🌊 ТОВА МОРЕ ЩЕ ПРЕЛЕЕ/Taşacak Bu Deniz

• 32 487
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Дубай
Заседнал съм между черен облак и не мога да изляза.
Много красива песен, но наистина не е гласа на Елени, тоест Ава.
Да сложа и тук Фадиме и Исо.... Много темперамент и те. Аз останах с впечатление, че те се срещат тайно май, като Есме и Адил на младини....затова и Фадиме каза на Еюп, че има да си чака, защото тя си чака Исо

Какво си направил, вика Фадиме!
Навсякъде се хвалеле, че "Фадиме Кочари е моя."Това е най-омразния ми човек в Кочари след брат ти.
Какво те интересува?

Ще те убия
Благодаря за разрешението! Фадиме Кочари, тръгваме!

https://youtube.com/shorts/tjOeLiDyjHw?si=M-zhih3b8pFtLm93

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 07:50 от I.V

# 31
  • Кърджали
Иначе Ава има много хубав глас, бях я чула в "Имам проблем", както споменах. И там беше направила много хубава роля и много ми беше казала. Там в последният епизод беше и изпяла една песен. Та много ѝ се зарадвах като я видях сега.
Ето, да я чуете и вие. Набързо, с превод на български /доре че ми стои от времето когато превеждах сериала/. Тази песен на мен ми действа много емоционално...
https://videa.hu/videok/film-animacio/T53hSXYWOEZUzA5v

# 32
Добро утро, черноморки
Малката Есме игра в "Кралица на нощта"
и в "На мъжете не може да се вярва"
Прочетох Ви и точно сте отговорили на въпроса какво търси Есме в семейството на Фъртуна
И това ще видим как е станало,лека полека ще ни разкажат

# 33
Здравейте!
Добавих в началния пост Плейлист с песните, които са ни донесли Александра и Онче. До 15.30 ще мога да добавям още, ако ли не в следващата тема.
Ава/Елени има прекрасен глас.

А за Адил друга мисля, че няма да търсим дълго. Струва ми се, че медицинската сестра е влюбена в него.

# 34
  • Дубай
Добро утро, момичета:coffee:

И нашите зет и тъст заедно
 Surmenehaber News: съобщава
 „Голям интерес към сериала „Taşacak bu Deniz““

Сериалът „Taşacak bu Deniz“, който се снима в квартал Балъкли в Сюрмене, привлече голямо  внимание от жителите на региона. Много жители се стичаха днес към снимачната площадка.

Любопитни зрители внимателно разгледаха снимачната площадка, докато екипът работеше.

Жителите на региона пожелаха успех на екипа, заявявайки, че снимките ще допринесат за популяризирането на Сюрмене.

Сериалчето ни с рекордни гледания

„Сериалът „Taşacak Bu Deniz“, който приветства зрителите на TRT1, съчетавайки се с природните красоти и историческиби културни паметници на Трабзон, поддържа дневния ред на Турция пълен.

Първият епизод на „Taşacak Bu Deniz“, който напоследък е в тенденция за рекордни гледания, беше гледан 13 милиона пъти в YouTube за 10 дни и се превърна в любимец сред зрителите. Сега се отбелязва, че втората част на сериала е събрала 7,5 милиона гледания на една платформа само за три дни. “

# 35
I.V, голяма красота е в този регион.
Толкова красота събрана на едно място. Създава усещането, че хора и природа живеят в хармония.

Това море ще прелее l Специален клип

Онче, знам със сигурност, че се гледала Легендата, този сериал много ми напомня за нея. Там враждата бе между Небето и Планината, а тук е между Морето и Планината.

# 36
  • Дубай
Цвети, надявам се може така😘☺️
Наистина е голяма красота, да ти кажа, ако трябва да съм честна, ако имам възможност да живея в едно такова кварталче или в големия Истанбул-бих предпочела Трабзон.
Носи усещане на топлота, където това не би го усетил в забързаното ежебдневие на Истанбул, Анкара и т.н

Междувременно от тубето ни казват за специална сцена днес от 13:00

# 37
Малката Есме игра в "Кралица на нощта"
и в "На мъжете не може да се вярва"
Мерси, споменатите заглавия не съм гледала, но по тях открих коя е младата Есме - Наз Сайънер. Играеше племенница на Ферит в Kalp Yarasi/ Сърдечна болка
Скрит текст:

# 38
I.V,
Онче, знам със сигурност, че се гледала Легендата, този сериал много ми напомня за нея. Там враждата бе между Небето и Планината, а тук е между Морето и Планината.
Да, Цвети, наистина напомня. И имената на фамилиите са тематични. Кочари е нещо като Овчарови или по-точно Козареви и се свързва с бизнеса им- заимават се  с кози в планината. Обаче по колко модерен начин!
А Фъртъна означава буря- доколкото видях в Гугъл. Не се сещам в момента за подобна наша фамилия, свързана с морска буря, но да кажем Буревестникови. Blush
Алекс ще ме коригира за езиковите ми разсъждения. Blush
Тази дума "Фъртъна" я знам от "Ти си моята Родина". Има една песен, солунска е, турска, от времето преди Гръцко-турската война. Та в Родината звучеше в ключови ситуации. Драматична е, много красива и очаквам и в Морето да прозвучи- хем става въпрос за разделени влюбени, хем има гръцки нюанс като произход, хем името е свързано със сериала донякъде. Казвам донякъде, защото в песента е "Firtina" , в нашия сериал фамилията е Furtuna. Проверих в Гугъл преводача, и двете значения са свързани с буря.

А аз някак свързвам Морето с любимия ми "Ти си моята Родина" заради гръцката връзка. Там Боран Кузум се беше научил да говори турски с много силен гръцки акцент заради ролята на гръцки лейтеннат, та нашата Ава ми напомня на него. Blush

Я да ви пусна песента в скоби, да я чуе който желае. Да я познаете, като я пуснат в Морето.Blush
Скрит текст:
Слагам два клипа, и двата са на фона на "Ти си моята Родина", единият е в изпъленние на Халюк Левент и озвучава силно драматична сцена с Халит Ергенч. Другият е фенски и е посветен на младата двойка- гръцки офицер и турска патриотка и се пее от една жена, също е хубав.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 17:40 от oncee

# 39
  • Кърджали
oncee , furtuna е диалектната дума за fırtına,  и да, значи буря.  Добре че покрай "Ти разкажи, Черно море" свикнах на черноморския диалект, че има и доста неразбираеми думи.
Обикновено да, като избират имената и фамилиите сценаристите влагат значението на думата в характерите на героите им.

# 40
Нося ви "бойната" ни сцена зад кадър. Оператора и него отнесоха

Спомних си как Елени викаше "Докторът ви сега е зает да се бие". Страхотни комични моменти създават насред драмата.

# 41
  • Дубай
И усещам, че ще има още  много такива...На оператора да му е здрава гърбината.
Днес няма ли да ни пускат снимки и озет, нямам търпение.
Понеже ми стана любопитно кой изобразява Исо, актьорът е Ердем Санли, играеше в Son Yaz.
В описанието на героя му в оф.акаут пише, че Исо  прилича на чичо си Шериф по много причини, но носи добрите му страни, а не лошите.

# 42
А ето я и обещаната сцена от Ютюб!

# 43
  • Кърджали
И аз идвах със същата сцена, на работа съм, няма как иначе бих ѝ сложила субтитри..
Това е от началото на любовта им, тук се заражда... Хубава сцена..
На Арда много му приляга да играе младият Адил, особено след башбелята Чънар.

В черноморските сериали това ми харесва на мен, дори и в драмата има вмъкнат хумор, особено в репликите.Още от времето на Ти разкажи, Черно море си имам няколко любими така реплики, които ми паснаха на моето чувство за хумор.

# 44
Доколкото разбрах, тази сцена само в Ютюб канала я показват, няма да я включат в серия?
Много е хубава.
Момичета, кой каза, че Хиджран е била, а може още да е влюбена в Адил- тук направо се вижда. Grinning

А Адил е Есме- млади и очакващи само хубави неща в живота...

Общи условия

Активация на акаунт