АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 188
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • Варненска клюкарка
Някой загледа ли нещо от априлските заглавия? Бях решила да вида "Седмица преди да умра" и "Бъни и нейните момчета" но втория го преместиха с една седмица и все още не е започнал. Както винаги преди да започна предпочитам  отзиви  "на живо".

Ех, заради кашата с Ким Су-Хьон нито той, нито сериала му са в сред избраните! Малко несправедливо след огромния интерес и гледаемост!
Уин, ако под гледаемост имаш предвид "Кралицата на сълзите", защото той е последния който зрителите са гледали с него, той би трябвало да е влязъл в миналогодишната селекция, но не съм търсила тогава. Помня някакви награди през ранна пролет или късна зима на които водещи бяха ДжГ и Шинка, ама май не бяха Баксанг.

Последният му сериал на който в момента Дисни задържа премиерата, която беше обявена за април, пък според регламента нямаше да успее да влезе в селекцията, защото според него поне 1/3 от количеството серии трябва да е излъчено до 31.03.

Аз изгледах 11-та серия на картофа, пак съм на същото мнение, че твърде изсмукана беше драмата какво и бил причинил, ами това му е работата на човека, не те е познавал, не те е и виждал, какво да направи когато е на работа? По случая със сръдните на главната се сетих за поговорката че жена от нищо може да направи  супа, шапка и скандал, та и тези така, как го казваше Марги, ще се сърди докато забрави за какво се е разсърдила, т.е. няма смисъл Joy  Но Канг Те О бих го гледала и в нещо друго.
Харесвам повече втората двойка, особено образа на приятелката Хон Джу, някак са ми по живи и естествени с брата, а ето тук истински се посмях

Остава ми и последна серия, скоро не бях попадала на толкова дълги серии, та вечер не става да гледам по две.

За сърцата съм сигурна че Дончо ще си разчисти сметките с всички и ще остане богат и с основния пакет акции на компанията, но заради кармата и кърмата не съм сигурна че с Инна ще могат да продължат откъдето бяха спрели. Първо нейната постъпка тогава,  за едното бих я разбрала в страна където всички са в гонитба на парите,
 и сантименталностите остават на заден план, но тя се измъкна сутринта от неговото легло, за да отиде да се омъжи за друг, много грозно се получи.  И техните вярвания как биха им позволили да се вземат - той син на убиеца на нейния баща....
Сигурно съм че накрая ще си кажа и филм да става Joy

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 18:03 от Беллора

# 391
  • пак на Рив Гош
Белл, аз от снощи започнах "Седмица преди да умра" и засега ми харесва и ще го продължа. Пък и е само 6 серии, докато започне... и ще свърши. Бях предвидила голямо количество кърпички, но май няма всичките да ми потрябват Grinning

"Бъни"-то ще го пропусна, защото сюжетът не ме привлича. Освен ако не започнат да валят възторжени отзиви, тогава може да му дам шанс.

В събота чакам Resident Playbook, на който очаквам да съм верен зрител.
От другите априлски заглавия сигурно ще следя и The Haunted Palace и Heavenly Ever After.

Тази седмица приключва The Art of Negociation, който много ми допада, следя и един китайски, The Glory (да не се бърка с еднименния корейски със Сон Хе Кьо Wink )

# 392
  • Варненска клюкарка
Роце, едно от нещата които много ме привличат към "Седмица преди да умра" е точно броя на сериите, докато разбера какво гледам и ще е свършило Blush Пък като знам че не си падаш по един куп неразличими аджошита, щом ти харесва, явно няма такива, та може да го гледам и аз. Снощи видях и резултатите на Нетфликс за "Карма" и там 6 серии. Отделно се каня да видя и Хотел дел Луна, все драми, много ми се гледа някоя истинска комедия, но не знам какво да подхвана. Ще рече човек че няма огромен избор, но от новите ромкоми напоследик едвам ги избутвам до 10-та серия, все не мога да си харесам, да ми е балансирано със симпатични главни и приятна история. В началото Картофа ми започна много свежо, дори пълнежа не ме дразнеше, ама вместо да вдигат волтажа, че с тая външнот гглавния много ще го бива в това, къде отидоха в някакви сръдни...

Обичам чувството им за хумор Joy
https://www.youtube.com/shorts/bjhq2vlmqW0

Вярно е посланик на  ISL и рязко започнаха да го обличат по-нормално от предишното му модно посланичество Heart
https://www.youtube.com/shorts/g7visBogL08

# 393
  • пак на Рив Гош
Белл, досега в "Седмица преди да умра"има само един аджоши и той е баща на Главната, та лесно се различава Joy

Аз напоследък се смях много на един китайски сериал, Filter, който е точно с приятни главни и симпатична история. Но пък е китайски.

Иначе ако ти се гледа нещо леко и приятно корейско, може да погледнеш Extraordinary You (и без това преди време май каза, че искаш да видиш повече от Роуон... и Хе Юн). Други приятни съвременни сериали тип ром-ком, без големи драми и с еднорози накрая, за които се сещам на първо четене, че са ми харесали:
Dear M
From Now On, Showtime!
Her Private Life
Love Is For Suckers
Good Job
Love To Hate You
Hometown Cha-Cha-Cha
Once Upon a Small Town
Sh**ting Stars

Може да си харесаш някой от тях.

# 394
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Вярно е посланик на  ISL и рязко започнаха да го обличат по-нормално от предишното му модно посланичество Heart
https://www.youtube.com/shorts/g7visBogL08
Красота Heart EyesHeart Eyes

Ще отбележа, че още не съм свършила с мартенските, както и с разните му там януарски, ноемврийски, октомврийски и т.н. от миналата, а и от по-предни години Mr. Green, така че ми е рано за тазгодишните априлски сериали.Joy

Ще се пробвам след малко на последните два епизода на Картофения, или поне на единия. И да има сръдня и драма те са едва накрая на сериала, а и съм сигурна, че на главната ще ѝ мине бързо. Но пък дотук все е имало какво да ме разсмее, така че сериалът е много приятен и забавен, без да е претенциозен. Още в началото писах, че приятелката и братът са много свежи и са страшно сладка двойка, радвам се, че го потвърждавате.

Снощи, гледайки Сърцата, се зачудих Журналистката-Пекарка, дали накрая ще се окаже подставено лице на Дончо? Или е същата като голямата дъщеря на Дядото, т.е. като майката на Инна, и просто ще си преследва по най-безогледен начин интересите? Мен ме побиват тръпки от въпросната майка на Инна. Жена, готова да убие бащата на собственото си дете, само защото си мисли, че той е баща и на друго, е плашеща. Още по-гадно е, че въвлича друг да свърши мръсната работа, и после се омъжва за убиеца, та даже дете му ражда. Много ми е интересно, ако не се беше родил син, а пак дъщеря, какво щеше да прави. Все пак ситуацията щеше да е същата като при нея и сестра ѝ. Не разбирам и защо на дядката му е нужен непременно син за наследник, като си има две дъщери. Е, направил си го е! Ама останах с впечатлението, че пекарчето няма против да получи всичкия богаташки лукс, обаче нещо не му е по сърце да се занимава с работата в Десан. Нещо се изгубих в превода, когато Дончо го накара да каже нещо на Дядото за бъдещото си обучение. Впрочем, актьорът, изпълняващ ролята, е един от номинираните за млад актьор в пуснатия от Белл вчера списък за наградите бексанг. Номинацията му е за участието му в "Учебна група".
Колкото до Дончо и Инна, вярвам ще се съберат и ще си дават рамо един на друг. Все пак в целия сериал те са единствената двойка, обичаща се искрено и истински. Освен това неприязънта, която винаги е изпитвал всеки от тях към Илто, също е обединяващ фактор. Нека не забравяме, че Илто е убил и майката на Дончо, не само бащата на Инна. Да не говорим, че няколко пъти се опита да убие и самия Дончо. Приемам, че донякъде изкупи част от греховете си, когато се жертва за да отърве Дончо от убиеца, пратен от Чичото.
И чакам търпеливо последните епизоди.
Да припомня, че Сърцата ги гледам с озвучката на AniDub. Нивото на звука на дублажа покрива оригиналното аудио без да го заглушава напълно, а колкото да се чува едва-едва, гласовете на дубльорите са много подходящи и не просто четат текст, превели са и изскачащи надписи/текстове.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 22:57 от profi_1

# 395
................
Нещо се изгубих в превода, когато Дончо го накара да каже нещо на Дядото за бъдещото си обучение.
...............
Дядото преди това е искал от сина си да спре да кара мотора и да започне да учи, за да добие знанията, които ще му трябват да управлява компанията. Той обаче нещо не е показал ентусиазъм, от което Дядото не е очарован. Чичото преди това пося семенцето на съмнението, че Дончо се е съюзил с баща си, за да отнеме компанията  от малкия. Старчето взе да дава на заден с Дончо. А той реши, че като накара пекарчето да приеме исканията на баща си, ще покаже на Дядото, че е лоялен към него и към сина му.

Имам леки съмнения, че финлът може и да не бъде от най-добрите за Дончо и Ън Нам или като вие ѝ казвате Инна. Като нищо може и да жертват Дончо. Дано не съм права.

# 396
Дядото преди това е искал от сина си да спре да кара мотора и да започне да учи, за да добие знанията, които ще му трябват да управлява компанията. (това съм го пропуснала) Той обаче нещо не е показал ентусиазъм, от което Дядото не е очарован. (това го разбрах) Чичото преди това пося семенцето на съмнението, че Дончо се е съюзил с баща си, за да отнеме компанията  от малкия. (и това го видях) Старчето взе да дава на заден с Дончо. (това също го видях) А той реши, че като накара пекарчето да приеме исканията на баща си, ще покаже на Дядото, че е лоялен към него и към сина му. (това го видях, но понеже съм пропуснала първото, не го разбрах. Сега вече ми е ясно.)

Имам леки съмнения, че финалът може и да не бъде от най-добрите за Дончо и Ън Нам или като вие ѝ казвате Инна. Като нищо може и да жертват Дончо. Дано не съм права.

Не убивай детското в мен! Финалът няма как да е розов, но поне доброто трябва да победи злото и това да не е с цената на живота на главния герой.

Оставям си последната серия на Картофения за утре. Може сериалът да изглежда малко повърхностен, но примерно образите в него са ми много по-интересни и симпатични от образите в "Черния дракон". Особено при главните героини, тази в Картофения е много по-силен и пълнокръвен образ от този на Ягодка. Главните герои са ми на кантар, както и образите на вторите двойки.

# 397
  • пустинен пъпеш
Старчето взе да дава на заден с Дончо. А той реши, че като накара пекарчето да приеме исканията на баща си, ще покаже на Дядото, че е лоялен към него и към сина му.
А според мен по-скоро Донджу показа пред дядото колко силно влияние има над сина му и как последният търси съветите и насоките му,особено когато обръща поглед към Донджу и чака одобрението и поощрението му.Влияние ,стигащо до манипулиране на безволния незрял син.
Случайно някой да е намерил текста на оста Break Through?

# 398
rududu
Цитат
Случайно някой да е намерил текста на оста Break Through?
https://lyricstranslate.com/en/buried-hearts-ost-break-through-original-v-lyrics

# 399
  • Варненска клюкарка

Иначе ако ти се гледа нещо леко и приятно корейско, може да погледнеш Extraordinary You (и без това преди време май каза, че искаш да видиш повече от Роуон... и Хе Юн). Други приятни съвременни сериали тип ром-ком, без големи драми и с еднорози накрая, за които се сещам на първо четене, че са ми харесали:
Dear M
From Now On, Showtime!
Her Private Life
Love Is For Suckers
Good Job
Love To Hate You
Hometown Cha-Cha-Cha
Once Upon a Small Town
Sh**ting Stars

Може да си харесаш някой от тях.

Роце, запазвам списъка, определено ще го прегледам. Extraordinary You в плановете ми го замених с един с РоУн и Джо Бо А, много се раздаваха в целуването.
Често ми попадат видеа с Роун и ХеЮн, примерно това, как и нацепи един в лавата, коментират че с него тя се държи като едно от момчетата от компанията, той също Joy
https://www.youtube.com/shorts/mAKhchHC4Rg

Другото го загубих- той я закача, тя търпелива, ама на третия път аха да го прасне и тя, но рефлексите му бяха бързи Joy

За Сърцата чичото много лесно успя да омагьоса дядо бос че на Дончо не може да се има доверие, ама не разбрах дядото знаеше ли предварително за нападението в апартамента му т.е. беше ли съгласен да го убият.
Според мен нещата за Дончо с приближаване на финала се подереждат, той ще е собственик на огромно състояние и един от големите пакети акции, които вероятно ще увеличи, стигайки до контролния пакет, оцелява вече много пъти и не ми се вярва да го занулят, но пък Ъннам, я показват все по-рядко - в последната излъчена серия я да е била на екран 5 минути, я не и каза там няколко общи приказки, че май и в предните 2 серии беше нещо подобно.... Сякаш не я  виждам да оцелее, предвид че дори майка и действа като нейн враг. Майка и вероятно ще предаде своите акции на баща си, а той ще я обезщети с друг бизнес. Синът на дядото също  го показват много малко и някак образът е повърхностен и наивен, дори глуповат, подобно на образа на внука, т.е. тези момчета сякаш някак ги изключвам от бъдещето на Десанг и заради тях самите като  герои  и заради алчните им майки, като чяст от тяхното наказание, вярвам че такова ще има..
Журналистката -пекарка Дончо едва ли има нещо общо с нея, за пръв път я видя във 2-ра серия когато дядото го заведе в пекарната, загледа се в нея и стария му каза "да, правилно виждаш, тя е" т.е. Дончо се изненада. но и там нещо не ми се връзвнат нещата - тя изведнъж стана меркантилна и взе да натиска дядото за синчето му, а 22 години си е търпяла тихо че и пекарна въртяла, на синчето дори не бяха споменавали чий син е, а за самото синче чак сега се сетили че за да върти компания трябва да знае как и тепърва ще започва бизнес училище/университет. Дано успеят да оправят тая каша за 2 серии, ама много неястни неща има.

Проф, така е ,картофа може да не  е кой знае какво, ама пък изобщо няма база за сравнение с Дракона, чак се учудих толкова ли са го закъсали някои за работа че да се хванат за тоя сценарий. Отново втората двойка беше по-бърза и по интересна, Роци беше писала че в Дракона играела и каката от Истинска красота, но тъй като не продължих след 6-та, не съм се заглеждала повече в чертите на приятелката. Та тя ли е, или  актрисата от ИК е в ролята на друга героиня от Дракона, странно ще е ако отново са толкова близки  и във втори г сериал.

И аз още не съм стигнала до послена серия на Картофа, но и не очаквам изненади на финала.

Любимата козметика на корейките
https://www.youtube.com/shorts/RmLlRhg_5g8

# 400
Не-не Белл, не в първите, а в някой от средните епизоди Дончо отиде при Журналистката-Пекарка и я склони да се омъжи за Дядото. Ама не помня дали това не го направи защото така беше казал на Чичото или сам той така нави Дядото. Скоро няма да мога да се върна да гледам още веднъж сериите преди въпросната женитба, а не запомних как беше точно. Но гледайки го останах с впечатление, че това е нечия игра, не се задълбочих чия. Във всеки случай Дончо е поне наясно с играта, ако не и неин автор. Затова се запитах каква е аджеба тази игра.

Не помня къде съм я гледала приятелката от Дракона. А от ИК помня двете момчета, главната и лошата. Даже сестрата на леопардовите гащи ми бледнее как изглеждаше.

Имам молба Белл. Ако почнеш да гледаш нещо, не само пиши какво почваш, а и давай линк къде го гледаш, независимо дали преводът му е на български или руски.
Впрочем на Картофения най-добрата озвучка е на LE Production.

# 401
  • пак на Рив Гош
Отново втората двойка беше по-бърза и по интересна, Роци беше писала че в Дракона играела и каката от Истинска красота, но тъй като не продължих след 6-та, не съм се заглеждала повече в чертите на приятелката. Та тя ли е, или  актрисата от ИК е в ролята на друга героиня от Дракона, странно ще е ако отново са толкова близки  и във втори г сериал.
Белл, би трябвало да е тя, Im Se Mi. Даже мернах, че в първия епизод се е появил и актьорът, който играеше учителя в ИК и когото каката омъжи за себе си, ама аз не го познах. Едва после видях клипче със сцената и закачката, където Ягодката (Мун Га Йон) казва на героя му: "Ама ти приличаш на класния ми?" Joy

# 402
Същата актриса е в една от главните роли на "Чудесен свят" с Ча, който сериал още не съм го гледала.
Чак сега схващам, че това е каката с бормашината, т.е. с инструментите, от ИК. Явно от там ми е позната.

# 403
  • Варненска клюкарка
Ох писала съм и съм забравила да пусна мнението, та се наложи да редактирам малко с чуденето коя е каката, взех и че се допивах и стана доста дълго Joy  Роце мерси за пояснението.

Аз от Истинска красота помня как изглеждаха всички момичета в сериала, но точно каката не съм я запомнила,  прическа къса черта  лесно ме обърква. Дори сестрата на леопардовите гащи помня, тарторката на мъчителките  пък я гледах в Бегача като смотаната приятелка/после снаха на главната, ама така и бяха променили външния вид (какво нещо е гримът) че не беше останало нищо от секси мацката тормозителка на главната от ИК. Чудех се дали не ми се привижда, но и Марги потвърди, аи имената съвпадат. Ама за каката не мога да кажа коя е в Дракона, просто вместо лицето и от Истинска красота ми е останало едно бяло петно.
Впрочем в Шортс наскоро фенове отбелязваха 5 годишнината на сериала, резултатите му в Нетфликс и т.н. и бяха подредили актьорите с визиите им от сериала и актуалните им в момента - ами сега всички са много различни, разпознах само онази, която после стана лоша, даже Мун Га Йонг е много различна, на нея и личи че си е правила нещо в долната част на лицето.

Споменах Бегача - снощи се беше събрал екипа да празнува годишнината, някави от техническия пуснаха кратко видео как се щракат с телефоните, а отстрани зад кадър се чу гласът на Усокчо викащ Хе Юн. Не вярвмам да пуснат  повече от това де, но пък имаше нещо друго любопитно тези дни, от което сега въртят кадри. Сокчо на фен среща спонсорирана от кафето което рекламира, преди почти седмица каза на феновете си че свиквал да гледа хоръри, но не ги гледал сам - това на фона на неколкократните му изказвания преди че гледа предимно ромкоми. В залата веднага пощуряха и започнаха да скандират името на Хе Юн, (казвала е че обожава хоръри) други викаха "Сол", но все едно  сетиха се кого са чували да се възхищава от тоя жанр и как се дразнеха двамата в стил ромком/хорър. Питаха го направо за нея ли се сеща в момента, той се засмя и не каза нищо, но вчера почти седмица след въпросната фен среща излезе новина че Хе Юн ще играе в хорър. Сега пак вкара феновете си в чудене имал ли е предварително вътрешна информация, дори преди официалното съобщение, как човек от едната  крайност започва да се интересува от другата, и то от такава, която по принцип не се гледа от масовия зрител, особено се посмяха заради думите му че не можел и не ги гледа сам, изглеждаше като някой да го принуждава  Joy Подсказка ли беше седмица преди вчерашната новина и така....
Впрочем наистина си е голям риск актьор да се дрънне в такъв жанр, пред който дори нечии големи  фенове дават назад. Помня как в един период синът ми на около 17 беше загледал такива неща и чувам как направо пищи, отивам да видя какво става, питам го като го е страх защо гледа и получавам отговор "ами готино е"  newsm09
От друга страна хорърът със Сонг Хьо Кьо Черните монахини напълни бокс офиса през януари, та при някои се получава. И някакво друго хитово заглавие имаше някакъв свещеник вещо си но го забравих... Нам Джу Хьок в момента снима хорър, не е най-добрия вариант за завръщане като не е снимал от 2022 но пък жанра в НФ си има доста почитатели, сериалът е техен, дано да му се получи успешно. Имаше доста мрънкане в мрежите с тая хубост вместо да преследвал мацки, що решил да преследва призраци и зомбита..

Профче, аз всеки път казвам на вас да пишете къде гледате нещо, от няколко седмици  казвам че съм при рускините, на Сърцата в превода на Спирита не ми се вжда втория ред на субтитрите, подобно и на други техни преводи.  За Картофа съм на озвучката която и ти гледаш, последно Сърцата ги гледах със субтитрите на Азали и много ми харесаха - точно както обичам големи, печатни и двата реда са си на мястото, смятам и там да го догледам, само дето трябва наново да свиквам с имената, които повечето нямат ного общо с проезношението в озвучката.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 20:51 от Беллора

# 404
.............................
А според мен по-скоро Донджу показа пред дядото колко силно влияние има над сина му и как последният търси съветите и насоките му,особено когато обръща поглед към Донджу и чака одобрението и поощрението му.Влияние ,стигащо до манипулиране на безволния незрял син.
............................
Може и така да се изтълкува Hands V. Просто, от разговора, който водиха преди това Донджу и Дядото,

перифразирам по спомен...
Дядото: Какво ще правиш, когато синът ми поеме компанията?
Донджу: Същото, което правя и за вас. Ще му служа.

по-скоро ме наведе на мисълта, че за момента Донджу не иска да се конфронтира с Дядото, още повече, че знае за деменцията му.

...................................
Журналистката -пекарка Дончо едва ли има нещо общо с нея, за пръв път я видя във 2-ра серия когато дядото го заведе в пекарната, загледа се в нея и стария му каза "да, правилно виждаш, тя е" т.е. Дончо се изненада. но и там нещо не ми се връзвнат нещата - тя изведнъж стана меркантилна и взе да натиска дядото за синчето му, а 22 години си е търпяла тихо че и пекарна въртяла, на синчето дори не бяха споменавали чий син е.....
............................
Тя е в комбина с Чичото. Дадоха я в кабинета му как обсъждат неговата подкрепа за нея и сина ѝ в замяна на нейната помощ след като влезе в семейството.

Общи условия

Активация на акаунт