моя" си сценарий и този на сериала. Гледах това - Our Love Triangle (Мой друг Х Мой парень) 2024 г - https://11.doramalive.news/dorama/moy_drug_kh_moy_paren/
Чудя се още какви ли простотии ще изгледам в опита да запълвам време, докато излезе и 10-та на Сърцата + следващите две на Картофения. Още не ми се иска да започна трети излъчващ се в момента сериал и да се окажа в разширена чакаща позиция.

---------------------------------------------
9-и епизод на Сърцата е стигнал среден национален рейтинг 12,2%, който е най-високият за седмицата сред сериалите.
А в Картофения ни чака
Скрит текст:
едно плюшено мече Wink

и ... настъпваща криза Worried .

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 14:29 от profi_1

# 294
  • Русе
Белл, монахинята не му е биологична сестра. Расли са заедно и са се грижили един за друг като брат и сестра.

# 295
Излъчването на 10 епизод на Сърцата в Ю.К. приключи, както и на 7-и на Картофения. Да видим кога рускините ще успеят да качат сериите по сайтовете. Още не откривам споделени мнения, имам предвид на разбираем за мен език.
Впрочем на Картофения серията вече я има качена тук - https://11.doramalive.news/dorama/institut_issledovaniya_kartofelya/series7/ макар и само със субтитрите на Нетфликс.

# 296
  • пустинен пъпеш
Току-що проверих и Островът с озвучена 9 с. е качен на 10.doramatv.one ,а 10 е с автопревод.Има и зрителски коментари и към двете серии.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 17:50 от rududu

# 297
  • Варненска клюкарка
Уин, аз пък мислех че са кръвни брат и сестра. Мисля че в 7ма серия аджошитата обсъждаха една тяхна снимка  от у,чиническите им години , но там останах с впечатление че тя е с1-2 години по-малка от Дончо и след завършването е решила да се  замонаши, но са си кръвни роднини. Както споменах преди няколко дни, цяла седмица, че и повече  съм доста тревожна и хич не мога да се концентрирам в съдържанието на това което гледам, затова даже отложих 6та серия на Картофа. От 5-та се усещах че наблюдавах само картинките, без мозъка ми да следи нишката.

Профче, не са ти харесали, защото  тези 10-минутните сериали доколкото съм срещала информация за тях по принцип  не блестят с някакъв сюжет. С красиви млади актьори са, често начинаещи и лесна за схващане история - създадени са за мобилни устройства и корейците ги гледат примерно докато са в метрото сутрин на път за работа. Накратко  не изикскват специално внимание, а са с лесни за възприемане дори често с глуповати сюжети.Повечето са продуцирани от козметични компании и изобилстват от такова продуктово позициониране.

Относно скандала който споменах  "Стая № N" Телеграм е просто подробност от цялата история,  една част от изображенията са се разпространявали и чрез други мрежи, споменаваше се Месинджър. Друго ме впечатли в тази исторя - спомних си как за подобни бългаски групи, висши представители на нашето МВР твърдяха че това са абсолютно непробиваеми структури, как ако собствениците на такава мрежа за разпространение на секс съдържание заподозрат нещо, просто се преместват създават нови групи, акаунти и т.н. и са неуловими, а се оказва че корейското МВР не само е разбило такива структури, но има и огласени имена и осъдени на по 20 г затвор.

# 298
rududu, още около обяд имаше качени няколко озвучки на 9-и епизод на Сърцата, но аз чакам да излезе и преводът с озвучка и на 10-и за да гледам епизодите един след друг. Освен това за този сериал държа на озвучката на AniDub, която качват тук - https://11.doramalive.news/dorama/ostrov_sokrovishch/ .
За сметка на това изгледах с удоволствие 7-и епизод на Картофения и сигурно ще съм щастлива поне докато утре излезе следващият, че май се задава драма/криза. Много, много, хубав епизод Heart Eyes! Стада еднорози припкаха и имаше много комични моменти Grinning. Отдавна романтична комедия не ми е доставяла такова удоволствие. Независимо от това как ще продължат с оставащите епизоди, този сериал със сигурност ще ми влезе в колекция "Любими" и няма начин да не го изгледам поне още 2-3 пъти.

Белл, не че не са ми харесали, напротив, подробно писах какво точно във всеки от тях ми е харесало. Това не са сериали, оставящи трайни спомени, а колкото да има с какво човек да запълни времето. Точно както аз го направих, и точно, както си описала, че го правят пътуващите за работа.
П.П. Отчетливо продуктово позициониране има наистина. Peace

# 299
  • пустинен пъпеш
В самия край на 7еп. на Картофения камерата така показва гг от различни ракурси,докато той смята, пише,пие вода ,разтърсва перчем,разтъпква се,че си е направо реклама на хубавата му външност.
Лежерно за гледане сериалче.
Някой знае (или разпознава) ли дали Шики изпълнява песента в края на 10 еп.на Сърцата.

Общи условия

Активация на акаунт