АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 203
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Варненска клюкарка
Христос Воскресе!

Нищо не гледам, само прехвърлям новините, докато чакам да стане време да ходим у зълва ми. Вярно при корейците нищо не ми попадна за празника.

Сокчо се е разходил сред природата, възхищават му се че е с нормална коса и без грим. И аз също, дойде ми до гуша от Дашу-машу и Клиник.

Сигурно много му липсва тази свобода. Преди време като му разглеждах ИГ видях че до преди 3 години често се е размотавал сред природата с някоя раница на гръб. И на риболов с приятели и с мацка сред природата също, макар че с нея се бяха снимали поотделно, но си личеше, че снимките са от едно и също място. Един от честите коментари под новите снимки е "Кажи кой те снима тук" Laughing  За няколко часа са натрупали 2,4 млн лайка, а не е бил на екран от година....

# 466
Воистина Воскресе!

Проф, ще се радвам да споделяш за Небесен идол. Мярнах, че участва един Трапчинко който ми е много сладък на мен, но не знам той ли е главния и бива ли го сюжета...

Бел, да, Сокчето буди възхищение 😘 И то точно защото е с нормален външен вид.

# 467
  • пак на Рив Гош
Светли празници, момичета!

Марги, Трапчинкото е Главен в "Свещенният идол". Сериалът е сладък, без да е нещо особено. За мен е от сериалите, с които си прекарваш добре, докато ги гледаш, почивка за мозъка и дъвка за окото. Става за едно гледане, но твърде вероятно няма да се върнеш към него.

Аз от сутринта си слушам дружинката от Болничния плейлист, които участваха с песен в четвъртия епизод на Resident Playbook. Сега ще си я извадя и на мп3, за да си я добавя в телефона:

# 468
  • пустинен пъпеш

# 469
  • Русе
Роца, благодаря за песента от "Resident Playbook"! Ех, пеят си яко любимците ни от Болницата?! Наслада за очи и уши! Simple Smile Всеки път съм се чудила на МиДо как успяваше да пее толкова фалшиво, но киното може всичко, дори да наслагва фалшиви тонове. Joy
Имате ли мнение вече за новите лекари? Никой нищо не споделя. Главната още не мога да я разбера защо е толкова апатична. Като млад стажант 1-ва година на нея й липсва само практиката и когато я побутват се справя. Другите стажанти са по-напористи, а тя - готова да зареже болница и години обучение...Не я разбирам, наистина, и така ме дразни на моменти?! Чакам да видя какво ще се окаже "Големият ритник", който да я освести.

# 470
  • пак на Рив Гош
Уин, Чонг Ми До има участия в мюзикъли, та си пее много добре. Според мен, само човек, който много добре разбира и познава музиката може да успее да пее толкова фалшиво. Мисля, че в Болничния плейлист е нейният глас, в смисъл, фалшивото пеене не е звуков ефект.
Новите доктори-специализанти са ми симпатични до един, като особено съм фен на идола, голям сладур е Grinning. Главната, според мен, си е точно на мястото, способна е и би била добър лекар. От това, което споменаха в първия епизод, май е от семейство на лекари (май споменаха, че е дъщеря на доктор О... който и да е той) и затова една от по-старшите я беше взела на мушка. Също така, явно доскоро е била заможна, но сега има дългове. Та, твърде вероятно, предното й напускане и отказване, да се дължи на нещо, стнало в семейството й (скандал с баща й, или нещо подобно?). Мисля, че тепърва ще се разбере точно какво е станало преди година-две, и защо тя е на ръба на депресията.
Иначе не обсъждам много сериала, за да не досаждам на хората, понеже не знам дали някой друг го гледа.

# 471
  • Русе
Роца, пускай, моля те, поне малко мнение за Плейлиста! Май с теб двете сме "най-жадните" за този сериал! Ето, това за семейството не съм го разбрала, мислех, че е студентски заем или нещо подобно. Това обяснява по-голямата част от държанието на ГГ-ня. На мен също са ми симпатични и 4-та нови, интересни са ми и събитията в болницата, както и развитието на образите на  Новите. Ето, че се появи и "Стария сърдечен - хирург"...все интересни ситуации.

# 472
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано, че забравих да сложа нещо.
-------------------------------------------------------------------------
Отивам след малко да дъвча дъвката Laughing, но преди това да ви припомня, че в тази тема и "коментирай си сама" е перфектна и често прилагана опция. Важното е, че се разбираме в каквото сме казали, дори и да звучим като Вавилонска кула. Ама това е за непосветените Wink Току виж, докато си коментираш сама, вземе че се поинтересува още някой от сериала, актьора, айдъла, влога, клюката или каквото там друго си коментираш. Къде наш човек, къде гост, няма значение. Все на някого ще сме отворили я нова врата, я нов прозорец към непознат свят, или поне ще сме го побутнали сам да си отвори такива, воден от извървените наши посоки. И така нататък ...

Спин-офа на болничния плейлист не го гледам, защото не съм гледала преди това и първоизточника. А и медицинските сериали не са ми сред любимите. Само от няколкото видеа с песни от ОСТ-а, оставам с впечатление, че докато в първоначалния болничен плейлист са били 4 мъже и 1 жена, в настоящия спин-оф са 4 жени и 1 мъж. Поправете ме, ако греша.

----------------------------------------------------------------------
Нашенката миналата седмица беше пуснала във влога си видео посветено на BTS, което поне на мен не ми беше особено интересно, че сигурно знам и повече от нея по темата. Най-новото ѝ видео е посветено на АйЮ и определено е вложила повече, като личи, че явно я харесва. Към края на видеото ще чуете и малко впечатления за Мандаринения.

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 21:57 от profi_1

# 473
  • пак на Рив Гош
Профи, не е задължително да си гледала Болничния плейлист, за да гледаш Resident Playbook, само ще ти се губят камео-тата на героите от основния. Но щом не обичаш медицински сериали, по-добре го пропусни.
В спин-оффа героите са 3 момичета и 1 момче, специализанти първа година, като има още 1 младеж и 2 девойки специализанти 4та година, които са им нещо като ръководители. Плюс професорите.
В основния сериал бяха 5 професора, 4 мъже и 1 жена, както правилно си разбрала.

Аз обикновено пиша "разбор" накратко (или надълго) на даден сериал след като го приключа, или впечатления, ако някой попита. Текущо рядко пиша нещо, за да не спойлвам, а само ако нещо ме впечатли, или ако някой друг гледа по същото време. Та, пак се надявам понякога да е от помощ Joy

В момента освен Resident Playbook, гледам още и текущия The Haunted Palace, китайския The First Frost (той приключи наскоро), а след малко ще прегледам и първия епизод на започналия този уикенд Heavenly Ever After (за него предчувствам, че ще ми трябват кърпички).

# 474
Марги, Роци е отговорила, но да кажа и аз, ГГ в Свещеният (Небесният) идол е Трапчинка 1 от първата ни страница. Странна ми беше визията му като жрец от първата серия. Във втора, вече барнат като идол, почна да ми изглежда по-добре. Аз поначало имам проблем със свикването с някои физиономии. Така бях и с главната от Картофения. В началото нещо не ми допадна, но с постепенното гледане почнах да я харесвам. Говоря за актрисата, а не за героинята. Така съм в момента с Трапчинка 1. Предполагам към средата на сериала вече ще съм го захаресвала. А нямах такъв проблем с ролята му в Бизнес предложение.
В Свещеният идол смешните моменти и тези, в които се питаш наистина ли хората са толкова безжалостни, вървят ръка за ръка. Например рекламните секунди, в които един изяден КитКат кара очите на ГГ да светнат и в жилите му да протече божествена енергия Joy . И веднага след това да ни блъснат със суровата действителност на индустрията, в която личността няма думата и няма никакво значение. Обявяват те за някакъв, по-точно нарочват те, и завъртат мелачката. Важното е да поднесат на консуматора достатъчно скандално шоу, така че да задържа вниманието. На дърпащите конците им е през крачола дали куклите им ще бъдат унижени и унищожени.
Да цитирам ГГ - "В този свят не е проблем да въплъщаваш злото, така ли?". Поне в началото сериалът не е чак толкова повърхностен. На мен ми харесва. Показателно е и това, че не задрямвам, както в повечето случаи.
Скрит текст:
Жрецът и айдълът се оказаха с разменени тела, като айдълът не ще да се "връща обратно". В крайна сметка истинският жрец, обърнат в айдъл, успя да каже клетва, която може да върне нещата по местата им. Но ... ще трябва в нашенския свят, докато е в тялото на айдъла, да стане артист на годината и групата им да спечели разните му там награди. Междувременно главната героиня им стана мениджър. Като в близкото минало истинският айдъл и е помогнал в труден за нея момент и я спасил. Сега тя се чувства длъжна и иска да спаси него, а всъщност ще "спасява" жреца, който е в тялото на айдъла в нашата реалност.
Може и малко объркано да го обясних, ама в сериала си е съвсем ясно.
Не знам как ще е по-нататък сериалът, но първите два епизода са ми много ОК.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 01:47 от profi_1

# 475
  • пак на Рив Гош
Ето, че се появи и "Стария сърдечен - хирург"...все интересни ситуации.
А забеляза ли пръстена (годежен? за двойка?) на ръката му? След сватбата на доктор Yang и доктор Chu, явно и доктор Танос се радва на щастлив романтичен живот. Както и специализантите на доктор Че. Да видим какво ще ни поднесат следващата събота Grinning

Вчера ми попадна тази колекция снимки на "manner legs" при корейските актьори (когато се разкрачват донемай къде, за да намалят разликата в ръста):
https://www.facebook.com/share/p/1Dx7kW7dnD/

# 476
  • Варненска клюкарка
Роце, посмях се за разкрачите, някак с няколко цъкания успях да видя на телефона 4-5 кадъра. Разкрача на Усокчето беше не настрани а напред, кай както може.

Подмамихте ме с тоя Небесен айдъл и изгледах първа серия. Главният не ми е баш айдълски красив, но засега хвана вниманието ми, нещо което рядко ми се случва в първа серия. И малко повече бяха ефектите в началото, но предвид сюжета са приемливи. Имам усещане за нещо много познато, погледнах дали не е сценариста, но не. Мениджърът който изостави групата го познах като секретарят на Джуно от Кингленд, струва ми се че и едно от момчетата съм виждала някъде другаде, но не от там ми идва усещането за нещо което вече ми е познато.
Марги, мисля че поне началото ще ти хареса.

Малко това онова от новините....
Онзи ден се жениха някакви селебрита - тя май айдълка името и Ейли, той бивш актьор, настоящ бизнесмен, купон като купон - гости, няколко смени на тоалетите на младоженците, тя танцува за двамата, защото той умира от срам и въпреки молбите и още по време на подготовката за сватбата отказва да се разкърши... Посмях на на част от брачната му клетва, която беше много различна от обичайните лигни, защото наистина включваше... нещо Joy
 "....ще чистя, ще мия чинии, ще сортирам боклука и прането, ще готвя храна, така че моята любима жена да може да си почива удобно у дома" по-малко романтика, повече практичност Joy
Това с боклука доколкото знам е доста сложна задача, веднъж гледах една рускиня която размаха едно книжле озаглавено  "ръководство за сортиране на боклук" Книжлето го имало във всеки дом, имаше страшно много изисквания и детайли, а който не ги спазва имаше и предупреждение за дебелите глоби.

Много е хубава песента на приятелите на Мун Бин, какви прекрасни гласове! Но корейците нямаше да са те, ако не награбят някого, пак си го изкарват на Ча, обвиняват го че търсел евтина популярност, а той  споменава мъртвия си приятел само 2 пъти годишно - на рождения му ден и на годишнината от смъртта му, ако не го направи ще го подхванат за обратното - що си с шапка, що си без шапка.... Вчера група от негови фенове е отишла с камион с кафе пред Фантажио, Чачовата агенция и са настоявали отговорните за кариерата му да се заемат по-сериозно със защитата му от злонамерени коментари, а на лед екрана  на камиона е течало същото съобщение.  Били са провокирани от мълчанието на агенцията му по повод провокациите и опитите да замесят името му в скандала с починалата КСР и измисленото обвинение че не е бил на траурната и церемония,. Негови фенове писаха че е бил на снимки в провинцията. По късно е станало ясно че е дошъл вечерта, когато повечето са се разотишли и е стоял на бдението до след полунощ... От голяма любов, зорлем ще вземат да му докарат по-голям проблем. И да не беше отишъл бих го разбрала- в същата зала е била траурната церемония за Мун Бин.

Вчера излезе новината че сериалът на АйЮ и Усокчето ще се излъчи през 2026. Не се уточнява кога, то и за начало на снимките още няма дата, ама са известни дните на излъчване - петък и събота. А като гледам темпото на случване на нещата, премиерата може да съвпадне с втората годишнина на Бегача, твърде дълга пауза се получава за УСокчето, дано не се върне в позиция преди големия успех. Иначе са пуснали още няколко подробности относно  поддържащите роли които ще се изпълняват от  Gong Seung Yeon и No Sang Hyun  - красив министър, от семейство с традиции в политиката и властна и амбициозна жена произхождаща от древна фамилия с 4 кралици в историята си, самата тя амбицирана лично да закръгли цифрата на 5 . Гледа ми се не само заради Сокчето и АйЮ, а и защото сюжета ми се вижда нестандартен - съвременна конституционна монархия, той втория принц в семейството т.е. притежаващ единствено името и титлата си, тя чеболка притежаваща всичко, само не и аристократичен произход т.е. всеки има по нещо, което липсва на другия.  Надушвам не драма, а комедия, дано!
Преди няколко дни писах че усещането ми е че и този сериал ще го оставят за 2026.

Козметична клиника в Корея, както каза рускинята "на ниво пред цялата планета"
https://www.youtube.com/shorts/KM7gqJk0W6U

# 477
  • пак на Рив Гош
Белл, разкрачи имаше всякакви - настрани, напред, над стъпало, прикляквания, даже не помня кой от актьорите беше направо на колене, докато гримьорката работеше по лицето му Joy

Аз гледах Небесния идол или точно преди, или точно след Kokdu: Season of Deity с Главния от Господин Кралица, та двата сериала малко ми се сливат... нали все за разни божества става въпрос Joy.
От сериалите за идоли, аз останах с добри впечатления и от Imitation, май някой от темата също го гледа.

За сортирането на боклуците - и в Япония май е подобно на Корея. Има много и различни правила. Също така, торбите с боклук са прозрачни и с твоето име и адрес. Събират се в точно определен ден на определено място и трябна да си оставиш торбата там преди да мине колата. Ако забравиш - чакаш до следващото минаване след няколко дни или седмица с боклука вкъщи. Ако не си си сортирал правилно боклука, могат да откажат да ти приберат торбата и тогава всички съседи могат да разберат, че не си спазил правилата. В хотелите имаше по 2 кошчета в стаята, като на всяко имаше картинки какво може да се изхвърли във всяка от тях. В Киото бяхме в нает апартамент и при настаняването собственикът ни сложи да седнем и ни изнесе подробен инструктаж кой боклук в коя кофа отива. След което ни връчи няколко страници упътване на английски с обяснения и картинки. Joy Мисля, че успяхме да се справим (то изхвърляхме основно пластмасови опаковки, бутилки и кенчета)... и се надявам да не сме нанесли щети на репутацията му в квартала с неправилно сортиран боклук Joy

# 478
Белл, радвам се, че си подхванала Небесния (кръстих го Stuck Out Tongue Winking Eye, това ще му е кодовото име тук).
На трети епизод съм в момента и реализацията на "добро поведение" от страна на Главния здраво ме разсмива. В същото време е доста гадно предрешаването на ролите, в които продуцентите смятат да напъхат участниците в шоуто за таланти. А още по-гадно е усещането, че шоуто се прави за да бъде "спечелено" от конкретен участник, останалите са необходим пълнеж. За съжаление вероятно това е много близо до истината в реала.
Отивам да си гледам серията, и ако продължа с коментирането, ще е след като я изгледам цялата.

# 479
Към тези, идолските, мога да добавя Idol: The Coup и Let Me Be Your Knight. Ако някой реши да ги пробва.

И още едно заглавие за разтоварка - Heo's Diner. Днес приключи. Има го при руснаците.

Общи условия

Активация на акаунт