АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 236
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • пак на Рив Гош
Някои неща не ми станаха ясни- като защо трябваше да режат биопсия от живото бебе, или защо съобщиха в толкова прав текст новината на 10 годишното дете на пациенка която умираше.
Белл, ако спомените ми са верни (че беше преди 3 седмици, а още не съм си "преговаряла" сериала) - от моя превод (и спомени):
Скрит текст:
Бебето мисля, че  беше мъртвородено, но го обявиха за живо и починало веднага след това, за да може майката да му даде име и да го изпрати малко по-леко. Биопсията беше необходима, за да може да установят причината за заболяването му (мутация?), тъй като първото бебе на майката е имало същото заболяване и бременността е завършила отново с мъртво раждане. Но при предишната бременност не са били взели биопсия.
А за 10-годишното момиченце - доколкото разбрах, на него му е било ясно, че майка му си отива, понеже в един момент каза нещо от типа на "ние с майка ми говорихме по въпроса". А майка му предварително беше работила с Фондацията, за да уточнят как да поемат грижите за дъщерята. "Самарянинът" каза, че познава момичето, понеже вече се е срещал с нея и майка й от няколко месеца насам.
Аз от една седмица почти нищо не съм гледала - от хойкане из София не ми остава време Joy. Даже и новите епизоди на Resident Palybook ги гледах със закъснение, а обикновено съм на клона веднага след излъчването. Изоставам и с другите ми текущи, а даже не съм почнала и новия корейски, Spring of Youth.
Довърших, обаче, една сладка китайска ученическа розовина - Always Home, ама за нея ще пиша повече утре, като се върна.

# 571
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Една красива песен, посветена на бабите. -

Изгълтах 8 епизода от Луда любов и ... много, много ми харесва. Знам, че имат време още епизода да вземат да ми го поразвалят малко, но се надявам да не избягат от стила му до момента.

# 572
  • Варненска клюкарка
Профче да раредя с един хубав петъчен Ча с  ластика на Калвин Клайн 🤪
https://www.youtube.com/shorts/BrxjHCacqg8

И за да не нося само себе си...
Един от любимите ми кадри от сцената на Баксанг, само дето качеството не е много за разправяне, но на мен си ми харесват.

Тука се сещам как преди години един турски актьор на подобна снимка на  някакви награди грубо подритваше шлейфа на колежката си. А Сокчо се наведе да оправя роклята на своята на общата снимка на всички наградени, че май някой от другите там неволно беше я настъпил Joy Веднага и направиха място и други се понаведоха да видят могат ли да помогнат..

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 13:40 от Беллора

# 573
  • Русе
Няколко пъти вече срещам новини за Ча и Роуон, че им предстои казарма. Явно есента, че имат още проекти. И май няма да е "лъжлива тревога". Едни звезди влизат - други излизат...

# 574
  • Варненска клюкарка
Уин, поне за Ча е вярно. Смятам че решението му е правилно, по-добре да направи това на възраст под 30  когато е горещ и търсен. Сериалът му за НФ ще излезе догодина, филмът може би към края на тази, или пак догодина, междувременно може да направи и няколко концерта, и да остави музика за мини албум та няма да липсва от шоубизнеса, ще продължи да е актуален и докато е в армията.

Ча Ън У е преминал интервюто днес и се очаква да се запише в армията тази година.
Певецът и актьор Ча Ън У се готви за задължителната си военна служба, след като наскоро подава молба да се присъедини към военния оркестър на армията на Република Корея.
Според Sports World от 9 май, Ча Ън У е преминал интервю по-рано днес за военния оркестър на армията във военния оркестър на Министерството на националната отбрана, разположен на Националното гробище в Сеул. Свидетели също съобщиха, че са видели звездата на мястото на интервюто.
Неговата агенция Fantagio потвърди новината и заяви, че Ча Ън У наистина е преминал прослушването за военния оркестър на армията. Резултатите обаче все още не са обявени, така че не могат да споделят повече подробности към този момент и молят за разбиране.

Военният оркестър на армията започна да приема кандидатури в края на март, като интервютата ще се проведат на 9 май. Окончателните резултати ще бъдат обявени на 29 май на официалния уебсайт на Администрацията по военните въпроси.

Ако бъде избран, се очаква Ча Ън У да започне основно обучение през юли тази година. След завършване на обучението си, той ще започне службата си като член на военния оркестър на армията.

Въпреки подготовката си за военна служба, Ча Ън У продължава натоварения си актьорски график. В момента той снима предстоящия сериал на Netflix „Чудесните глупаци“, където играе ролята на И Ун Джонг. 1 Той също така ще се появи във филма „Първо пътуване“ като Йънг Мин. 2 

# 575
Длъжен е да почне да си отслужва военната служба преди навършване на 30 годишната си възраст, та няма за кога толкова да отлага. Във военните им оркестри постоянно има служащи айдъли. Говоря в мн.число защото там всеки вид армия си има оркестър, RM от BTS в момента е в такъв. Впрочем на моите момчета им остава месец до официалното излизане от армията. По принцип имат опции да ползват доста дни разрешено отсъствие от казармата. От каквото съм чела дотук, голяма част от тях събират повече от около 20 дни и всъщност през този последен месец са си вкъщи. Връщат се в казармата за деня на официалното си напускане.

Нощес стоях до към 4:30 ч, но изгледах целия Луда любов. Сценаристите си изсипаха всичките споходили ги в живота сюжетни хрумки в последните 2-3 серии. Леко изоставиха царящата в сериала стилистика на иронично намигване и почти сериозно нагазиха в русло "бизнес трилър" Laughing. Обаче не им се сърдя, защото всяка минутка беше интересна, а и еднорозите не спираха да топуркат с копитца през цялото време. Е, главните повече се прегръщаха, отколкото целуваха. А и целувките им не бяха "уау", т.е. виждали сме и по-добри. А и те, докато се целуваха, не се обичаха Joy. Заобичаха се после. Но пък предаването на постепенно обзелата ги любов и това, как започнаха да се ценят един друг, им се получи страхотно. Heart Eyes
Нямам никаква идея как е минало излъчването на сериала през 2022 г. За мен беше случайно попадение, докато ровех нарочно в предишни години, да си търся нещо за гледане. Но пък ми дойде точно в десетката. Определено ще му направя повторка на сериала. От сюжета, през страхотното заснемане, великолепната актьорска игра и фантастичното озвучаване ... всичко ми хареса. Отбелязвам си го в графа "Любими" и моля Марги да ми го сложи с линковете в първи пост за следващата тема.
Любимата ми песен от ОСТ-а му -

Eто още една -

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 11:12 от profi_1

# 576
  • пак на Рив Гош
Редактирано:
Уин, за Роуон няма нищо все още официално за влизането в казармата, но няма да ме учуди. Време му е, новият му сериал ще излезе през септември, а пък скорошната му фото сесия за Калвин Клайн е толкова петъчна, че ще държи фенските ни сърца в продължение на година и половина Joy

Впрочем на моите момчета им остава месец до официалното излизане от армията.
То затова АРМИ-тата в момента вдигат цените на полетите и хотелите в Сеул Joy
Тия дни ми се мернаха снимки на Джункук и Демончо как размахват бицепси заедно.

Като казах Демончо - репетиция за снимките на Онова Танго -
https://www.facebook.com/share/v/1Ab6qNCFcZ/

И малко неща, които си бях запазила в Инстаграм от наградите Бексан:
- тоалети: https://www.instagram.com/p/DJYwEVsyHdd/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- от червения килим - https://www.instagram.com/reel/DJRYSjUBskb/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- и от сцената (от една дама, която следя, която пуска новини и снимачни места и която е била на наградите като публика/медия) - https://www.instagram.com/reel/DJTuzfyJQwj/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

И малко детски снимки, по случай миналия наскоро Ден на Детето в Корея - https://www.instagram.com/p/DJSbufYPj3v/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 13:52 от Роца

# 577
П.П. Линкът от присъствалата дама не е този. Сложила си два пъти детските снимки Роци.
-------------------------------------------
Ако имаш предвид това - мускулите са на ВИ и Джунгкук. Досега не съм виждала снмки на Куки трениращ с Демончо, въпреки че и двамата са в казарма.

Детските снимки много ги харесах. Някои не са мръднали с годините и няма как човек да не ги познае, дори и като пеленачета. Heart

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 13:24 от profi_1

# 578
  • пак на Рив Гош
Профи, мерси, оправих линка!

Май не беше тази снимка за мускулите. Може пък да съм видяла нещо подобно, ама само на Джунгкук от същата зала и после и снимка на Демончо по мускули... и да съм объркала двата щата Joy. Ще се опитам да я потърся по-късно, че сега излизам да хойкам по кафенета.

# 579
  • Варненска клюкарка
Проф не приеха ли закон че могат да влязат до 30? Преди години знам че е трябвало най-късно до 28.
Демончето трябва да излезе от казармата някъде към септември, дори вече срещам инфо тук-там че агенцията му води преговори за роли. Винаги гледам с удоволствие сцената с тангото и в сериала и зад кадър Joy  С такава лекота се въртяха в сериала, беше и красиво и забавно, а зад кадър каква хореография не на двама, а на цялата тълпа присъстващи в сцената Joy

Роце, забравих да отговоря за онова в скрития ти текст най-горе ,
Скрит текст:
не съм се изрезила правилно - не че не съм разбрала значението на текста, непонятен ми беше начина по който  съобщиха на детето новината за умиращата му майка. Трима от най-безчувствените възрастни герои и 10- годишното дете изправено само  срещу тях, никой не го прегърна, не го утеши, не изчакаха и героя на Ю Йон Сок който рабогеше в асоциация подкрепяща болните от рак и грижеща се за децата им.... Някак безмилостно беше, та това е дете!
А бебето когато го изродиха беше живо и продължи да живее, макар че едва ли е продължило много като за 20 седмичен плод , но го дадоха на главната да прави биопсия. Камерата на 2 пъти показа табличката в ръцете и покрита със зелен медицински плат и нещо едва мърдащо под него. Тя затова не можа да я направи сама, а си повика колежката хем да и асистира, хем за подкрепа.

Сокчо и Че Су Бин (позната ни от Телефонът, Роботът и др...) с много хубава реклама за IlOM, мебелния бранд който той рекламира от миналото лято. Сега щели да пускат няколко реклами направени като кратки филмчета, тази е страхотна, има романтика в нея, но доколкото разбрах е само откъст.

https://www.youtube.com/shorts/gSB5mTbbHyM

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 17:54 от Беллора

# 580
  • пак на Рив Гош
Профи, наистина съм объркала двата щата Joy
Намерих статията, докато скучая във влака.  Има същата снимка, която ти пусна с ВИ и Джунгкук и до нея - снимка на същия треньор с Демончо;
https://www.allkpop.com/article/2025/05/btss-v-jungkook-and-song … -updates-go-viral
Значи са били в една зала, но не и заедно. В акъла си съм смесила "кърпите със салфетките", както казват тук (то в акъла ми е такъв безпорядък, да се чуди човек как намирам информацията Joy)
Сонг Канг трябва да излезе от казармата на 1ви октомври тази година.

Белл, ясно, не сме се доразбрали Hug.
Доколкото видях, пълната реклама със У Сок и Че Су Бин трябва да излезе на15ти май.

# 581
Проф не приеха ли закон че могат да влязат до 30? Преди години знам че е трябвало най-късно до 28.
Приеха Белл. Заради BTS. Всъщност вероятно е поправка в закона, но така или иначе популярност придоби изразът, че е "закон BTS".
Имах предвид друго. Астро, след смъртта на Мунбин и напускането преди това на Роки, останаха четирима. Най-възрастният от тях MJ (31 г.), вече е минал през казармата. Следващият по възраст е JinJin (29 г.) и после е Ча (28 г.). "Бебето" на групата, Санха, е едва на 25 и има време и възможност да проиграе ситуацията по различен начин. По-логично е прекъсването за групата да стане като и двамата, ДжинДжин и Ча, влязат в казармата едновременно.  И докато за Ча реално има още време, то ДжинДжин има само няколко месеца. Колкото по-бързо влязат, толкова по-рано ще се завърнат. Т.е. преди още и още нови групи да са превзели сцената и сърцата на феновете.
Впрочем, интересен факт е, че и четиримата са родени през март - 5, 15, 21 и 30.

# 582
  • Русе
Момичета, някой гледа ли "Завръщане в двореца" или "Болницата"?
Първият нещо почва да ме губи, въртят се  в един омагьосан кръг и не излизат. Или може би аз не гледам внимателно...За сметка на това "Болницата" яко ми държи вниманието.

# 583
Под Болницата Resident Playbook ли имаш предвид? Белл и Роца го гледат.

Ох, аз имам работа за вършене, а само се мотая гледайки сериали. Я, колко изконсумирах за няма и месец!

# 584
win, гледам и двата сериала и ме изнервя, че не са по-начесто. Права е Моарейн да гледа само завършени истории.
За "двореца"- разгледай внимателно постера. Виж опашката на дракона. За мен това е историята на "укротяване на опърничавия"- как една жена и любовта към нея може да промени дори дракон. Романтично е и актьорът се справя чудесно. Аз харесвам това тънко чувство за хумор. В допълнение ми е интересен шаманизмът. Духовете. Физически ГГ-я не е достатъчно красива, но мисля, че все пак много правилно са я подбрали като образ- жена, близка до млад учен, следовател.
Най-много ми хареса репликата на дракона как иска да я изяде. Как постепенно придобива човешки усещания, които не може да си обясни. Винаги така съм си представяла любовта при мъжете...
Хубав неделен ден желая!

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 11:51 от victoria vassileva

Общи условия

Активация на акаунт