АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 088
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • пак на Рив Гош
Но колкото и да ми се иска, няма как да изгледам всичко. Все пак ходя на работа + понякога след работа работя друго и от вкъщи.
Ох, това е и моето терзание в живота - твърде много сериали и твърде малко време за всичките Joy

Вчера вечерта видях, че Дисни най-накрая ми е пуснал първите две серии от Погребаните сърца, та довечера ще му хвърля едно око, да видя, аджеба, какво толкова е разбунило духовете на аджумите Grinning.

# 76
For Eagle Brothers е от многосерийните съботно-неделни семейни сапунки. По традиция те са с най-висок рейтинг. За сега върви забавно като за подобен сериал. Тюрлю-гювеч по корейски. Има си от всичко.

# 77
  • Русе
Някой следи ли "Вещицата"? Струва ми се НЕ предвидим сериал.

# 78
  • Варненска клюкарка
Изгледах 2ра серия на Острова, историята се заплита все повече, а аз все още много неща не разбирам. Като например защо чичото раздаде племенницата си за булка, а не дядо и, тя си има и родители и брат, но очевидно нямат думата в семейната йерархия. Не разбрах първа брачна нощ имаше ли, младоженецът беше впечатлен от булката си, но не разбрах и двамата ли спаха в гостната или само единият. Докато оправяше леглото прислужницата спомена бебе момче, главната и тя, считам го за дебело напомняне на сцената за Кекса без презерватив, не че може да се забрави де, но може би е намек че бебето вече е на път.
Имам чувството че дядото скоро ще го вкарат в гроба и остава ГГ който единствен ще знае за сина му, освен майка му, а тя не случайно е бивш топ журналист....Ох,много мразя още от първите 2 серии да ме заляеят с 20 имена и още толкова лица всяко със своята исттория, а когато историята е корейска това ме обърква. Стана ми интересно, хем почти нищо не разбрах от бизнес и семейните връзки между героите. Дано започне превод на български че половината от връзките не разбрах заради руския акцент на корейските имена - кой е Че, кой Ча.... Май ще се наложи да гледам втора серия отново.
Освен корейското си име ГГ си има и католическо - Стефан, в много от сериалите които съм гледала героите християни са предимно католици.....

Тази сутрин Усокчо замина за Милано облечен от глава до пети в Прада. Отива на женската седмица на модата  за сезон есен-зима 2025. Преди месец на мъжката колекция беше Звездю, но УСокчо тогава снимаше реклами. Звездю пък снима сериал но явно не е проблем 3 дни да снимат останалите герои, но в рекламата други герои няма...
Естествено не мина и без поредното заяждане от типа откъде е разбрал и как се е събрал на летището такъв народ от изпращачи толкова рано сутринта, но получиха обичайния отговор - откъдето разбират и за айдъли и други актьори  Joy

Мисля че Ю Йон Сок е в Париж на седмицата на модата там, оставих за след публикуването да видя пред чия централа е, но докато цъках на копиране на видеото пипнах нещо друго на екрана и видеото хвръкна без да се копира....

# 79
  • пак на Рив Гош
Мисля че Ю Йон Сок е в Париж на седмицата на модата там,
Яяяяяяяя, защо любимият ми Ю не е писал в Инстаграма си, че ще ми идва на гости? Joy
Днес само пусна новите дати за фен-срещите си (където Париж не фигурира, разбира се, подсмрък!).
Миналата година беше в централата и на дефилето на Loewe, на които е лице, може и тази година пак да идва при тях. Освен ако не е вдигнал нивото на марките, които представя, след като популярността му в световен мащаб се увеличи след Phone Heart Eyes

# 80
  • Русе
Белл,  това което разбрах от Острова е:
- ГГ е сирак, израснал  в сиропиталище (на тази църква може би) и изглежда заради феноменалната си фотогенична памет, е приет да служи на тази фамилия.
- за незаконния син на Боса знаят всички, но дали Боса знае това?!
- бащата на ТЯ е загинал при катастрофа, а майка й се жени за този, който я води към олтара (тази катастрофа леко намирисва), Както гледам на Пастрока не му е чиста съвестта както и каквото и да говори. ТЯ е истинска внучка на Боса.
- Брат й е природен и засега невинен. Simple Smile
И аз като теб се оплетох в имена и бизнес-машинации. Още в началото 1-ви епизод започна с тяло в морето, оплетено в мрежа и часовникът. Как така успяха да го съживят ГГ, че да почне отмъщението?
И този, който се опита да го убие, имаше особен червен пръстен и телефон. Чий служител е: на Бос 2(бившия Прокурор), на Пастрока или...?

# 81
  • пустинен пъпеш
И аз изгледах излезлите серии на Погребани сърца/Островът .Зададеното в резюмето съдържание изглежда доста интересно.Музикалното оформление ,добре подбрано в различните сцени,ми харесва.Харесват ми и усмивката  и излъчващият топлина поглед на Шики/Пакито, е и ризите много му отиват.Забелязвам,че лицето на актьора не е избелено,както се случва в повечето дограми.Хареса ми,когато в разговора с монахинята тя му каза,че е не е трябвало да се прави на готин,а той й отговори:,,С това лице какво друго да правя? Като че ли доста интересни нишки ще се навържат в предстоящата 3 серия.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 17:45 от rududu

# 82
  • Варненска клюкарка
Аа, ето какво било, което ми се вижда странно в лицето му от самото начало- естествено е на цвят и затова ми изглежда много различен от вида му в Силната ДБС и Хуаранг, отдадох го на изминалите години от онези му роли. Но с главната ми изглеждаха някак много "протоколни" един до друг, но пък като за първа серия е нормално да е по-стената.
Уин, това с рибарската мрежа мисля че е сцена от бъдещето и дали ще оживее не знам и дали часовникът е на неговата ръка също. А Дядо-бос лично показа на ГГ сина си в онази пекарна, в която го заведе на другата сутрин след препиването след сватбата. Но не съм разбрала за момчето да знаят всички, поне ГГ беше шокиран и от новината и от това коя е майка му. За пастрока съм го пропуснала, хем видях за катастрофата на бащата на момичето, но като ме засипят с имена и лица в първа серия винаги така ми се получава с предисториите като не знам все още кой кой е. А ГГ е отгледан в сиропиталището към католически манастир, както съм виждала в други сериали за сирачета да се грижат монахини. Природения брат мисля че съм го виждала в първите 2-3 серии в Семейство по избор, в ролята на ужажор на главната, сега е попораснал, но и Семейството е сниман преди повече от година и половина. Историята се заплита бързо, както обичам, но има дълги сцени с диалози и въобще много говорене и някои неща може неволно да се пропуснат, особено частта с корпорациите на мен ми е абсолютна мъгла.
Надявам се да ме поправите, ако не съм разбрала нещо.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 19:56 от Беллора

# 83
  • Русе
.........................
Уин, това с рибарската мрежа мисля че е сцена от бъдещето ......................
 Но не съм разбрала за момчето да знаят всички, поне ГГ беше шокиран и от новината и от това коя е майка му.
Мой пропуск. Под всички имах предвид зетя и дъщерята, които коментираха, че ако дядото признае сина си, то техния син ще загуби. Тайна, която се знае от повече от 1 човек, спира да е тайна!
За  мрежата мисля, че не е от бъдещето, защото Пакито ще отмъщава. Значи поне в 3-4 епизод ще трябва да го видим кой и как ще го "убива".

# 84
https://www.facebook.com/share/r/1ByGiWQ3x4/
тази идея я крадвам Joy
namib  https://mydramalist.com/765155-namib  -  Шефка на агенция за айдъли, и скроиха номер и я уволниха. За компенсация получи айдъл със задължения.  Хлапето талантливо но се скътава за да не изпъква прекалено. Нито главната ангел - благодетел, нито хлапето ангелче за спасяване, и двамата с дефекти но се спасиха взаимно, след куп проблеми. Сериал без мишка , мейд ин Кореа  се падна. бонус - хубави песни и всички са с превод.
и с картинка Grinning
https://youtu.be/kRMhg385zLw?si=jH7Ldbv6GQdADeqX

# 85
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано.
--------------------------------------------------
Намиб ми е в списъка за гледане от преди Нова година, ама все не стигам до там да го почна.
Сега поемам към втория епизод на Погребаните/Съкровището, да видим аз какво ще разбера.

П.П. Набързо прослушах първите 10-ина минути в две различни озвучки. Ами ... преводите са доста различни newsm78, та всеки да разбира каквото иска.

Името на главния е Сон Дон-Чу или Дон-Джу, ама още вчера го кръстих Дончо. Главната е Ин-Нам, но ще ми е по-лесно Ина или Инка, Инчето Wink. Другите още не съм ги кръстила. Joy

---------------------------------------------
- Дядото е Председателят на Десан. Дончо работи за него. Пастрокът също работи за него.
- Пастрокът е бил в затвора за извършени някакви финансови закононарушения във фирмата, като вероятно е поел чужда вина.
- Дядото има извънбрачен син - момчето от пекарната. Аз обаче не разбрах коя е майка му. Съмнявам се в една, всъщност мисля, че е слугинята, която оправяше леглото, но трябва да превъртя отново серията, че да се уверя, а вече няколко пъти заспивах пред монитора.
- Дядото иска да "узакони" извънбрачния си син. Пази фирмата за него.
- Слугинята е кръстена Син, че баща ѝ искал да има момче. Инчето каза, че тя пък била кръстена .... защото нейния баща искал .... тука много не ги разбрах, ще си го изясня след превъртането.
- В управлението на Десан участват още хора, които не разбрах в какви роднински отношения са с Дядото.

= Чичото е чичо на Прокурорчето и е председател на друга компания. Обаче много силно иска да завладее Десан. Или поне да диша на Дядото във врата.
= Чичото поиска Дядото да уволни Дончо. Дядото му изпрати отговор "пари и злато давам, Дончо не давам", пращайки му Дончо да му занесе парите и кюлчетата. Mr. Green
= Пастрокът е къртица на Чичото в холдинга на Дядото.
= Чичото има някакво старо взимане-даване с Дончо, в смисъл, че май не за пръв път се опитва да го ликвидира, защото самото физическо съществуване на Дончо представлява заплаха за Чичото и неговата фирма. Подозирам, че всъщност фирмата сигурно е била на родителите на Дончо преди някой да ги ликвидира и да им заграби бизнеса.

--- В началото на първа серия морето изхвърли на плажа носеното на сглобен от подръчни материали сал тяло. Това е Дончо и е жив, като според синопсиса на сериала губи паметта си. За карък, преди това да се случи, вбесен от струпалите му се на главата събития и за да си отмъсти, Дончо щипва крупна сума от тайния фонд/черната каса/. Т.е. след освестяването му той няма да има никаква идея кой е и къде са тези пари.
--- Дядото и Чичото хем се надцакват, хем имат нещо, което ги кара да се държат заедно.

Предполагам ще трябва да мина двата епизода на повторка, че да си избистря още неща. Впрочем, не съм сигурна в написаните си по-горните изводи кой, какво и защо.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 23:00 от profi_1

# 86
  • Русе
Profi, нямаш грешка , момиче за милиони си! Hug Единствения ми пропуск е, че не съм чела синопсиса и началото ме обърка.
Една малка поправка за теб,  да ти спестя "преговора" : майката на извън брачния син беше в заведението, тя е била известен журналист или Тв водещ. Дончо я позна.

# 87
Това съм го проспала Joy. Явно е минало, докато съм дрямала. Благодаря Уин.Hug

# 88
  • Варненска клюкарка
Не ми се връща да го търся, ще ми е по-лесно да питам кой беше този, който знаеше че влюбените  гълъбчета живеят заедно - дядото, чичото или пастрока?
Профче доколкото разбрах от едно малко безсмислено овъртолено изречение главната каза че е поллучила мъжко име по причина която описа и за своето име прислужницата, та може и да е така- чувала съм женско Ин На, не бях обърнала внимание че е с М накрая го мислех че е някакъв гален вариант. И аз още щом им разбрах имената в ума си ги наричам Дончо и Инна, те сами си дойдоха на място просто Joy
Имам споме че често самите корейци ако четат списък с имена не винаги могат да определят кое мъжко, кое женско, има такива които ясно си личат и такива които не могат да се определят като само мъжки илисамо  женски.Това беше едно от първите неща които научих от едно криминано разследване в Цвете на злото, полицаите имаха точно такъв казус.

Сокчо късно снощи пристигна в Милно. Мале как ги изтърпяват тези полети- 13-14 часа полет + преди него още 2 часа задължителен престой на летището. Кацна и от другата страна подобно, само дето тълпата е от корейски и бели физиономии

https://www.youtube.com/shorts/7ajychxbcl0

Като спменах летищ, хванали са някакъв служител на авиокомпания, който е крадял информация от компютрите и по-точно за резервациите на полетите на селебритата и ги е продавал на който плаща- журналисти, откачалки и т.н...

# 89
Не ми се връща да го търся, ще ми е по-лесно да питам кой беше този, който знаеше че влюбените  гълъбчета живеят заедно - дядото, чичото или пастрока?
Ами май и тримата знаеха. Ама ще мога да потвърдя след повторка на втория епизод. Пастрокът знаеше със сигурност. Дядото май докато седяха само двамата на някаква маса в техния си офис го каза на главния. А Чичото мисля го каза на Дончо, когато му занесе парите и кюлчетата. Останах с впечатление, че на Чичото, който очевидно действа целенасочено с отмъщение точно срещу Дончо, фактът че Инна е Дончово гадже му е бил като бонус в сделката. Всъщност не съм сигурна коя е основната цел на Чичото, да превземе чрез женитбата холдинга Десан отвътре или отмъщението срещу Дончо.
Пак да отбележа, че има разлика в преводите в различните озвучки. Аз предпочитам тази на AniDub.

Общи условия

Активация на акаунт