Уин
Благодаря ви!На мен някои от любимите ми заглавия са си баш старички, единият само седмица от производството си е попаднал в 2011. Не е годината на производство,, което може да ме откаже, даже въпросните стари ми бяха много по-динамични от тези, които ги гледам като текущи. Не мога да гледам по няколко заглавия наведнъж, имам нужда и да си почина между две истории, така да се каже малко повече ги предъвквам нещата. Това на което държа винаги е да ми харесва главния. Избягвам юридически драми, макар че една много ми хареса, но беше кратка, като цяло избягвам и костюмните, защото чисто физически не различавам героите - примерно в АС все имаше някакви акценти на отделните герои и макар, че ми беше първия сериал много лесно се ориентирах, но примерно в Хуаранг пропуснах половината сериал докато разбера кой кой е, обърквах се заради еднаквите им "отборни" визии, май различавах само Паковците. Ох и историите с аджошита с черни костюми - същото става като с костюмните - изппускам историята, защото не различавам героите.
Дали съвременните сериали се нагаждат към вкусовете на западните зрители, или просто корейското общество се променя, а и социалните мрежи не са за пренебрегване, няма как създателите на сериали да не следят нагласите там, времената са други. Поне това което виждам си е пак манталитета на корейците, актуалния масов стил дрехи и прически, а турските съм харесвала само старите им, преди масовия бум на социалните мрежи. Старите си спазваха предварителната рамка - начало/кулминация/финал, а последните турски които бях загледала преди 3 години започваха интересно, преминаваха в нещо непонятно и от днес за утре им дърпаха някакъв изсмукан финал. Рамката не се спазваше, сценария се пишеше серия за серия, може и от поредния сменен екип сценаристи и режисьори, непознаващи героите. Самите герои нямаха нищо общо с визията на сегашното турско общество, което е все по консервативно и обърнато към религята, а на екрана едни разголени мадами, пък като се вдигне и завърти камерата наоколо лъсваше реалността със зачоклени от глава до пети и скрити наполовина лица жени гледащи в земята. При корейците такава разминавания с реалния им живот от показания на екрана не виждам.
Да попитам празнуват ли в Корея Великден? За Коледа знам - имат си традиции, но за Великден нищо не съм срещала. По данни от Уикипедия към 33% от населението са християни, но подозирам че дори са повече, почти няма сериал без някой католически манастир, имат рейтингови сериали с имена от библията - Господ под някаква форма, ангели, архангели и т.н тоест за да правят такива истории, че и с рейтинг, вероятно познават библията в детайли... Наскоро ми попадна видео в което една рускиня говореше как на 4 годишната и дъщеря в масовата детска градина в ЮК и говорят за Божията майка и Божия син - това е основната догма в католицизма, почитат най-много Девата. Рускинята беше доста впечатлена от филмчетата и историите от библията на които учеха децата, също и много щастлива, защото сестра и, която била омъжена за финландец или швед и разказвала с какво пълнели главите на децата в тамошните детски градини и училища и рускинята дори не можа да каже на глас това което беше чула от сестра си, само прошепна няколко думи. Заведе дъщеря си на градината и беше щастлива, че днес е ред да разгледат картинките от нейната религиозна книжка, всички деца имали някакви такива книжки.Така оставам с впечатлението, че щом в масовата ДГ говорят за католическата религия, то тя е много по-масова от процентите отразени официално, а и какво се случва по Коледа - колени концерти, коледни торти, коледни подаръци, коледни промоции, т.е някак усещане за масовост. Дори от една обикновена класация на селебрита с по няколко думи за тях- от 10 човека 8 са християни, двама будисти. Друг въпрос е че като излязат от църква, влизат в някой бчудистки храм
Но в момента нищо не намирам за Великден, видях само едни боядисани яйца и зайци в супермаркет, но не съм сигурна дали не беше някой от руските магазини.
пестеливо , вместо цветя И сладки 
, и още помня историята. А е 5 години по възрастен.

Но в български национален ефир трябва да съобразяват нашите езикови норми.
. Но вярвам, че ще се появят. Засега имаме един дракон с пропаднали планове за възнесение, който търси изход от ситуацията, една шаманка със силни способности, която не иска да ги използва и престолонаследник, обладан от зъл дух (последното само го предполагам).