АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 072
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Така ми предизвикахте любопитството с тези коментари, че веднага изгледах първия епизод на Острова на съкровищата тук - https://11.doramalive.news/dorama/ostrov_sokrovishch/series1/ с озвучката на AniDub.
Да забравим за момент показания щедро на няколко пъти впечатляващ гръб на Пакито/Шики Crazy . Да забравим и секс-сцената (трудна работа Stuck Out Tongue Winking Eye). И да се фокусираме върху сюжета. Мацката, с която героят му живееше, и за която беше приготвил двойка пръстени, я ожениха за някакво прокурорче пред очите му. Не е като тя да не знаеше, че ще я женят ... за друг. Ето защо, докато Дончо (героят на Пакито/Шики) във ваната ѝ казваше, че не би се оженил за друга, тя заплака. И после в леглото тя каза, че не иска кондом. Според мен това е важна част от предстоящи събития. Знаейки, че в утрешния ден я омъжват, тя иска да зачене от човека с когото живее и когото обича, преди да е прихванала от бъдещия ѝ мъж. Та, показването и акцентирането върху конкретния секс без предпазни средства е едно от възелчетата в повествованието за по-нататък. Затова ѝ бе така щателно акцентирано. Нали знаете какво е казал Станиславски? Ако в първо действие на сцената има пушка, то до трето действие тя ще гръмне. Е, може да не го цитирах точно, ама това е смисълът. Би следвало по-нататък мацката да роди и още по-нататък героят на Пакито/Шики да разбере, че е станал баща. Подозирам, че събитията покрай това ще са доста драматични.
Впрочем актрисата е много, много сладка, нооо ... подозирам, че вече поне двайсетина милиона корейки я мразят от цялото си сърце, заради това какво и как е снимала с Пакито/Шики, ... а те не са. Joy Хич не ѝ е било лесно, докато го заснемат, а ще ѝ става и още по-трудно, заради тази чисто корейска ревност и завист. Трябва утре да потърся малко отзиви в нета, да видим с какво настроение се посреща проектът там.
ОК, оказах се почнала го вече този сериал, ясно е, че ще се гледа. То и когато се чу за сериала се бях закачила за клона. Ама ще си чакам да се понатрупат серии. Аз така предпочитам. Това тази вечер ми беше извънпланово. Отивам си при Учебната група. Впрочем там и гаднярят, най-гадният гадняр, също е външно много симпатичен младеж.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 00:21 от profi_1

# 61
  • пак на Рив Гош
Аааааааа, щом е имало информирано съгласие от двама пълнолетни, ваксинирани и в състояние да вземат свободно решение хора, тогава си оттеглям мърморенето Grinning. Затова и отначало писах, че не съм гледала епизода и не познавам контекста на събитието.
(иначе, колко му е да покажат дискретно една кутия Дюрекс, или друга марка, хем агитация за предпазване, хем продуктово позициониране и спонсорство Joy.... ама не знам дали корейската цензура разрешава такъв тип реклама)
Аз ще изчакам да видя дали няма да го пуснат по моите платформи със субтитри, че съм враг номер 1 на озвучката. Ако ли не, ще го прежаля, не е като да няма за гледане.

# 62
  • Русе
https://www.facebook.com/100010938153525/videos/g.13739058027247 … /1223282172848759
Добро утро, Дами! Така ли се чувствате в тези ледени дни и нощи?
Както вече писах днес  е ред на Пакито да разнообрази почивния ми ден. Предвкусвам, че няма да бъда разочарована. Simple Smile Профи така простичко обясни, че всичко, което гледаме, си има причина. Хайде, аз дадох мнение без да съм гледала епизода, ама тези корейци наистина са странни...Хейта го имат за национален спорт!
Нека си хейтят, аз ще го гледам! Simple Smile

# 63
  • Варненска клюкарка
Ехх, успяхте и моето любопитство да провокирате, та и аз ще порацъкам първа серия.
Профче, видях цифра за среден национален рейтинг от 6,1 та чак се усъмних дали е възможно още от първа серия, но това пишеше в Уеб Азея.

Роце, мерси за Сокчо, тези дни наистина често се появява, не че е спирал при мен де, но му наизлязоха няколко нови реклами, както и предстоящата корица и няколко реда от интервю за Ел, затова може би ти се вижда по-често от обичайното.
За Дюрекса съм виждала 2 разкъсани опаковки да се валят по пода в първата серия на The Fabilous сериал от 2023 но май беше на Нетфликс, там както знаем го раздават по-свободно. Естествено незабравим ми е и фонтанът от презервативи, които се разлетяха в Бегача, обаче сред коментиращите имаше доста възмутени и сцената я няма размножена като други любими фенски моменти, въпреки комейдийния и характер, не я пуснаха и като бтс, никой от актьорите не изговори думата, чу се само веднъж и то беше от устата на гост актьор, който беше основния виновник за случилото се (главните самата невинност, главната дори изтръска с потрес попадналото върху полата и случайно пакетче Joy) та такива неща явно се показват рядко, едва ли е забранено продутовото им позициониране, но като директна реклама не съм виждала.

Проф, зад "детски работи" за Парк Бом вероятно се има ппредвид наивно и безобидно и да не се обръща внимание. От там съм асоциирала че е малка, честно казано от вида и с много грим не можах да определя възрастта и. На мен новини с излиянията и ми попадат от миналото лято, но май са започнали още пролетта и щом не са предприели нищо, явно разбират проблема с бръмбарите в главата и,  но и не могат да не реагират някак. От време на време успяват да я накарат да си затвори ИГ - до следващия път.

# 64
https://www.facebook.com/100010938153525/videos/g.13739058027247 … /1223282172848759
..... Хайде, аз дадох мнение без да съм гледала епизода, ...
1. видеото от линка вече не съществува, ми казва фейсбук
2. възмутителноооо! измамаааа! бях останала с впечатление, че коментираш изгледан епизод. Гледай как ме метна бързо-бързо. Joy

Роци, в линка, който съм дала към сериала, си избираш с чия озвучка или с чии субтитри на руски да гледаш. За първия епизод вече са налични 6 различни озвучки и 5 със субтитри, включително едната с автопревода. Но ако предпочиташ друг език, наистина ще трябва да си го изчакаш по твоите платформи.

Белл, сериалът очевидно ще е интересен и рейтинг 6,1 изглежда напълно в реда на нещата. Сигурно и още ще се вдигне.

А на Минчо сериалът сигурно стърже дъното? Или все пак огромната му фенска маса дава достатъчно тежест.  Thinking  Във всеки случай ОСТ-ът му е добър, съвсем по корейски.

И още една бавна песен, която много ми хареса.

# 65
  • Русе
Профи, на мен ми отваря клипа. Смесена двойка; рускиня и мъжа й, кореец. Тя - облечена, с качулка и ръкавици, трие ръце, мръзне. Той -  разкопчан, по тениска и пижама, по чехли на бос крак. Всичко това е навън, сред снега.
Темата е: Как сте в този студ? Simple Smile

# 66
  • пак на Рив Гош
Уин, и на мен клипчето ми дава грешка.

Профи, мерси за насоките със субтитрите Hug. Уж сериала го бяха обявили за глобално излъчване по Дисни+, но още го няма, а пробвах да вляза от Франция, САЩ или Корея.
Сутринта видях, че са пуснали първия епизод също и в дорама-та (която предпочитам за руски преводи), но ще изчакам да видя с каква скорост пускат субтитрите. Че няколко пъти ми се случвало да започнат сериал със съб-ове и озвучка и в един момент озвучката върви почти паралелно с излъчването, а съб-овете се бавят със седмици. Ох, знам, голяма съм претенция Joy

П.П. Айде да не мрънкам само: https://www.instagram.com/reel/DGUbQf9hlv1/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

# 67
  • Русе
Профи, изобщо е съм те метнала! Joy В пост 55 на предната страница  пиша, че Пакито ще гледам в неделя.

# 68
Относно Buried Hearts, минавам само да кажа, че е заявен е за превод на български от Eastern Spirit Blush И аз навярно ще го гледам, но не знам кога, защото напоследък съм много заета. Може и да изчакам нашият си превод.

# 69
ОК Уин Laughing, имах предвид, че направо ме преметна да почна да го гледам още сега. Аз не обичам да чакам, т.е. не обичам излизането на час по лъжичка, и рядко се втурвам към заглавия с текущо излъчване, докато не минат поне половината им епизоди.
Беларуската и мъжа ѝ, бос по чехли в снега, Белл ги беше примъкнала като шортсове в предишната тема, така че знам как изглежда клипа. Нищо, че това от фейсбук не ми се отваря. Peace

Роце, поне знаеш как да не мрънкаш Joy, благодаря. Hug

starzy, чудесна новина за българския превод. Докато излезе най-вероятно вече ще съм го изгледала на руски. Ако много ми хареса, преводът на български ще е прекрасен за повторка на сериала.

# 70
  • Русе
Изгледах 1-ви епизод (!!!) и според мен "вълненията" на корейците са буря в чаша вода. Нито Тя е била разголена, за Той това няма значение Stuck Out Tongue Winking Eye , само нейното мнение "без"...за което целия корейски народ да я хейти. Та този народ даже имал претенции за косата на Пакито, ама не разбрах каква я искат - по-дълга или по-къса. Thinking Нема угодия, бе?!
Взех си малко почивка между двата епизода, защото и аз като героя на Пакито щях да получа удар като видях булката. Joy Махнала и гривните...А ако наистина забременее от него, това може да е повод за изнудване. ( хайдеее, прописах сценарии и аз Close ).
Сериалът започва много добре, да видим как ще го продължат.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 22:02 от winona

# 71
  • Варненска клюкарка
Пакито/Шики едва го познах, много е различн някак, не мога да разбера по-слаб ли, нещо ми е променен в лице и да, прическата е различна някак.... Ако не бяхте казали за без... аз изобщо нямаше да разбера- посегна там за нещо, но някак много е тъмна като цяло картината, а в случая приглушената светлина съвсем не ме улесни. Почти нищо не ми стана ясно - много имена, имена на корпорации, кой срещу кого и за какво се бори ми е пълна мистерия. Най-интересна ми се видя засега историягта в двойката- защо той не знаеше коя е тя, тя защо се замота с него, като е знаела че предстои да се взима с друг, смята ли че ако забременее, той просто ще стои и ще гледа отстрани?!? А то вероятно ще се случи - и според мен не случайно показаха кекса без предпазни средства. Но ми се струва че изненадата ще е за всички, че вероятно предстои първа брачна нощ и тя самата няма да знае от кого е забременяла. Ако избухването на Шики е истинско, а не някава представа какво му се иска да направи в онзи момент, тоя младоженец, пък и останалите присъстващи там .... двойката съвсем нормално без промяна в емоцията на лицата си вървеше към не олтара, а каквото беше там за да си каже да-то. За химия в двойката, засега не виждам такава - много по естествено ми се видя как метна Бойка на капака на рояла Joy Но и тук не споменаха вида на контрацепцията на глас, както и в другите 2 заглавия за които споменах по-горе. И аз мисля че корейците пак вдигат много шум за нищо.

# 72
Ще разберем по-нататък какво ще става, кой какъв е и т.н.

Сега да се отчета, че днес на един дъх довърших Учебната група. Много, много ми хареса. Училищна история е, но не романтична, а по-скоро малко ганстерска. Но пък е доста добре направена. Включително намирам, че има доза чувство за хумор с вкараните специални ефекти в бойните сцени. В уебтун-ски стил са направени Laughing. Вече писах, че всички главни участващи актьори са големи сладури. Но не съм ви казвала, че баш главния страшно напомня Ча Юн-У. Пазех си го за накрая Mr. Green. Впрочем някак доста странно, но опонентът, т.е. лошият главен пък много прилича на починалия Муунбин. Във всеки случай няма нещо друго, което да напомня на АСТРО.
А, да, като стана въпрос за група, основният ОСТ е страхотен рап, напомнящ In Da Club на 50 Cent и    Slim Shady на Еминем. Заглавният е изпълнен от двама от ZEROBASEONE. От няколко дни си го слушам от време на време. Не помня дали го слагах, ама ще го метна, защото много ми харесва.

А финалният е изпълнен от HAON - https://www.youtube.com/watch?v=ME_ef8fyioU
Ето ви малко  и зад кадър, но точно този клип не го намерих в ютюб, затова го давам от вконтакта - https://vkvideo.ru/video-123996075_456256453
В заключение, ако му направят превод на български с удоволствие ще го мина на повторка.

# 73
Профи, главният, Хуанг Мин Хьон, също е бивш идол от групата NU'EST, а беше част и от Wanna One.
Щом ти е харесал Study Group, можеш да пробваш и Weak Hero Class 1. В него главен също е бивш член на Wanna One - Пак Джи Хун, отново участва "лошкото" Ча У Мин, както и вторият главен от Динята, Че Хьон Ук, който пък в момента е главен в My Dearest Nemesis.

# 74
Благодаря 2в1 за инфото. Обичам да гледам айдъли в сериални роли. Но колкото и да ми се иска, няма как да изгледам всичко. Все пак ходя на работа + понякога след работа работя друго и от вкъщи.
Щях в предния си пост да пиша, че на главният в Училищна група и гласът му е със страхотен тембър, ама гледам, пропуснала съм го. Не е изненадващо, че Hwang Min Hyun е айдъл от NU'EST и Wanna One.

Вторият епизод на Островът на съкровищата(Погребани сърца) е вдигнал още рейтинга на сериала и е стигнал 8,1%. Аз обаче бях впечатлена от „For Eagle Brothers“ на KBS 2TV, която остава най-гледаната програма в събота със среден национален рейтинг от 16,3%.

Общи условия

Активация на акаунт