АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 054
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • пустинен пъпеш
Най -после от дълго време мога да се похваля с изцяло изгледан сериал,но японски- 8-серийния ,,Watashitachi wa Douka Shiteiru"(2020)(в doramy.club С нами явно что-то не так).С красиви гг-и и злодейка се забърква една странна смес от изготвяне на изключително красиви и в различни форми японски сладки само от  червени дребни бобчета и захар с преплетено със съдбите на участниците престъпление отпреди 15 г. с неизвестен извършител и мотиви,с постепенно произтичащо развитие на отношенията между героите и с абсолютно неочаквана развръзка и жизнеутвърждаващ силен финал.Признавам си,че пророних някоя сълза ,свързана с посланието от действията на героиня,за която не предполагах,че именно тя може да ме трогне по някакъв начин.И още,че сред напразно заподозрените от мен се оказаха двама герои,тъй се подлъгах  от единичните моменти,в които камерата се фокусираше върху лицата,очите или погледите им.В последния епизод запомних и чудесната музика при срещата между обичащи се герои.А и повечето им срещи все се случваха на мостче над река сред красива природа.
П.п.Набелязала съм си и един стар от 90-те г. японски екшън филм,в който гг сам изпълнява биткаджийските моменти.Ще поместя този коментар и в съседната тема(макар че предпочитам да пиша различни постове).

# 31
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/1644481906950599
Някой случайно да знае защо Джу Джи Хун е с бастун ?
......................................

Премиерата е насрочена за 19 март по Disney+

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 19:06 от winona

# 32
Winona, преди няколко месеца също имаше период, в който се придвижваше с бастун. По информация, беше претърпял наранявания по време на заснемането на Escape: Project Silence, които бяха засегнали рамото и шийните му прешлени. Предполагам, отново е заради контузия. Confused Надявам се бързо да се възстанови.

# 33
  • Русе
Добро утро, киноманки! Аз пак имам питане, този път за артиста Уон Бин.
Поводът е присъствието му на погребението на Ким СеРон, негова партньорка в "Човек от никъде". Не са показвали други артисти да й отдадат последна почит, поне засега, и това му прави голяма чест и уважение към колега.
Чета, че името му е еталон във всички посоки. "Що е Бин, все е хубаво и талантливо"! Simple Smile
Та, питането ми е: защо тогава последната му изява е от 2010-а? Заради травмата му в коленете ли? А последните новини са за сватбата му и че чака дете от 2015-а. Как е възможно обичан и оценяван от зрители и гилдията да изчезне и то години?

# 34
  • пак на Рив Гош
Уин, за Ju Ji Hoon - клипчето, което пусна е отпреди няколко месеца (по същото време, за което говори starzy), когато Дисни бяха събрали някои от звездите от техните сериали и филми на събитие в Сингапур.

За Уон Бин - широко отразиха неговото присъствие на погребението, понеже той е бил нещо като ментор на Ким Се Рон в гилдията.
Иначе доста астьори са присъствали (от това, което ми се мерна като заглавия, без да съм се интересувала специално) - Сон Хе Кьо, Со Джи Съб, Джи Чан Ук, Сузи, Пак Шин Хе, У До Хуан, Ча Ън У, Хьон Бин и Сон Йе Джин, И Джон Сук, мисля и Гонг Ю... поне в това, което ми мина пред очите.
Поразтърсих се за видя защо Уон Бин е спрял да снима - не видях конкретна причина, освен, че в началото е искал да се посвети на семейството си. Пред годините на няколко пъти е ставало въпрос за връщането му на екран, но пректите все не са стигали до край. Според съпругата му (интервю от миналата година), искал чрез работата си да предаде смислени и човешки послания и непрекъснато разглеждал сценарии, но явно не е намерил нищо подходящо. Иначе, доколкото знам, май снима често реклами, но може и да греша.

# 35
  • Русе
Благодаря, Роци! Дано да намери нещо стойностно и да го видя на малкия екран!

# 36
Уин, знаеш ли колко хора си задават този въпрос за Уон Бин? През последните 15 години не помня колко пъти се появяваше информация, че може би ще поеме роля, но това така и не се случи. Човекът просто се оттегли и се снимаше само в няколко реклами. Преди 1-2 години се отказа и от някои от тях, за които беше лице повече от 10 години.
The Man From Nowhere или, както е корейското заглавие Аджоши, е хубав филм, но на моменти доста брутален.
Мисля, че съм разказвала преди време за нещо забавно, което Ким Се Рон сподели в едно интервю. Дори и след приключване на снимките той е продължавал да ѝ се обажда от време на време, но когато била на училище не му вдигала телефона или просто отказвала разговора. Тогава водещия се засмя и каза, че тя сигрно е единствената жена в света, която е отказала да отговори на обаждане на Уон Бин.

Жалко за детето. Обаче, въпреки цялото хейтене години срещу нея, сега изведнъж решиха да излъчат сериал, който я принудиха да напусне заради инцидента, но се оказва, че все пак са го заснели. Очаква се и нов филм. Лицемери Rage. И за пореден път се убеждавам, че има нещо сбъркано в обществото им, щом след толкова много загубени по такъв начин млади животи не са си взели поука и продължават да ръсят жлъч и злоба по всяка популярна личност, която е имала нещастието да направи грешка.

Ако искаш да видиш Уон Бин в нещо друго, освен Аджоши, погледни и Приятели. Леко, романтично и само 4 епизода.
Autumn in My Heart/Autumn Tale няма да ти го препоръчвам, защото е една от най-тежките корейски мелодрами. Освен, ако не си настроена на такава вълна и имаш нужда да си поплачеш.

# 37
  • Русе
2в1, благодаря! Лицето му ми е познато и май в началото опитах "Есен в сърцето ми". Не съм го изгледала, значи ми е бил тежък за начало. Simple Smile Ще погледна и другите възможности при пръв удобен момент.

# 38
  • Варненска клюкарка
С какво заглавие търсите Черния Дракон при рускините? Опитвам с That Man is a Black Fire Dragon но не открива нищо. Чудя се какво да загледам, няколко дни ще съм си вкъщи.

2в1 аз помня тук 2 пъти ни разказа за Уон Бин, но май никой не знае защо е взел такова крайно решение, дано поне на него да му е ясно защо се е отказал толкова млад, на върха на кариерата си,  смятан за един от най-красивите корейци. Преди 2 години когато търсех Хьон Бин и изписах името в Гугъл ми се отвори страница едноременно и с двамата Бин-овци и една част от написаното звучеше че може би Уон Бин има амбиции за политическа кариера, не помня посланик на ООН ли беше, щеше да става ли, нещо такова.... Други казваха че може би причината е жена му, но ми се вижда твърде наивно за едната ревност да си остави кариерата. Учудих се колко млад се е отказал, така запомних рождената му дата от повтарящи се цифри -  10.11.77.  Последно го видях на наградите ААА, мисля че поднесе награда, но не съм сигурна. Накратко нито къса напълно с бранша, нито се завръща напълно 33uu

За младата актриса на мен ми е направо извратено как всички изведнъж много съжаляват за нея, дори някакъв възпоменателен филм са сглобили за норматив, а през последните години не е получила подкрепа от никого,  вероятно само на лични съобщения, ама то това каква подкрепа е? Затръшвали са и врати в лицето, изгонили са я от сериала и, останала е и без закрила от агенцията си. Сънародниците и хич не обичат да дават втори шансове.

# 39
  • пак на Рив Гош
Белл, потърси го и като My Dearest Nemesis - https://mydramalist.com/767207-black-salt-dragon

# 40
Уон Бин не съм чувала да е имал политически амбиции, но пък нищо не се знае за напред. Дълги години беше посланик на добра воля за Уницеф и участваше в техни програми.
Със сигурност не се е отказал от актьорството заради жена си. И На Йонг също е актриса. Някои от вас може да са я гледали в Romance is a Bonus Book, където си партнираше с любимия на АйЮ - Суки

А преди години аз съм я гледала с Рейн в The Fugitive: Plan B.

# 41
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/579191635117394
Някой гледал ли е това ерго с И Мин Ки/Ги? Даже не знам дали е филм или сериал. Починалото момиче ми заприлича на Скръбната, но може и да бъркам. Като гледам якичката, И Мин Ки е свещеник, а между хората се вижда замъглен женски силует.

# 42
Филм е - Devils Stay. Излязъл е в края на миналата година.
Не съм го гледала и нямам намерение. Не си падам по такива.

# 43
  • Русе
Филм е - Devils Stay. Излязъл е в края на миналата година.
Не съм го гледала и нямам намерение. Не си падам по такива.
Благодаря, 2в1! То и аз не винаги смея да гледам подобни неща, но бях заинтригувана от И Мин Ги.

# 44
  • Варненска клюкарка
Роце, благодаря за линка, отвори се.

Охх, компютри, компоти че съм ги омотала - къде е ООН, къде е Уницеф, или обратното, но все едно, разбрахте ме, имаше описани и няколко негови дарения към разни оганизации, затова явно се предполагаше че има амбиции за политическа кариера, имаше дадени примери с политици че от там се започва - даряваш на правилните места (в случая се говореше за същите организации) и правилните хора ти обръщат внимание. Инфото тогава го минах горе-долу по диагонала, защото първо се чудех за Хьон Бин ли чета или за друг човек на име Уон Бин, както казах излязоха ми на една обща страница, а това ми беше едно от първите странични четива след търсенията за ДжГ. За жена му знам че е актриса, но така са преценили, може би за някои това е начиът да запазят семейството си. И Бинчови до тази година 5 години са стояли далеч от сериалите, доста рехаво го раздаваха, той с по един филм годишно, а не е като да не са имали предложоения. Гледам че Шинка и тя стана майка горе-долу по същото време като Сончето, но кой поред сериал снима вече...Чета че в Корея в този сектор много трудно успяват да опазят семействата си да не се разпаднат, когато и двамата са актьори- притиснати са не само от феновете си, но пък други като Рейн оцеляват и без да забавят темпото, но пък красивата му жена май е платила семейното спокойствие с кариерата си. Миналата година в "Добре дошли в Самдала" даде заявка че се завръща, за 5 минутното и участие на финала я баха наредили на трето място веднага след главните в списъка с актьори, нали е голяма звезда, но за повече от година от заснемането на Самдала така и не ми е попадало нещо голямо за подновяването на кариерата и, само семейни воаяжи тук там, речи в църквата в присъствието на мъж и деца и така....
За ААА видях Уон Бин на сцената до УСокчо, докато се източваха бавно от цената, в ксолона по един след груповата  снимка, мисля че и награда поднесе, лесно се забелязваха, понеже бяха най високите там.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 19:07 от Беллора

Общи условия

Активация на акаунт