АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 219
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аууу, какъв сладък момент имаха главните в 4-ти епизод на Небесния. Heart Eyes Чак не се сдържах и ви резнах едно кадърче.

Продължавам си с гледането. Промушват се от време на време фентъзи елементи, но като цяло действието си се развива в съвременния свят, в Сеул. Не е да речем като във "W", където постоянно някой преминаваше в паралелните светове. В Небесния част от героите един път са преминали от техния свят в съвременен Сеул и скоро няма да се върнат обратно.

Знам. Гледате с пълна сила и нямате време да споделяте тук. Mr. Green

# 481
  • пак на Рив Гош
Знам. Гледате с пълна сила и нямате време да споделяте тук. Mr. Green
Мдааааа, довършвам една китайска съвременна романтика (The First Frost), от която ми остават последните 4 епизода и е време еднорозите да затанцуват под дъгата, че много терзания насъбрахме в предишните 7-8 Joy. Надявам се да успея да го довърша тази вечер.

# 482
  • Варненска клюкарка
Проф, на мен май от 4-та само въпросната сцена ми хареса.
Честно казано доста трудно ще го довърша, ако историята се върти все в риалити съревнование с други айдъли. Главния не ми стои като айдъл, нито играта му, нито той самия ме кефят.Толкова момчета има около него, но липсва броманс. Предвид че той духовно е в миналото, а реално в 21 век, можеше да създадат доста забавни моменти подобно на някои от 1-ва серия. Не гледам риалита, дори с любимци,  Рори ми ги разказваше защото бързо губех интерес към формати с популярни имена, та  май няма да ставам фен на жанра с айдъли. Щях да започна и 5-та серия, че 4 та завърши зловещо и исках да видя поне началото, но Плейтюб ми заби. Потърсих сериала в ОК, нямаше го там, но отстрани в полето с предложенията ми излезе филма Soulmаte/Сродна душа, който отдавна заобикалях, но явно му беше дошло времето, уж цъкнах тук-там, пък взех че го изгледах. И други  са го гледали, но да кажа за тези, които не са:
Историята на две приятелки и героя на УСокчо дето се мяркаше тук-там. Двете се намериха като деца и си бяха най-близки на света. Обичаха се много, бяха неразделни, но и като че ли леко се понамразиха, естествено заради мъж - героя на У Сокчето. С едната станаха гаджета, изучиха се, той стана лекар, тя учителка, и почти се ожениха, а с другата не ми стана много ясно какви му бяха отношенията, по едно време след като я попритисна дружката
 и ,тя потвърд че е спала с гаджето и. На сватбата булката (тази която му беше дългогодишната приятелка) го заряза както си беше с булчинската рокля, снимки, гости.... остави всичко. Към финала се оказа че  е избягала   бременна. Раждането беше тежко, тя уж беше добре, но на другия ден почина и приятелката и отгледа момиченцето и давайки му името на майка му. Не беше уведомила баща му, той научи за детето случайно. Финалът беше същия като на "Момичето от 20 век", завърши с изложба с творчеството на починалата, но като цяло  Соулмейт е  много по-съдържателен от него. Миналото лято, ако правилно бях разбрала му правиха нещо като втора премиера. Друго което забелязах е че нямаше и помен от УСокчовия сексапил и чувственост, много плах и смутен, говорещ тихо и съвсем с визия на ученик, не мисля че беше от сценария, а излъчването му беше такова.  Тънък като клечка, с момчешко лице, едното от момичетата беше с по-широки рамене от неговите.

Сродна душа
https://ok.ru/video/6471561972445

Той вчера излетя за за Сингапур за реклама на Картие, та разликата с вида му от филма ми беше пред очите, много очевидна, въпреки че филма е сниман само преди 2 години, Въпреки еднаквия аутфит с преобладаваащия при героя с бяла тениска, дънки и карирана риза, сега е като друг човек,  много е  изпънат и развит в горната част на тялото и лицето му също е по-едро от преди 2 години.

# 483
Да, четвърти епизод бе малко тегав. Но пък 5-ти се завърна в леко хумористичното русло.
"Виж сега, аз съм на 120 г. Трябва ли да се лигавя така?"
"Добре. Тогава ... ще ти покажа нещо по-простичко, дядо." Joy
Това в момент, когато мениджърката се опитваше да го научи да прави прословутото им корейско егио.
А няма как да няма и драматични моменти, защото през всички серии върви нишката на борбата между доброто и злото. Сега ми е любопитно каква роля ще играе този, когото Господарката на Отвъдното прати в Сеул за да наглежда Главния. Т.е. да наглежда кой с действията и способностите си ѝ промени списъка на отиващите в царството ѝ. Сериалът е повече приказно-фантастичен, но внимателното вглеждане в детайлите в айдълската част дава един доста правдив поглед на действителните процеси в този бранш. Продължавам да го гледам с интерес.

По-нататък ще хвърля един поглед на филма, който предлагаш Белл. Hug

# 484
  • Варненска клюкарка
Проф "корейско егио" са разните лигни със сърца, забодени пръсти в главите и други такива ли? Ужас, и аз хич не ги харесвам, ама знам че те много държат на тях, до степен че дори близки приятели и двойки ги правят по снимките си, вместо да се снимат просто прегърнати и усмихнати. Виждала съм как по срещи с фенове, крещят от публиката на звездата направи това, направи онова, а той горкия като панаирджийска мечка изпълнява каквото му кажат.

Биваше я смешката, ама истински се посмях на онзи танц където айдълите се поопипаха в рамките на хореографията, а ГГ гледаше ужасен какво правят тия двамата Joy

Посмях се  и на чувствителността на ГГ докато четеше сценарий за роля в драма, голям ревльо Joy

Всъщност 5-та серия май най ми хареса засега, поизлязоха и от рамката на риалитито, е сигурно пак ще се завърнат там, но поне не е само това.
Разбира се че ще има и драматични моменти, то като изключим чистата драма, другите жанрове никога не са само комедия, когато тези, в които имаа от всичко са направени добре, на мен си ми за предпочитане пред други.
Доста подробности от живота на айдълите не са отразени добре в тази история  - ние си знаем, че славата не означава че от другия ден започват да валят ангажименти и пари. Минават години докато айдълите са пионки в нечия игра и заработеното отива по лейбъли, продуценти и мениджъри, да не говорим че като са по 6-8 чвека в група, сигурно им дават колкото да оцелеят (дори да не се интересувам, не мога да избягам от новините как беше употребена една момичешка група, която докато големите се ритат, момичетата бяха лишени от правото да се показват пред публика)

Хан Со Хи и Нам Джу Хьок са станали посланици на Диор, за него подозирах, защото откак е излязъл от казарма ходи на 2-3  ревюта на марката.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 12:44 от Беллора

# 485
Отговарям и коментирам едно по едно, Белл.
- Да, това е корейското егио.
- О, това с хореографията с опипвания плочник, също беше смешно, както и драматизмът, с който се вживява в роля. Laughing
- Всъщност в Небесния момчетата от групата са от тези неуспелите, които се бъхтат с години и досега не са постигнали мечтаната слава. За мен съвсем реалистично Главният направо на глас си го каза, влизайки в къщата на продуцентката им, че тя живее в лукс, а те се тъпчат в онзи коптор. И често нямат какво да ядат, не заради диетите. Мисля, че е съвсем, съвсем близо до истината в реала.
- Снощи не можах да гледам, че бях много изморена. При всички случаи Небесният ми задържа интереса. В него доста балансирано има и смешни, и страшни, и тъжни моменти, а и непрекъснатата борба между доброто и злото си е сюжет за гледане. Този, когото владетелката на Отвъдното прати да наглежда Главния, засега се очертава като много забавна фигура. Някак с доста ирония коригира Главния или му прави намеци, къде е сгафил или е напът да сгафи. Допадна ми и кратката част, в която избягалият член на групата го намериха да се тъпче с храна на мястото, на което е бил щастлив. Това направо си е взето от реала, като не са един и двама айдълите от групи, преживяли подобни моменти.
- Момичешката група донякъде сама си го направи. По-точно родителите им го направиха. Когато си подписал договор, трябва да го спазваш. Ако не искаш, трябва легално и според клаузите на договора да търсиш прекратяването му, а не да дрънкаш в социалните мрежи как го смяташ за недействителен и напук да тръгваш на изяви в нарушение. Първото под давление на бившата им мениджърка, последното от алчнотията на родителите. Самите момичета не са чак толкова малки, че да не мислят поне малко със собствените си глави. Основното обаче е грешната позиция на родителите им. Ама напоследък не е като да нямахме възможност, било покрай сериали, било покрай реала, да коментираме, че в ЮК родителите хич не си жалят чедата, ако могат да изкарат пари на техен гръб. Даже и на гърбовете на мъртвите.
- За Нам Джу Хьок това е първи много сериозен договор след излизането му от казармата и лично аз се радвам, защото го харесвам като актьор и бих искала кариерата му да се развива.
Това ме подсеща, че Джи Су, който се изнесе да работи във Филипините, впрочем там е доста успешен, тези дни се беше завърнал за първи път в Корея и в инстаграма си е постнал снимки от разходките си в Сеул с кученцето си.

Ще ходя да работя след малко и не знам кога пак ще продължа с гледането на сериала. Тези дни като цяло ще ми е много натоварено, не се чудете, ако минавам рядко. Обаче няма как да не попитам толкова ли няма нещо ново в момента от излъчваните в ЮК, заслужаващо си да го дъвчем, че всички мълчите като риби? Уин и Роца знам, че гледат много китайско, т.е. заети са Wink, ама другите? newsm78
Оставям ви едно парче, за раздвижване, което на мен много ми харесва.

# 486
  • Русе
Профи, веднага вмятвам един пост! Joy
Да, китайското ерго ме увлече и множко ми се сториха 54 епизода, но тази сутрин приключих с него.
Моите сериали са: "Rezident Playbook" и "The haunted palace", които са текущи и затова не пиша мнение. Сега ще хвърля око и на "Бъни нейните момчета", но дали ще ме грабне, не знам.

# 487
GrinningПрофи и аз зациклих в Китай и дългите рокли и за мъже и за жени. Вече и разпознавам 2-3 актьори.
Скрит текст:

сега съм на този https://youtu.be/KqXabRfHvOI?si=GRmbg8LbyKvuaolM 

и когато мозъкът ми тотално се разтече като китайски сос, врътвам през Япония да се върне в работещо състояние.
 А и клавиатурата нещо ми сдава багажа, отказват букви да излизат на екран ако не им се помоля или набия.

# 488
Младежът от първата снимка е много красив, Крисс. Но още не мисля да минавам на китайско. А ти по-често ги бий тия клавиши.Joy

# 489
  • пак на Рив Гош
Криси, добър избор за разпознаване на китайския фронт Grinning (особено номер 1 и 3... аз съм им фен).

Профи, аз гледам същите корейски като Уин, плюс Heavenly Ever After. И трите ми харесват, но не знам дали ще ви харесат и на вас, понеже не са съвсем в жанра ром-ком (тип "Картофите", "Свещенния идол", "Ягодката и Дракона). Виж, The Haunted Palace може и да се доближи до тях, защото имаме един дракон, дето искаше да се възнесе на небето, но не му се получи в последния момент и се наложи да се прероди в тялото на смъртен... който тепърва започва да открива радостите от живота, например, хубавата храна. Подозирам, че ще има и романс, защото вече успя да улови Тя, която ей така се спъна, разбираш ли Joy. Имаме и зли духове, та ще има и драма и съспенс за цели 16 епизода.

Иначе през май чакам няколко заглавия, сред които може да има нещо интересно за "дъвкане":
- Tastefully Yours (2025) - с Канг Ха Нъл (8ия Принц от АС) - романс и готвене на едно място - на 12 май
- Second Shot at Love (2025) - с Гонг Мьон, когото наскоро харесах в "Седмица преди да умра" - също от 12 май
- Dear Hongrang (2025) - с И Дже Ук, когото много харесвам, но май тук не сме го обсъждали - костюмна мистерия и романс - от 16 май
- https://mydramalist.com/756741-labourer-noh-moo-jin - за адвокат, който вижда духове - би трябвало да е комедия - от 30 май
- Good Boy (2025) с Пак Бо Гъм и Ким Со Хюн - би трябвало да е екшън и романс - от 31 май

П.П. С младежа от първата снимка на Криси лятото очакваме втория сезон на един исторически китайски сериал... и с него има какво да се гледа, ако решиш да навлезеш в китайската територия Joy

# 490
Засега мисля все още да не нагазвам в китайската територия. Laughing
Все пак как се казва номер 1, че наистина много ми харесва?
Ще хвърля един поглед на сюжетите на това какво гледате на корейския фронт. И някое и друго мнение на рускините ще прочета. Но не бързам. Явно в момента не се излъчва нищо "от моята кръвна група".

Ау, колко хубав беше 6-ти епизод на Небесния. Много обичам, когато главните в някой сериал постепенно започват да се откриват един друг и да ги спохожда любовта. Обаче в края, от анонса за следващия епизод, се вижда, че Злият ще зарази с черната магия Главната. Нататък хич няма да са "дъвкави" очакващите ни кадри.

# 491
  • Русе
Profi, номер 1 е  Li Xian/ Ли Сиян. Не е от красавците, но за мен е много добър артист. Гледала съм го в 2-3 неща и най-ми хареса в "Божурите", чието продължение чакам с нетърпение тази година. Simple Smile
Номер 2 - Дилан Уан , китайският еквивалент на Ча ( според мнението на фенките от другата група)
Номер 3 - Ян Ян , не съм го гледала и нямам мнение.
Аз в същност не гледам толкова китайско, то само ми замества ниши от корейския пазар. Grinning

# 492
Как не е красив, Уин?! newsm09
На мен очите ми останаха в него. smile3544 
А Дилан Уанг не можах да го позная с този грим и в роля.

Сокчо се е прибрал от Сингапур, след като е приключил пътуванията си в чужбина. Не го знам къде другаде е ходил по време на тази си обиколка. Интересно, че при него има пищящи, докато тази сутрин Джин (BTS) излетя от същото летище, незнайно в каква посока, без какъвто и да е шум. Слагам и двата клипа.

# 493
Как не е красив, Уин?! newsm09
Присъединявам се- за мен Ли Сян е един от най-красивите и талантливи китайски актьори. Действително запомнящ се и с многостранен талант. Някои от сериалите не ми допадат- но то е по-скоро заради сюжета или темпото. Но като излъчване актьорът за мен е завладяващ.
Дилън е много сладък, но по друг начин- като че ли повече го харесвам с дълги бели коси и "рокли", но и като "ананас" навремето ме беше разпаквал. Стои ми много по-мъжествен от други възвеличавани китайски актьори, които за мен са премного грацилни.
Хубав почивен ден!

# 494
  • пустинен пъпеш
И аз възприемам  Ли Сян като красив,а  при Дилън не откривам прилика с Ча. На 1 еп.  съм на The Haunted Palace,все пак гласувах за  Kim Ji Hoon сред красавците 40+.Жалко,че  първоначалният Имоги в изп.на Kim Young-kwang има кратко присъствие,а и той е хубавец.Иначе на 10' вкараха мотива за кармата,също и поредната вече поомръзнала любов от детството,голяма вярност няма що,ще речеш,че Южна Корея е с едва няколкохилядно население и е много трудно младите хора да срещнат нови хора, предизвикващи трепети, а и самите те не се променят,докато израстват от детството към младостта.

Общи условия

Активация на акаунт