🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz

• 29 043
  • 737
  •   1
Отговори

Сюжетът се фокусира върху връзката между две турски семейства, Фъртун и Кочари, които са в дългогодишен конфликт. Главната героиня се влюбва в член на съперничещото семейство и се оказва разкъсана между личните си чувства и омразата на семейството си. Тази любов ще доведе до верига от съдбовни и интензивни събития, на които зрителят ще стане свидетел.

Скритите чувства между Адил Кочари и Есме Фуртуна започват да се издигат на повърхността, когато Елени Мириано, млада жена от гръцки произход, пристига в града им. Тя се опитва да преоткрие корените си, но се оказва забъркана в несвързани спорове, които водят до трудни решения. Местната общност не желае да се откаже от установените традиции и натискът от страна на семейството се усеща навсякъде.

Всяка стъпка, която главните герои правят, представлява борба за самите тях. След като направят всяка стъпка, те искат да останат с любимите си хора и да не загубят себе си. Главните герои трябва да решат кое е по-важно: да останат себе си или да се съобразят с очакванията на другите.

ЕЛЕНИ МИРЯНО  Спасителка, хваната между две враждебни семейства.
Под изправената ѝ стойка се крие разбито сърце момиче, което копнее за обич.

АДЪЛ КОЧАРЪ, известен още като Кочари! Едновременно бунтар и лидер.
Той все още крие в себе си 17-годишния влюбен млад мъж.

ЕСМЕ ФУРТУНА Есме Чавуш е типичната черноморска жена.
В един момент тя е колеблива, в следващия е спокойна.
Тя е човек, който се е научил да ходи, търпейки болка.

Скрит текст:
ОРУЧ ФУРТУНА Истински черноморски младеж. Воин и лечител.
Той е и син на семейството, дало името на село Фуртуна.

ЗАРИФЕ ФУРТУНА Тя би изгорила света за семейството си, но е също толкова жестока и към външния свят.

ИСМАИЛ ФУРТУНА И така! Всъщност, той прилича на чичо си Шериф по много начини,
но носи добрите му страни, а не лошите.

ШЕРИФ ФУРТУНА За шерифа животът е игра на шах.
Лъжи, заплахи, приятелство, няма значение... Стига да спечели накрая на играта.

СЮЛЕЙМАН ВАРОГОЛУ Един от Кочарите, известен още като Гезеп. Истински фойерверк.
Ако гневът на Гезеп е изписан на лицето ти, бягай!

ХИДЖРАН ДЖЕЗБЕЛИ е медицинска сестра.
Въпреки че мрази самотата, тя е много по-самотна, отколкото си мислим.
Зарифе е единственото ѝ семейство.

СЕВДЖАН ЕР е Единствената сестра на Есме.
Тя копнее за успех, но винаги търси преки пътища

ФАДИМЕ е единствена сестра на Адил

ПЛЕЙЛИСТ

Скрит текст:

ПРИЯТНИ КОМЕНТАРИ!

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 14:49 от cvetansk

# 1
  • Дубай
Айде, тук съм!
Благодаря за темата, ако мога да бъда полезна с нещо, насреща съм!
Засега се оформят три двойки-Елени и Оруч, Есме и Адил, Фадиме и Исо.
Уж се мразят, а те се обичат и копнят един за друг.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 15:45 от I.V

# 2
Много ербап тези жени от черноморието и това най-много ми харесва. Елени и тя по нищо не отстъпва. До тук най-любимо ми е връзката която изграждат баща и дъщеря. Кръвта говори

Намерих снимки само на двете ни двойки.

# 3
Много добре оформена тема, благодаря за труда! Аз съм изгледала само 1-ви епизод, но ми харесва на този етап - има всичко - и любов, и вражда, хумор, който "олекотява" някои други сцени. Интересен ми за сега.

Нещо за черноморските жени - на пазара до нас имаме магазин за турски стоки за домакинството. Арендаторка е туркиня, много приятна жена, на средна възраст+. Един ден, докато пазарувах се заприказвахме за разни неща, за сериали малко, че не й оставало време да гледа, но за градове, области. Та тя ми каза, че Черноморския район е много по-различен от останалите, но най-хубавите жени са от него. И са много "серт" и независими. Това обяснява някои неща от поведението на майката на Оруч /все още не помня добре всички имена/, на Есме. Е, това не означава, че мъжете там са под "чехъл", но след като туркиня казва това, може и да има нещо вярно малко или много.

# 4
  • Дубай
На мен са ми много мили сцените Адил и Елени,още от самото начало кръвта проговори.Не знам обаче Оруч как ще погледне тъста си след време в очите, как ще поиска Елени?!
Майтапа настрана, харесват ми и на мене жените им, не се дават, не отстъпват как да е!
Исо и Фадиме

# 5
Девойки, на път съм, но влизам да цопна и аз тук.
Цвети, браво, много благодаря за чудната тема! Hug

Това с Оруч и бъдещия тъст е наистина голям майтап. Как само ревнува Оруч от него! Grinning Той всъщност от всичко ревнува Елени, даже от халата с ушичките! Joy И от ревност взе, че се сгоди. Satisfied
Момичета, според вас кой спасява Елени от поредното хвърляне във водата? Че този път я цапардосаха и явно очакват да не изплува. В Х повечето пишат за Оруч като един "кахраман", нали го дават и в лодка по това време. Но дали няма да ни изненадат? Все си мисля за оня изоглавения, дето беше нападнал Елени, пък тя го пощади- и той вървеше край брега и като че ли не беше с онези двете. Той няма много мозък в главата, но може пък да му щукне да я спаси този път. За онези двете нямам съменние, че и желаят лошото, но той дали няма в знак на благодарност да се хвърли да я извади?

Цяла тумба готини мъже има в сериала. Smirk

А музиката... тя е другия основен герой. Ще пускаме клипове. Направо съм влюбена в сериала. Blush

# 6
Нали актьорът, който тук играе Оруч, игра и в "Камък, ножица, хартия"?

# 7
Аз се колебая между Оруч и онзи провесения, който Елени спаси.
Любопитно ми е и кой я блъсна. Видя ми се, че я удрят/блъскат с бастун, а единствения герой с бастун е стара от Фортуна.

Ето и Елени с ушичките

Преди 30 мин. са пуснали това известие. Интересно каква ли ще е тази сцена.

Почерпка от администратора ❤️ Изненадваща сцена, която не е виждана никъде другаде, ще бъде в нашия YouTube канал утре в 13:00.

ПП. jfjallen, актьорът, който играе Оруч се казва Бурак Йорук, но не знам дали е играл в Камък, ножица, хартия

# 8
Здравейте! Благодаря за хубавата тема!

# 9
Здравейте и от мен
Нямам много време за писане,ама ще Ви навестявам от време на време
И ще Ви чета редовно
Главния не харесах в хотелиерския филм.Много "дървен" ми стоеше там
Може би ролята не му пасна,защото тук е пожар!
Есме съм си я харесала още от "Дъщерите на Фазилет".Много бойна и все такива борбени женски роли
Оруч също харесвам
Ох,хич не им знам имената
Та той,въпреки,че игра отрицателна роля в "Любов,логика,отмъщение",ми е един от любимците
Сериалчето наистина е завладяващо.Аз се стреснах от трейлъра,но I.V. ме успокои
До тук разбрахме,че Елени е осиновена,че нейните родители са Адил и Есме,че е била отнета от майка си при раждането и,че двамата не знаят,че детето им е живо
Как са се развили събитията предстои да видим

# 10
Мерси за темата, радвам се че ще има къде да обсъждаме Flowers Bouquet

Още не мога да оправя роднинските връзки на Есме - жената която роди ѝ е сестра, а тази която се сгоди за Оруч, също ли? А медицинската сестра е племенница на майката на Оруч, родителите не разбрах кои са 🤔

Бурак Йорук игра миналата година в Мълчаливата Джейлян, спрян след шестия епизод.

Всичко е хубаво само дано престанат при всяка среща да вадят оръжие, че ще пресолят манджата накрая.

# 11
Това е майката на Оруч и Исо, а баща им май са го убили. Шериф е техен чичо
(брат на баща им и съпруг на Зарифе)

ЗАРИФЕ ФУРТУНА Тя би изгорила света за семейството си, но е също толкова жестока и към външния свят.

Търсих някъде да са сложили карта на роднинските връзки, но не намерих.

Не мисля, че ще спрат с оръжията. Бях гледала един летен сериал пак за черноморския край и там жените вадиха пушките в почти всеки епизод.

# 12
А възрастната жена,която даде земята на Кочари коя е и на кого каква е?

# 13
Вал, за тази ли говориш

Няма я в представянето на героите.
Доколкото разбрах тя е майка на Шериф(този в затвора), свекърва на Зарифе и баба на Оруч и Исо.
Само не разбрах как така става да продадеш земя, която е на Есме. Вярно, че Есме е женена за сина й Шериф, но освен с генерално пълномощно няма как да стане. Другия вариант е земята да е била официално на Фуртуна, а не на Есме

# 14
  • Кърджали
Случайно видях че има тема за сериала и как да пропусна да се запиша. С нещо ако мога да бъда полезна, ще се радвам, с удоволствие бих обсъждала сериала с вас. По-късно или утре ще се включа с още нещо. Само да си събера информацията дето тия дни нахвърлях и да си я преведа на български

Общи условия

Активация на акаунт