АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 061
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • пак на Рив Гош
Белл, аз освен двата гореспоменати, от текущите гледам още: два китайски (един исторически и един съвременен), а от корейските:
- The Haunted Palace (Завръщане в двореца) - от 8ми епизод нататък действието почна да се върти в кръг и бях на ръба да го зарежа. Към 11ти започна пак да се пораздвижва, та сигурно ще го догледам до края, па макар и от спортна злоба. Тази седмица излъчиха 11ти и 12ти епизоди.
- Heavenly Ever After - мисля, че не отговаря на критериите, които търсиш (приятен романс с красив Главен). На мен ми върви на приливи и отливи, до половината съм някъде и все остава на втори план за гледане. Той свърши тази седмица.
- Second Shot At Love - той ми харесва (засега, че има мегдан да го развалят накрая). Не е розов романс (но романс няма начин да няма Grinning), засяга темата за алкохолизма, Главните не са идеални, но това не ми пречи. В момента е до половината (6 епизода от 12).

Иначе в края на седмицата чакам:
- Oh My Ghost Clients - за адвокат, който вижда духове, в главната роля е Jung Kyung Ho (доктор Танос от Болничния плейлист)
- Good Boy - с Пак Бо Гъм в главната роля.

Иначе, Tastefully Yours е със сюжет за мозък на нощното шкафче, и хубав Главен (че и с хубав гостуващ Wink ), та може да му хвърлиш око, евентуално. Аз не съм му особен фен, защото доста неща ми чегъртат по нервите, та затова ми е много на кантар. Но пък има много добри рейтинги в Нетфликс (извън Корея).

# 691
  • Варненска клюкарка
Вчера в Йокохама започнаха наградите ASEA поредните корейски дето с някой японец и тайландец  ги пишат междунарлодни и ги провеждат извън Корея, иначе основното водене на шоуто  е на корейски, от корейски водещи, както и основното съдържание - тук там от кумова срама се чува някоя японска дума от глас зад кадър, както и са уважили домакините предоставяйки им възможността да  журират. Много групи и айдъли, повечето корейски естествено. Вчера мисля че видях и Ким Джи Уон на път към Япония, беше номинирана в една от категориите, но днес ще стане ясно. Това което мен ме вълнува са моите любимци Сокчови.

ХеЮн пристигна наше време тази сутрин и 2-3 часа по късно  я тупнах за водеща, смути се и се обърка, а беше много добра в края на миналата година, но както казах, това тук се случва без репетиция на сцената, вероятно само някъде отстрани.
https://www.youtube.com/shorts/mYFMKOb9a50

УСокчето  официален в черно, тя в червено
https://www.youtube.com/shorts/fs5b23VHFcI
https://www.youtube.com/shorts/Rnl_E1KnwKM
https://www.youtube.com/shorts/iWU9WKsGNzQ
https://www.youtube.com/shorts/cHcnjO0dakI

Нищо не съм гледала тези дни, че нямаше време, само попрехвърлих новините и Шортс...

И от Аеспа девойка не можа да си произнесе заглавието
https://www.youtube.com/shorts/9BOIJgicJ1Y

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 17:43 от Беллора

# 692
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
И аз тези дни нямах време за гледане и слушане. Остана ми половин епизод на Пако и каката, дано тази вечер го отметна.
Понеже не обичам да се пилея в много теми в Маммата, Роце HugHug, позволявам си тук да те поздравя за поредната порция придобита младост Wink. ЧРД, момиче! Дано те залеят нови жизнени сили и нови хубави сериали, а и някоя напитчица от барист да ти попадне в обсега! Laughing
Почерпила съм се с тортичката оттатък, мерси. При цената на черешите в момента, направо усетих полъха на лукса. На средиземноморска яхта да ме беше поканила, нямаше да ме споходи такъв филинг Joy. Наздраве! Cocktail Tada

Кроасанчо и Ча влизат юли в казармата. Единият на 21, другият на 29. Единият като действащ войник, другият в армейски оркестър. Да им е лека службата!

# 693
Честит рожден ден, Роце! Жива и здрава да си и много щастлива! Heart

Мислех, че аз ще те издам пък Профчето ме изпревари 😅
Проф, кой беше Кроасанчо? newsm78

Бел, тези за теб  /по друг повод с малко закъснение/🌹🌹🌹

Нищо ново не съм подхващала и аз, но да не съм с празни ръце...

Нов видеоклип на АйЮ с участието на Ча. Браво, за ден е навъртял над 1,2 млн. гледания.

# 694
  • пак на Рив Гош
Редактирах

Профи, Марги, много ви благодаря за пожеланията! Hug

И тук да почерпя с тортичката (и при нас цените на черешите са високи, затова украсата е с по половинки, оптимизирам разходите Joy)

На мен вчера ми попадна този нов клип на АйЮ:

П.П. Сега се зачетох в коментарите, явно е кавър на стара песен, ще се поразровя да видя и оригинала.

П.П.2. Оригиналът е от 2002ра година и се изпълнява от групата BooHwal (звучи малко като "бухал" Wink). И както се рових (нали съм много боса в корейската музика като цяло), видях, че това е третият албум на АйЮ, в който тя интрепретира "класически" корейски песни. Намерих си занимавка за утре следобед Joy

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 22:21 от Роца

# 695
Роци, честита да си и тук Hug, а на този Шварцвалд не бих му простила Wink.

Boohwal значи възкресение или прераждане. Легенди са за корейците, а и продължават да се изявяват. Доста вокалисти са сменили, но аз ги засякох на радара си по времето, когато Чонг Донг Ха заемаше тази позиция. Сега отново е Пак Уан Кю, който е бил в групата и преди. И двамата сте ги чували с песни в доста сериали, даже преди няколко дни Роци пусна една на Донг Ха от The Haunted Palace.
Never ending story си е техен евъргрийн и е изпълнявана от много други певци в различни предвания.
И Ча не я е подминал.

Мъжът с дългата коса и очила до него е Пак Уан Кю.

# 696
  • Варненска клюкарка
Роце, със закъснение, да си жива и здрава и с хубав късмет Flowers Four Leaf Clover

Сетих се вчера за твоята дата, понеже е след най-светлата за мен, но не посмях да те поздравя.
Марги, благодаря за твоя поздрав Heart

Не очаквах Ча да влезе през юли, още не е започнал снимките на филма в който ще участва. Макар че те филмите ги снимат бързо, но все пак до края на юли има няма 2 месеца.
Видеоклипът с АйЮ е направен като филм. За няма половин година  с нея рекламна фотосесия, песен и видео, сякаш  е доста работа конкретно с един човек. Може би е било планирано още от предната - помня когато в началото прочетох че Ча и АйЮ ще се снимат в сериал, съобщение от някакъв много тачен блогър коментираха неговите фенове.

# 697
  • Русе

2 снимки от "Добро момче", което още го няма...Simple Smile
....................
Цял ден си мисля, че сме 31-ви...Joy

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 22:33 от winona

# 698
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз пък чак днес се усетих, че Май не свършва на 30-ти с края на работната седмица. Joy

Снощи най-накрая успях да довърша 16 епи. на Пако и каката. Свърши съвсем прилично, като за корейския манталитет. Мисля, че нямаше да приемат добре да има еднорози със сватбени звънчета, при тези 14-15 години възрастова разлика не в полза на жената.
Приятен и приличен сериал, без нещо чак толкова грабващо, но и без нещо чак толкова да те отблъсква. Много хубави бяха едни 3-4-5 серии, някъде около и след десета, когато се появи бившия на каката. В тях имаше едни по-дълбоки моменти, които те карат да се замислиш. Как и накъде може да те движат любовта и общественото мнение? На кое да дадеш превес? Как да се справиш с чувството за дълг, който до вчера не е стоял пред теб? В каква посока към бъдещето да закрачиш? Дали да заложиш на сигурност от миналото, когато обаче си изживявал чужди мечти, или на новата надежда, която ти дава шанс да изживееш собствените си? Бих казала, че главната героиня правилно избра да бъде себе си и да бъде с онзи, който държеше не тя да е до него, а той да е до нея.
Като цяло сериалът ми хареса, но не е от тези, които ще тръгна да повтарям. Но пък е от тези, които ще запомня. Много харесах истинността на главната героиня, а самата актриса, освен много хубаво тяло, има силно екранно присъствие. Пако е много млад и много кльощав, но е чудесен в ролята. Е, предпочитам го с повечко мръвка по себе си и с по-тренирани раменца, ама ... както знаем, няма пълно щастие. Laughing
И, Белл, не знам защо си останала с впечатление, че свършва тя - в Лондон, той - в Сеул, не. Тя се върна след престоя си в британската столица и продължиха двамата заедно напред, но без да правят планове, а решиха да останат, както са си сега и им харесва, и накъдето животът сам ги поведе.

Предстоят ми напрегнати работни дни, точно както през последните две седмици, и не знам дали и какво ще започна да гледам. Отделно ме мъчи сезонният ми алергичен конюнктивит, който нещо не мога да овладея.

Хубав уикенд! Hug

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 11:04 от profi_1

# 699
  • Варненска клюкарка
Профче те нямаше да приемат и обратното, ако разликата от 15 г. бяха в полза на мъжа. Като ги чета как бурно реагират дори на +5 до 7 г. в полза на мъжа, голямо стадо... Най ги устройват набори, или до 2-3 + за мъжа, нали виждаме любимата им формула по сериалите - расли заедно много близки по възраст. Бях останала с впечатление че каката пак щеше да заминава, не знаеше колко ще остане, нещо такова разбрах, ама го гледах преди 2 години та може и да бъркам малко. Чудех се защо за американското име на бившия беше избрано името Филип, няли нямат звук Ф, особено като виждах някои как се мъчеха да го произнесат, а то излизаше  като  пилип. На мен там момчешката визия на Пако много ми харесва, намирам го за по-хубав от сега. Азиатците като прекалят с тренировките за гърди и така се подуват там, че да не казвам на какво ми приличат. Бях наминала и в бтс на сериала та голяма забава падаше по сетовете, каката и Пако се чувстваха доста добре заедно, бях запазила и кадри, ама ми хвръкна някъде папката от десктопа, а нямам навик да ги надписвам и сега няма намиране....

Вчера чух тази песен на Джин от БТС и сега не мога да спра да я слушам. Тя громи световните класации, във всичките Билбордове е, ама се чудя как е с родните им класации, корейците приемат ли текст изцяло на англйски, едно е припева или едно изречение, ама така като това?

Страхотна е newsm19

Но съм изумена че в Билборт влизат и почти изцяло изпълнени на корейски.

# 700
Профи, "каката" на Пако, Ом Джонг Хуа, е много популярна певица, освен актриса. Наричат я корейската Мадона.

Тук, заедно с T.O.P от Big Bang, изпълняват една от хитовите ѝ песни от 2008.

Има доста награди и филмови, и музикални. Последно я гледах в Д-р Ча, а тази година я чакам My Golden Star, където ще си партнира с Хубавото Хони. Двамата имат и друг общ проект - Wonderful Nightmare. Приятна комедия с лек драматичен елемент.
Брат ѝ Ом Те Унг също е доста популярен актьор, но нещо се позагуби и не е снимал от 7-8 години.

# 701
  • пак на Рив Гош
Белл, много ти благодаря за пожеланията Hug! Чести празник и на теб (със закъснение)!

Профи, дано да овладееш конюктивита все пак. Мен също са ме подгонили алергиите тези дни, та имаш съчувствия от мен. И кураж за работата!
Аз вчера също не гледах нищо, наваксвах с абонаментите си в Ютуб, а вечерта бяхме семейно на кино.
Довечера ме чакат текущите сериали... и да видим кои от новите ще мога да започна, понеже ги няма по платформите за моя район.

2в1, благодаря ти за поясненията за Boohwal Hug. Докато им поразцъквах албумите видях, че има доста песни, които ми харесват. Ще прослушам и трите албума на АйЮ с реинтерпретацията на класиките... най-вече за да видя кои са първообразите на класиките. И при корейските песни установявам същото, както и при "западните" - най-ми харесват като звучене 70тте - 80тте и 90тте години Grinning. К'во да се прави, натюрел Joy

Опс, забравих да пусна Пак Бо Гъм като водещ на прогнозата за времето, като част от промоцията на новия му сериал - https://www.instagram.com/p/DKJLNQqp5Mu/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

# 702
  • Русе
Някой гледа ли двете нови предложения "Сеул" и "Добро момче"? Начално мнение?

# 703
Our Unwritten Seoul
Първите два епизода хванаха вниманието ми. Да видим до кога.

Пак Бо Йонг в двойна роля на сестри-близначки. Едната живее с майка си в родното градче и работи почасово на различни места. Таткото е починал, а бабата е в болница след прекаран удар. Те двамата са били единствените, които различават двете близначки. Като деца, двете момичета често са си сменяли местата и в един момент майка им подстригва едната, за да не ги бъркат. Другата живее и работи в Сеул, но атмосферата на работното ѝ място е доста токсична и тя изпада в депресия. Сестра ѝ отива при нея и, за да ѝ помогне, предлага двете отново да се сменят, от което нещата "леко" се заплитат.
Джин Йонг е адвокат и съученик на близначките. Той си има своите травми от миналото. Тримата имат малко странна връзка. Той е първата несподелена тръпка на едната, а другата го държи на разстояние.
Рю Гьонг Су е другият младеж в картинката. Работил е във финансова компания, но сега е горд собственик на ферма.

Доброто момче още не съм го почнала.

# 704
  • пак на Рив Гош
Our Unwritten Seoul
Първите два епизода хванаха вниманието ми. Да видим до кога.
На мен и третият Grinning, засега много ми харесва, много мой тип сериал е.

Доброто момче и аз не съм го почнала, няма го в дорамата, а не мога да го намеря в Нетфликс извън Корея. А ако ползвам връзка към корейски сървър, единствените възможни субтитри са на корейски... а моят корейски все още не е достатъчно добър Joy

Общи условия

Активация на акаунт