АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 193
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Варненска клюкарка
Проф, мерси за подробностите. Кога пък успяха да ударят видеото, ямя и още едно от видеата от които вчера избирах го няма! Смених линка с работещ, дано да не премахнат и това видео.

Иначе песента която харесах в изпълнение на Шики е ето от това предаване около 58-59та минута, долу в заглавието на видеото от Шортс има стрелка към линка с предаването. Цял ден направо вия на тази песен, много ми хареса. И в  изпълнение на Ви ми харесва, но Шики както каза някакъв потребител в коментарите все едно ангели пеят, гласът му звъни. И двамата които пеят в предаването са много добри, не го знам кой е другия.

Ах че са извъртяли заглавието на Д-р Слъмп, никога нямаше да се сетя, а нямам време и желание да ходя по разни каталози. Може да погледна първа серия.

Профче, според мен просто е отслабнал, затова в началото може да изглежда по-подпухнал. Макар че според мен не е подпухнал, а е нещо от прическата и веждите. Щом казва че дори в момента въпреки че се храни добре, а продължава да отслабва, вероятно лицето му ще се изпие още повече. Корейците имат някаква склонност да трупат мазнини и течности баш по лицата, и единия ден може да са нормални, на другя да изглеждат малко подпухнали...

Канг Те О без картофите Heart Оказва се че и той е с псевдоним, не запомних истинското му име
https://www.youtube.com/shorts/UbNAhDnsrJk

От СП на Истинска ксрасота, Мун Га Йовт се радва на Хе Юн. Много ми харесва тук Мун Га Йонг има малко бузки и с тях изглежда по нежна в лице.
https://www.youtube.com/shorts/p6jcF1WJkK4

За кортикостероидите -
Скрит текст:
Майка ми от 15 г. е на турбохалер Симбикорт, преди това на други кортизонови препарати, периодично е на схема с Медрол, но лицето и си е дребно, дори когато се е налагало да и правят спешно лечение на инжекции кортикостероиди в болница. Аз два пъти съм лекувана с високи дози - първия път след операция на ретинирал мъдрец, който беше заразил и костта. Бях 9 дни на доста високи дози сутрин и вечер, понеже не влязох в болница, сестра идваше да ми ги слага вкъщи. С малко и слабо лице съм, ефекта с подпухването дойде на другия ден след спирането им, но хирурга ми каза че е оток от операцията, преди това кортикостероида го е потискал. От кортикостероидите най видимия ефект  при мен беше зачервеното ми лице, пък аз по принцип съм много бледа и бяла..

# 436
  • пак на Рив Гош
Да допълня, че песента на ВИ е ОСТ към сериал, в който главната роля се изпълнява от Че У-Шик - друг член на приятелския кръг Wooga Squad.
А аз да похваля освен песента (която ми е в плейлистата на телефона - върховното признание Joy) и сериала - Our Beloved Summer, един най-любимите ми (гледан 3 пъти).

Белл, истинското име на Канг Те О е Kim Yoon Hwan.
Към Dr Slump имам същите забележки като Профи - сюжетът е ОК като цяло, но изпълнението понакуцваше. Не вървеше някак си 30+ годишни да се лигавят като в 8б клас. Бяха прекалили с aegyo-то (сладникавото), но пък май на корейските аджуми им харесва така.

# 437
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Редактирано.
-----------------------------------------------
Белл, ето ти поне студийния запис на ОСТ-а на Доктор Слъмп, който си е в изпълнение на Шики.

И мейкинга на ОСТ-а

Не знам колко са ми верни впечатленията, но съм с останала с такива, че и рускините много си харесаха сериала, не само корейските аджуми.

На Christmas Tree май няма друго записвано изпълнение от Шики освен в това предаване. А той и не я изпява до края. Казвайки, че избягва да пее на английски, в случая прави изключение изпълнявайки фенското желание.

Джуно се е разделил с агенцията си JYP Entertainment след цели 17 години заедно. В разпространена на 15 април публикация се виждат купища кутии с храна, изпратени от Лий Джуно за служители на JYP. Всяка от кутиите съдържа четири чийзкейка, придружени от сърдечно послание, което гласи: "На семейството на JYP, бях щастлив през времето, което прекарахме заедно. Благодаря ви, искрено."

Интересно къде се мести и дали въобще се мести. Напоследък все по-често срещам материали за изпълнители разделящи се с досегашните си агенции. И известна част от тях просто правят свои, та дори и те да представляват само тях самите. Предвид честите случаи, в които се разкрива, че има айдъли, на които от години агенциите им не са им плащали нищо, никак не се учудвам.

---------------------------------------------------
Роце, в загадката ти с очите от другата тема разпознавам:
1 - Гонг Ю
6 - Хюн Бин
7 - Джи Су
10 или 14 - Звездолин
11 - Джунг Хе-Ин
15 - Ким Уон Бин
16 - Кюнг-Су или както е по-известен Д.О. от ЕХО
22 - Ок Тек-йон
24 - Пако
27 - Катерицата
Има и няколко други, които ми изглеждат познати, но не мога да ги свържа с имена.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 08:36 от profi_1

# 438
  • Варненска клюкарка
Днес рожденик е ДжГ, на 14 ти беше агънцето Санг Мин,, на 11-ти Ю Йон Сок.

За Д-р Слъмп и аджумите и рускините и класациите в Шортс, които най-вероятно са отзвук от инфото от НФ са положителни. Ще се пробвам, пък да видим колко ще изтърпя лигнята, дето казвате че са прекалили с нея. В момента феновете на Шинка са кисели че не е влязла в селекцията на Баксанг заради ролята и в Съдия от ада, щели да бойкотират наградите. Дано не прекалят.

АйЮ пък я коментират че тя в момента много се нуждае от тази награда, отделно че Мандарините е с отличен резултат. Не разбрах подробности, но я коментират че има политически пристрастия и се изказва без да разбира от политика, подкрепяла протестите. На един от първите митинги след отменянето на военното положение е платила продукцията на 2 пекарни, която е била раздадена на хората на митинга. Тук храната и напитките биха ги  изтълкували просто като грижа за хората в декемврийския студ и щяха да и благодарят, но не и в ЮК... Та коментара за проблемите и тези дни и някои нападки ме подсеща как брата на самоубилата се Съли замеси името и в скандала със Звездю - АйЮ била дал на сестра му сценария, който самата тя не харесала и отказала, дала на сестра му и координати на психиатъра си (сякаш пък обикновените хора не си разменяме координати на лекари от които сме доволни) не се била дистанцирала и от Звездю, щом не е, значи го подкрепяла... .

Като споменах Нетфлис - в момента в първата десетка на глобалния НФ са цели 6 корейски продукции, като заглавия запомних само Мандарините с второто им  място, останалата част от списъка са 3 медицински драми и 2 вариететни програми.

Профче, преди 2 месеца носих новината че Джуно и JYP разтурват заверата. Агенцията съобщи като звучеше доста лаконично, че въпреки продължителните преговори не са стигнали до споразумение, но също така казаха че ще продължат да представляват Джуно в ангажиментите му в Япония, а той има такива поне 2 пъти годишно.   Явно не късат отношенията си напълно. Мисля си че раздялата му с една от най-мощните агенции може би се дължи на скорошния му проблем с данъчните, когато одита показа че е внесъл данъци с около 1,5 млн. долара по-малко. Не знам личен счетоводител ли ползва, или агецията се грижи за това, но коментара на Джуно тогава беше че финансовият му съветник е тълкувал закона по друг начин и така се е получило разминаването в сумата след финансовата проверка. Долати и нямаше последствия.
Иначе да, много от звездите си правят свои агенции дори и да обслужват само собствените им интереси. Така поне плащат само данъци, без комисионните върху договорите си. Чела съм примерно че айдъли стигат до 70% отчисления за лейбъла. Наскоро огромния данък който сложиха на Ю Йон Сок и който той успя да оспори и да намали повече от половината, се оказа че са му направили двойно данъчно облагане веднъж на него като физическо лице и веднъж на агенцията му която е юридическо, но авоарите му май всичките се водят на името на агенцията му, да не излъжа, че доста усукано беше, особено и със счупения превод съвсем. Другото което практикуват са големите дарения, скъпи подаръци и т.н. които се облагат по различен начин. Така хем под натиска на нетизените всеки дарява колкото може да си позволи, хем малко си помагат пред данъчните. На У Сокчето пък феновете му вече взеха да му се карат за даренията дали можел да си ги позволи - ставаше въпрос за последното на стойност 100 млн. вона което отиде във фонда за помощ на пострадалите от горските пожари. Оказа се че един куп айдъли със статус на суперзвезди също са дали по толкова - дамите от Блек пинк, IVE, дългогодишни актьори пък бяха дарили наполовина на това. А на Усокчо му е 3- то голямо дарение от миналия септември + скъпите подаръци за персонала на агенцията и скъпата почивка на Бали, отново за всички работещи там.Това прави дарение през месец та накараха му се в мрежата да не се раздавал чак толкова ...

Дарението на БТС беше 1 млрд вона, което е малко над 150 млн. вона на човек.

Преди 2 седмици пък Диспатч показа някакви документи, според информацията тук-там разбрах че Звездю е дарил 7 млрд.вона (4,8 млн. долара) във въпросния фонд за пожара. Естествено награбиха го в мрежите - купувал си индулгенции пред властите, уж го запазил в тайна, но бутнал инфото на Диспатч. Той в момента каквото и да направи няма полезен ход и по-малко да беше дал щяха да го награбят че е стиснат - що си с шапка, що си без шапка... Вече бил внесъл всички такси за завеждане на дело срещу семейството и онзи ютюбър, та вероятно ваденето на скелети от гардероба ще започне с нови сили.
Накратко- с дарения и собствени агеции успяват да спестят малко пари от данъци.

Офф, олях се.

# 439
  • Русе
Вмъквам се само да напомня, че утре, 18.04. започва сериала с Ким Джи-Хун "The haunted palace" - 16еп. п/с

# 440
Агънцето го изпуснахме с отбелязването на РД.
А ДжГ да е жив и здрав! И дай боже скоро да снима нещо ново.

Белл, нещо не си запомнила правилно информацията за даренията за пожарите. Самоцитирам се от другата тема, в която постнах оригинално инфо.
На 28 март Корейската асоциация за помощ при бедствия Hope Bridge разкри, че Jungkook е дарил колосалните ₩1,00 милиарда KRW (около $680 000 USD) на организацията за възстановяване от горски пожар. Досега неговият принос е най-големият сред всички известни личности, подкрепили парично каузата.
Изявлението на Hope Bridge Korea също споделя как приносът на Jungkook ще бъде използван за подпомагане на жертвите. Организацията планира да използва ₩500 милиона KRW (около $340 000 USD), за да предостави спешна помощ и хуманитарни доставки на жителите, които са загубили домовете си от пожара. Другите 500 милиона ще бъдат използвани за подобряване на условията на труд на пожарникарите, които работят неуморно в борбата с бедствието.
Според списъка от дарения, всички в милиарди са на корпорации. Jungkook е единственият индивид дарил такава сума.

Сумарно на BTS дарението за пожарите е около 2 млрд. вона. Другите момчета от групата са с индивидуални дарения от по 100 и 200 млн., но дарението от 1 млрд. вона е еднолично на Куки. А сред корпорациите, дарили колкото и той, са такива като Самсунг, LG, Хюндай и т.н. Всъщност някоя от корпорациите беше дарила 2 млрд., а май имаше и две с повече, но в таблицата, в която бяха сложени към статията, имената бяха изписани с корейски букви. Нямах време да копирам и търся изписванията на латиница, че да разбера кои са точно.
За Звездолин не съм срещала официално инфо какво е дарил в конкретния случай.

# 441
  • Варненска клюкарка
Ппрофче сигурно е както казваш, а аз да съм пропуснала  името стоящо пред БТС   объркала съм и  валутата и така изчислението става друго. Минах информацията по диагонала, защото от айдълите знам само няколко имена. Както казах направи ми впечатление че масово селебритата даряват по 100 млн. вона.
За Звездю не донесох това което видях преди 10-на дни, защото бяха няколко видеа от Шортс със снимки от Диспатч - документи с подчертани в синьо текстове според които става дума за  дарление от 7 млрд. вона, с коментара че е анонимно, но пък услужливи хора са подшушнали на Диспатч кой е дарителят. Не го  видях по новинарските сайтове и не го коментирах тогава. Срещнах и едно руско, в което влогърката говореше за същото та от него и от  коментарите под другите знам за какво бяха вълненията. Под корейските имаше стотици гневни коментари че "анонимното" дарение всъщност е добре пресметнат ход за получаване на индулгенции от властите.

# 442
Честит рожден ден, Бел! Heart Да си здрава и много щастлива!

Жалко, че отлагат сериала за гумихото с Хе Юн и Ломон. Затова пък се възползвах от предложението на 2в1 и загледах друг с подобен сюжет - My Girlfriend Is a Gumiho с Шин Мин-а.

# 443
Бел, Честит рожден ден на теб!

# 444
Честита да си, Бел. Здрава, щастлива, обичана и ценена  newsm51.

# 445
  • Варненска клюкарка
Ехаа, благодаря ви Марги Heart  Дани Heart  2в1 Heart

Разпети петък е и не е много уместно да мятам почерпки, но да не е без нищо едни бонбонки само...

Видях и аз предложението, но ако правилно съм запомнила, на Крис и беше муден, пък и искам конкретно варианта с Хе Юн и Ломон, който е и кратък, точно както обичам. Явно всичките които ми се иска да гледам остават за края на годината, или за следващата. Сега се колебая между 2 от текущите заглавия, че много ги хвалят пък са и само по 6 серии, отдавна се каня и на Хотел дел Луна и ми се иска да видя първа серия на Д-р Слъмп и после ще го мисля дали да го продължавм...

# 446
Редактирано, ама я дочакам някой да пише, че да пусна ново мнение, я не.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Честит рожден ден Белл!   love001  
Ето ти и лаленца
Почерпих се за твое здраве. Hands Thumbsup

Мога да ти предложа нещо съвсем различно за гледане и убиване на време. 6 серии по 30 минути с моите момчета от BTS по време на турнето им през 2018. Това не е концерт, а филм-съпреживяване, с тях зад кулисите на световното им турне. Могат да се видят и чуят нещата, които вълнуват човешките същества BTS. Какво е напрежението, физическо и психическо, да си айдъл и какви очаквания трябва да оправдаваш. Болките, здравословните проблеми, които внезапно изникват. Но и малките радости, откраднати в краткото свободно време между концертите. Как оценяват изминатия от тях път и за какво си мечтаят, от какво се страхуват и за какво се чувстват благодарни и благословени тези 7 одухотворени, скромни и смирени момчета. Някои от нещата, за които в този филм се чудят как биха изглеждали - някой от тях да направи сам турне, днес вече са реалност и са се случили. Лично аз много бих искала да чуя как биха погледнали сега назад и каква оценка биха направили от днешна гледна точка на тези си тогавашни страхове и колебания. Надявам се скоро и това да се случи.
Тук със субтитри на "FSG COMEBACK" от 1 до 4 серии, а 5 и 6 с "Не указан" (разпънато на цял екран), че озвучките са ужасни, а и тук е ценно да чува човек техните гласове - https://14.doramalive.news/dorama/bts_bring_the_soul_docuseries/series1/

---------------------------------------------------------------------------------
Вчера в опит да си нацеля сайта с озвучките на к-драмите през хисторито на браузъра, се озовах на някаква страница с омешана подредба на заглавията, дето нито беше по години, нито по популярност, нито пък друг път съм попадала точно на тия. Но заглеждайки се, точно си харесах и изгледах горното ми предложение с документалката за BTS. Така и така още не съм си заплюла някой ново започващ или скоро излъчен сериал, харесах си и какво ще почна да гледам още довечера. Това - Свещенният идол, The Heavenly Idol (2023) - https://14.doramalive.news/dorama/cvyashchennyy_aydol_51269/
Привлече ме, а даже още не бях погледнала мненията. Ето едно -
Скрит текст:
Я в востороге!! эта дораму имеет уникальный сюжет: идея о священнике, который становится айдолом, действительно необычна. Это создает интересные конфликты и ситуации, которые заставляют зрителей задуматься о вере и искушениях. Персонажи хорошо прописаны, и их внутренние конфликты делают их более реалистичными и близкими зрителю. Путешествие главного героя к самопознанию и принятию себя вызывает сопереживание. Музыкальные номера добавляют динамику и развлечение. Песни запоминающиеся, а хореография яркая, что делает эту дораму более привлекательным для любителей музыки. Также здесь имеется баланс между комедийными моментами и более серьезными темами, это делает сериал разнообразным. Юмор помогает разрядить напряженные моменты, а драма добавляет глубины. Дорама еще и затрагивает важные вопросы о религии, общественном мнении и личной идентичности, что делает её не только развлекательной, но и пищей для размышлений!!
Не съм търсила дали е превеждан на български. После може да погледна.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 13:19 от profi_1

# 447
  • Русе

Честит рожден ден и от мен, Белл!
Красиви и щастливи да са следващите 365 дни за теб!

# 448
Ако се настроите предварително, че ще гледате сериал от преди 12-15-17 години, при които динамиката е малко по-различна от сегашните, сюжета също следва тогавашните нагласи и трендове, а и корейците не се опитваха да нагаждат съдържанието към претенциите и на "западните" зрители, ще успеете да се насладите на някои добри заглавия. Оставете големите очаквания и, ако историята ви допадне, просто игнорирайте малките недостатъци характерни за онези години.

И не, че ви агитирам, просто ви давам още една причина, евентуално да хвърлите едно око на My Girlfriend Is a Gumiho Wink.
No Min Woo - Trap

# 449
  • Русе

Ехаааа,  на какво попаднах?! Значи ли това, че "старият екип" ще имат камео-участие  всичките 5?

Актуализиране на списъка с актьорите от „Болничен плейлист“, който е потвърден като гост в „Resident Playbook“
#Cho Jongsuk Доктор Ei Ikjun
#ДжонМидо Доктор Ча Сунг Хуа
#Yoo Yeon-seok Доктор Ан Джонг-уон
#ShinHyonbin Доктор Changgyeoul
# จองคยอง อ Доктор Ким Джунуан
#Kwaksonyoung Eixun
#AnEunJin (Ep.2) Доктор Чумина
#Kim Dam Младият доктор Янг Сук Хьонг
# มุนแทย # Доктор Йонг Сукмин
#HyunKyung Доктор Хосонбин
#Baehyunsung Доктор Чанг Хонгдо
# จองมุน # อง Доктор Доджае те обича.
#Kim Jun Hun Доктор Ан Чианг
Основната двойка пристигна. Да изчакаме кога ще дойдат.

Общи условия

Активация на акаунт