АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 191
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Варненска клюкарка
Много харесвам ОСТ-а на Сърцата, повечето песни са в един стил и ми е трудно да кажа коя харесвам повече от друга, може би изпълнението на Шики...Преди месец като слагах нова музика в рубриката на първа страница, за да не станат много наведнъж не можах да стигна до хубавия ОСТ на космическата сага на Минчо, но като гледам  в следващата заради ОСТ на Сърцата, минчовите пак ще почакат.

Днес в Русия са пуснали в продажба първия том на Грабни Сон-Дже и бягай, съвпадало със седмицата на световната премиера, в комплекта били добавени  нови кадри, предполагам снимки, не разбрах точно. Една от Дорамите беше купила правата на сериала и по тази причина бяха блокирани другите преводи, предполагам че те са рапространителите и на това за Русия.

Ще разчитам на рускините да пуснат новите кадри, защото когато японци пускат от Блу рей версията веднага се намира кой да ги докладва и ги блокират почти веднага. Виждала съм няколко от бтс от блу рей, които разни таланти маскират сред съдържанието от миналата пролет - и на тях романтиката видимо е повече от тази в сериала Joy

Въобще сериалът се превръща в голям бизнес - първо блу рей изданието с допълнителни кадри, а тези дискове са по-скъпи от DVD и си трябва специална апаратура за да се гледат, следват 3-те дългосвирещи плочи (да, плочите пак са на мода сред колекционерите и отново си искат вложение в апаратура, която е излязла от масова употреба а новите грамофони са доста скъпи) последното е книгата, а между тези неща се върти бизнес с купища дребни сувенири....

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 19:59 от Беллора

# 421
Сърцата приключи, ама.... по корейски smile3515 . Всеки да си тълкува края, както му изнася newsm78. Да не споменавам, че и мегдан за евентуален втори сезон се отвори.

# 422
  • Русе
Сърцата приключи, ама.... по корейски smile3515 . Всеки да си тълкува края, както му изнася newsm78. Да не споменавам, че и мегдан за евентуален втори сезон се отвори.
По корейски? Значи при един евентуален 2-ри сезон има възможност и по китайски да завърши. Rolling Eyes
Имах усещането, че невинен ще пострада и все се надявах да не е брат му. Но щом дадоха сцената с майка му и как се молеше да заминат, ми стана ясно, че той ще бъде агнеца и как.
Лошо ми е настроението на финала! Sad

# 423
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Убихте всичко детско в мен.
Сега се чудя да почвам ли вчерашната серия или не.
Без да знам какво се случва в последните два епизода, определено не намирам точно на този сериал да му трябва втори сезон.

# 424
  • пустинен пъпеш
Мнение на дорамчица за Сърцата,което и точно и интересно:
Скрит текст:
"Смъртта на Taeyoon е наказание за Dok-hee и Il-do. Собствената невинност и ненамеса на Тейонг нямат нищо общо с това.
Изборът на път, действията имат последствия и засягат не само самия човек, но и цялото му семейство, засягайки близките.
Вечна тема."

Той даде паролата за тайната стая само на Eunnam, дементният старец не знае новата, той има лист хартия със старата парола. Пъргавият убиец Сону едва ли ще я узнае. Хубаво изиграха сцената в тайна стая Погледът на младия, ненаситен и алчен Sonwoo и презрителният, наблюдаващ поглед на Dongju. И с какъв тон казва на Сону "не идвай тук".

В едно от последните си интервюта Хюн Шик каза за заснемането на тази драма, че колкото и да яде, той все още губи тегло. Това ми говори много. Колко много е дал на тази роля.
Sunwoo не се застъпва за майка си, когато Dok-hee я дърпа за косата, а чака на вратата, което е много характерно за него.
А това може да се съотнесе за много от сериалите:"Какви лъжци...пишат че няма пострадали...пострадали са и още как! нервните клетки на зрителите пострадаха))) Гледах първите пет минути и вече е страшно да гледам останалите)) това сън ли е? жътвар? или просто бъгове? Ако са бъгове, тогава чии? нашите??? или героя?) Имам предложение: масово изпращаме сметка за спа лечение в Корея след гледане на такъв сериал)) за излекуване на нервите..."

# 425
Снощи изгледах само предпоследната серия. Поне си изясних, че предположенията ми, че Дончо е вербувал Журналистката-пекарка за някаква двойна игра, не са верни.
Но пък, след като те прочетох rududu, поне вярно съм усетила, че Пекарчето му харесва богатлъка, но не е склонен да работи, т.е. предпочита лесния начин и наготово. Сещам се, че и от пекарната се измъкваше за да си кара мотора или да купонясва с приятели.
Шики играе страхотно и наистина е вложил много в тази роля.
Довечера ще изгледам последния епизод.

# 426
  • Русе

В темата имаме цветенца, аз съм само трънче! Simple Smile
Здраве, късмет и на всички празнуващи да срещат в живота си само цветни хора!
За "Сърцата" - да, една от подсказките за 2-ри сезон е кода.
Другата (според мен) е кой е бил "Глухарчето", за което толкова искаше да премахне всички следи Чичото? Аз предполагам, че това е майката на Дончу, за която жената на Чичото спомена, че "за малко почти е била хванала грешния път".
3-та подсказка, която не са развили - историята на Рибаря.
Със сигурност изпускам и други, но...на Донджу му е ясно, че не може да опази цялото семейство, в което не всеки е невинен, а той е уморен. Има нужда от зареждане. Той поне си отмъсти за майка си, сестра си и съдбата си.
Седя си аз и се чудя какво ще правят в Десан без парите от стаята, а Шефа - без Соджу-то от сейфа. Joy

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 14:11 от winona

# 427
  • Варненска клюкарка
Цветница е!

Рудуду, благодаря за подробностите! Аз писах преди няколко дни, че очаквам някакво такова развитие - наказание на майките чрез съдбата на синовете им, но наистина не ми мина през ум че така могат да извъртят образа на СонУ. Продължава да не ми се връзва майка и син пекли кифли тихо в продължение на 20 години да се обърнат просто ей така. Тя 22 години да не ръчка дядо бос за брак, а сичето, голямата радост на огулупелия си баща да бъде оставено в брашното вместо в някой елитен университет да попива знания като бъдещ шеф на Десан. С това което са направили от образа на СонУ не ми се връзва дори спонтанното му решение преди няколко серии да прибере шляещия се по нощните улици старец и да обикаля с него часове докато го достави на семейството му. Лошите хора не правят такива неща. Странно решение на сценаристите. Страх ме е да питам за Ъннам, майка и не я обичаше но все така продължавам да не виждам бъдещето им с Дончо заедно.
Остана ми последна серия, ще а гледам по-късно, та чета подсказките ви, не ми пречи да зна м предварително, даже ми е за предпочитане за да не пропусна нещо и без това е доста овъртяно всичко.

Профче, измъкването на тази възраст, особено от от работа, където шеф е майка ти и особено за купони, мисля че е нещо нормално, дори и за ученолюбивите. Но като цяло такова извъртане на образа което описах по-горе ми е непонятно.

Последна серия е била с най-високия рейтинг досега - 15%

Не се учудвам че Шики реагира така. Актьорството е много специална професия,  ваят образите пропускайки ги през собствената си психика, емоциите на героите всъщност са личните им емоции, лягат и стават с образа и така месеци, срастват се с героите си и после им трябва време да се отърсят, но също така може би част от героя остава с тях завинаги..

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 16:34 от Беллора

# 428
doh Забравих да поздравя за празника.
Честита Цветница на всички с имена на цветя и дървета!

Честита Цветница и на всички ни, защото ние момичетата, сме цветята на Земята. HugHugHug

Белл, съгласна съм, че беше много странно извъртането образите на пекарите. Може би и поради това все си мислех, че при тях има някаква двойна игра съвместно с Дончо, но ето, че не е така.

# 429
  • пустинен пъпеш

# 430
Изгледах и последния епизод на Сърцата. Хм! Много качествено направен финал, но ... не е точно моята бира. Дончо в последните серии действаше повече като мафиот и психопат. Отвратително беше и бутането на Теюн от Пекарчето, даже и да го е чувствал като заплаха. Кога стана член на фамилията, кога стана по-алчен от всички тях! Е, тя и голямата му сестра беше причинила смъртта на други хора, но не го беше направила собственоръчно. И не беше посегнала на кръвни роднини. Не я оправдавам, само правя паралел. Намирисва на правене на втори сезон, и то с даване на сериозно сериално време на героя на Пекарчето. Т.е. припомням, че актьорът наскоро спечели награда за ролята си в Учебна група, явно почват да го лансират активно. При следващ сезон на Сърцата героят му без съмнение ще е сред водещите роли. И без съмнение и вторият сезон би бил толкова мрачен, колкото и първият. Дано поне да е добре направен, като този. Въпреки гадният финал, сериалът е много добър и си заслужава гледането.
Всъщност ми хареса, че накрая Инна нарисува поне малко моя финал - тя до Дончо на лодката, в едно спокойно, слънчево и лъчезарно море.

# 431
  • пустинен пъпеш
Що ли ми трябваше да загледам с.1 на Joy of Life,да не се приема за оплакване,харесва ми,има и комични сцени,гг е с лъчезарно излъчване,но така по-късно изгледах последните 2 еп. на Сърцата като първо попрочетох някои коментари на дорамчиците.Няколко мои наблюдения за  развръзката с Тейон.
Скрит текст:
При разговора с майка си той я молеше да му разреши да напусне Десан и й предложи двамата да заминат.Явно сценаристите ни показаха,че той при евентуално съгласие на Докхи би имал друга съдба,а също и че последната не е склонна да се откаже от своите планове,резултат на което е последвалия развой
Доста ирония има в разговора между двете момчета,при който Тейон признава,че иска да не работи в Десан и последвалото изпращане на снимката на двамата,изпратена от Сону на Донджу и почти едновременно с нея sms-ът от Тейон също до Донджу.Като че ли Сону блъсна родственика си не само от алчност,но и като наказание за жестокостта на Докхи към майка му.Неслучайно сцената след скубането на косата,която той наблюдава иззад вратата, със запалката беше заредена с много агресия,показаха и присвиването на ръцете му в юмрук.
И относно финала мисля си,че няма да има втори сезон заради постигнататата т.нар.кръгова композиция:повтаряне на някои сцени от 1еп.,но вече заредени с друг смисъл:Донджу на яхтата,спомените му ,докато държи пистолета,цигулката и накрая в кадър отдалеч свирещият на цигулката Донджу на фона на позлатения от залеза океан.Но знае ли се,тази неяснота с този огромен паричен фонд...
Често избягвам сериали с много сцени в тъмната палитра,но покрай майсторските превъплъщения на актьорите,а и заради сюжета с интриги,го изгледах.Според мен е добре,че не развиха романтичната линия.

# 432
  • Варненска клюкарка
И аз мисля че няма да има втори сезон, сериалът си е завършен, но по корейски т.е. всеки да си го тълкува както си ще.  Докхи до края на дните си ще се обвинява че не е послушала ТеЮн. Фонда е в ръцете на Дончо, само той знае кода и в този смисъл е в безопасност. Старецът е в блажено неведение за живота около себе си, чичото в затвора, а злото все някой ден ще си получи каквото заслужава. Дончо целуна Ъннам - и за там да си нагласим нещата както ни се ще.

Шики оглавява класацията за най-популярни актьори за април. Усокчо за пореден месец оглавява класцията за възходящи звезди и реклама, списъкът с имена е динамичен, но се променя след неговото, едни имена заменят други и така...

Рудуду и аз не обичам да гледам толкова мрачни картини, направо ме измориха с тези цветове, дори покривката и чаршафите на леглото бяха в студени тъмни цветове, имах чувството че действието се развива в пещера. И когато осветлението на тавана беше включено то се виждаше просто като светъл лампион, но без да осветява наоколо, където си беше все същия  мрак, малко прекалено ми беше такъв стил.

# 433
  • Варненска клюкарка
Аз с голямо закъснение откривам една много красива песен от Д-р Слъмп в изпълнение на Шики. Много се впечатлих от гласа му, какъв кристален тембър във височините Heart
 Кратката версия в Шортс на живо от някакво вариететно предаване
https://www.youtube.com/shorts/spexgPKfnys

А за тази песен отново от същото предаване бих искала да знам има ли студиен запис в негово изпълнение?
https://www.youtube.com/shorts/QZOFC7I--bI

Както и преди съм казвала звукът на компа ми е свързан с музикален център и звучи много различно от просто през лаптопа, или телефона, първата определено я подминах 2-3 пъти когато ми се случи да я чуя от телефона, но коледната много ми хареса и потърсих още и така стигнах до Слъмп .... Самият Шики е много сладък с Шинка, изглеждат като ученици, имам чувството че за корейците времето тече на обратно Joy Толкова е различен само с година разлика във времето от Сърцата. На видеото ми хареса това което видях, на НФ за миналата година сериалът беше един от най-харесвманите, но пък се сещам че в темата писахте  че от един момент нататък нещо не е добре в историята и сега се чудя да го започвам ли.

цялата псене
▪️Lean on me -Doctor Slump ▪️ OST
https://www.youtube.com/watch?v=IvuY1VaVZgU

От дете си е хубав
https://www.youtube.com/shorts/e5uW7bo5Jnk

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 10:27 от Беллора

# 434
Редактирано.
------------------------------
Песента, на която питаш дали има студиен запис, в оригинал не се изпълнява от Шики, а от приятеля му ВИ (BTS). Така че няма да намериш такъв с Шики.
За д-р Слъмп писах основно аз. Сюжетът си е ОК, но режисьорското решение, а вероятно частично и на сценаристите, двамата главни периодично да се държат като по корейски лигави тийнове, е трудно поносимо.
На първа страница има линк към превода на български, като нашенското заглавие е Доктори в криза.
Линкът с ОСТ-а не се отваря.

---------------------------------------
Тези дни ми е много натоварено и нямам време изобщо за нета, какво оставало за форума. Влизам късно по нощИте и за малко. Ако успея случайно, се промушвам за кратко и преди това, както с горните редове, но е изключение.
Да допълня, че песента на ВИ е ОСТ към сериал, в който главната роля се изпълнява от Че У-Шик - друг член на приятелския кръг Wooga Squad.

А ето го и самият ВИ, докато припява същата песен на другите двама членове на Wooga Squad - Пако и Пийкбой.
https://www.youtube.com/shorts/8TL3LY3d-D0

Белл, изгледах Шики от малък до днешни дни. Докато гледах Сърцата все не можех да определя каква точно е разликата в лицето му спрямо това как сме свикнали да го виждаме. И това ме глождеше. Обаче от това кратко клипче, което сложи, мисля разбрах. Виждайки как лицето му е подпухнало, а си е все същият клечо, мисля, че лекува нещо с кортикостероиди. Наблюдавах такова подпухване при една приятелка, когато заради проблеми с коляното изкара известно време на въпросните кортикостероиди в инжекционна форма. Известно време след като лечението приключи, си върна нормалния вид. Днес и на мен една колежка ми каза, че съм била отслабнала, което не е вярно. Но поясни, че ми говорела, че лицето ми се било поприбрало. Замислих се, че есента миналата година бях за кратко и аз на лечение с още кортикостероиди, но хапчета, освен постоянните в инхалационна форма за астмата ми. Не ми беше минавало през ума, че съм била още напомпала бузите. Все пак всеки ден се гледам в огледалото, трудно бих забелязала разликата. Нямам представа и дали наистина в момента съм се изфинила, поне малко в лице. Но този ефект от такива медикаменти е добре известен. Мисля при Шики е нещо такова.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 01:52 от profi_1

Общи условия

Активация на акаунт