АС и други романтични К-драми - тема 13

• 20 881
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • пустинен пъпеш
Напоследък само така да кажа щипвам по малко от сериал на сериал,докато избера кой от тях да изгледам навик , придобит на втората година от общо двегодишното ми гледане на азиатски сериали,но и дорамчиците (имам си няколко любимки сред тях)понякога пишат толкова примамливи отзиви и то на блестящ стил(някои почти произведения на изкуството),че все ме изкушават да погледна коментирания филм. Засега следя единствено текущия The Prisoner of Beauty и то добре че всеки ден излизат серии.
Интересно как ли е звучала корейската реч почти в ухото на Том Круз в материала в шортса с него и Джин, и майка му, дядо му, чичо му .

# 661
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ами то се чува. Joy
Със сигурност за всички тях това е, и ще остане, една незабравима емоция.
Впрочем, от епизода на RunJin става ясно, че Том Круз често посещава Корея и харесва много неща от държавата и културата.

За сериалите, аз мога само да се оплача, че последните два дни нямах възможност дори по една серия на Пако и каката да си пусна. Шест ми останаха, а после ще се оглеждам какво да почна.

# 662
  • Русе
А аз току-що приключих с "ХонРан". Както писах на едно друго място това не е сериал, на който да люпиш семки. Тежък, драматичен, започващ с една история, която се преплита с други важни, напрегнат и в никакъв случай скучен.  Прекрасна игра на Главни и Втори план артисти - И Дже-Ук, Ким Дже-Ук, Чо Бо-А, дори и Чон Га-Рам, който мнозина не харесват. Имаше и целувки, и загатване за интимност...да, малко, но филма не е за това.
Доволна съм от него, но съм доволна и че свърши - сега ще си потърся нещо с еднорози...за почивка. Simple Smile

# 663
  • Варненска клюкарка

Имам се за подреден човек и все нещо някъде събирам/прибирам... Пък като ми потрябва се чудя къде точно съм го запазила 😂 Идва време за нова тема, та започнах да добавям сериалите с бг превод, за които сте давали линкове. Успях 😅

В моя Шортс предимно Сокчо и Хе Юн
Вече не се съмнявам че с теб делим един мозък - вчера не ми остана време да пиша и заради това, че се опитвах да събера музиката която смятах че бях отделила за новата тема, уж подредена и надписана, а не я намерих, та днес това ще правя, добре че все още помня кои са песните и тези дни ще ти ги пратя.

Моя шортс е Сокчови, Ча, папагали и котки, видеа от актуалните сериали и един куп рускини, които ми разказват за ЮК -. това предимно, иначе тук там има и друго..И аз няма да нося видеата, че то такава сладост, няма да мога да се спра с едно. Сокчо нарича Хе Юн сладка, ама когато са двамата на едно място дозата направо излита в космоса. Снощи си викам преди сън да поразцъкам малко в леглото... Що ли ми трябваше, така прихнах на глас,  че после не можех да заспя все се сещах как Хе Юн се опитваше да се отмотае от шлейфа на роклята си. Беше на педя от лицето на седналия Сокчо, на който му прескочи сърцето докато гледаше художествения и гръб, а тя потропваше с крака, докато се опитва да се измъкне от копринения си капан Joy Въпреки че беше много елегантна и красива, по предаванията я описваха че изглежда като принцеса на Диснни, но  тази рокля беше такава катастрофа, добре че не се случиха по-големи сакалъци Joy

А в Бразилия от 2.06, по  един от най-големите латиноамерикански развлекателни канали SBT тръгва Моята любов от звездите. Коментират че от сега радостта в мрежите и обратната връзка с канала е огромна, пишеше  „че има буря от приветстнени коментари, бъдещите зрители броят дните, подгряват мрежите с видеа и музиката. Но то сериалът наистина си е е хубав, не случайно се помни толкова години - аз от много от изгледаните нищо не помня, ни имена, ни заглавия, но за този още се сещам за историята и главната като се провикваше То Мин Джун-шии...
Всъщност сериалът тръгва и в Тайван и още няколко китайско езични страни - не знам чия ПР машина се е задействала, но според мен е добре за Звездю, отделно излизащите новини тези дни за пълномащабното полицейско разследване на адвоката на семейството по подозрение в манипулации и злоупотреба със служебно положение.

Актьорът Ким Су Хьон продължава да показва безпрецедентната си популярност, като за трета поредна седмица заема първо място в категорията за мъже актьори в Star Ranking. В последното, 113-то гласуване, което се проведе от 15 до 22 май, той получи впечатляващите 1 073 628 гласа. Това е третият път, в който Ким Су Хюн оглавява тази престижна класация. Второто място отиде при И Джунхо, а третото - при Бюн У Сок.

Преди месец нещата бяха
1. Джуно
2. УСок
з. Звездю
А сега от тримата Звездю мина на първо, т.е. рекламната му стойност продължава да е много висока. Чак ми е трудно да повярвам какво стадо са корейците, един да изблее нещо и всички след него, защо не мислят тези хора преди да хвърлят камъните? Взеха да излизат неща за покойната как е завлякла с пари много хора, за опита и да изнудва Звездолин по времето на Кралицата разбра цяла Корея, тя ли не е знаела до какво би довел един скандал за проект който се излъчва в момента.... Тези идиоти семейството и дето твърдяха че се борят да изчистят името и я окаляха так, както никой друг не го е правил. Сега вероятно от НФ ще получат някой вон, ама колко ли кредитори ги чакат...

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 10:06 от Беллора

# 664
За мен Се Рон приживее не е могла така да се очерни, въпреки не малкото проблеми, в които е изпадала, както я очерни собственото ѝ семейство. Какви ли не подробности от личния ѝ живот, личностните ѝ характеристики и не малкото ѝ връзки лъснаха. И аз го виждам като окалване, ама не съм убедена, че там са го възприели така. Стадното им чувство е не просто много, а прекалено изразено. Блейва една овца и след нея подемат всички. А че овцата е блейнала погрешка, няма кой да го осъзнае. При тях някак липсва елементът на здрав критичен анализ, преди да изблеят.
Намирам тенденцията рейтингът на Звездолин да се покачва, за положителен знак, че има искрица надежда за него самия и за кариерата му. Това, че има започнати полицейски разследвания срещу твърденията, адвоката на семейството и оня от ГароСеро, е правилна стъпка. Поне има шанс да бъде обективно разкрито нещо. Все пак полицията би трябвало да е безпристрастна в работата си. За разлика от блеенето в медии и социални мрежи.

# 665
  • пустинен пъпеш
все се сещах как Хе Юн се опитваше да се отмотае от шлейфа на роклята си. Беше на педя от лицето на седналия Сокчо, на който му прескочи сърцето докато гледаше художествения и гръб, а тя потропваше с крака, докато се опитва да се измъкне от копринения си капан Joy Въпреки че беше много елегантна и красива, попредаванията я описваха че изглежда като принцеса на Диснни, но  тази рокля беше такава катастрофа, добре че не се случиха по-големи сакалъци Joy
Иска ми се да го видя това.Започнах и китайския "Jade Palace"(2011),един от първообразите на АС.В ролята на 4-я принц е гг от Милан.Първоначалното отношение на 8,9,10 принц към пришълката от съвременността е по-различно,отколкото е в АС, а първите й две срещи с 4-я принц изненадващо са изпълнени с човешка топлота и съпричастност.Образите се отличават и от другата китайска версия,излязла през същата година.Актьорите са с наполовина обръснати глави и плитка на тила и въпреки прическите си са симпатични  благодарение на симетричните черти и овали на лицата си.Даже мислех да не гледам нататък,но ме заинтригува каква ще е по-нататъшната промена у 4-я принц  в следващите серии,а също и как ще се развият взаимоотношенията между гг-ня и 8-я принц.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 17:54 от rududu

# 666
За пръв път чувам, че има две китайски версии на АС. Стана ми интересно.

А кадрите от следващия видеоклип от кой сериал са? Понеже пиша в момента постове едновременно в две теми в Маммата, няма как да проверя описанието под клипа, че пък него съм го отворила не през ютюб.

# 667
  • пак на Рив Гош
Профи, клипът е от сериала The Haunted Palace (Завръщане в двореца), който върви в момента (днес май излезе 11ти епизод).
Става въпрос за един дракон, който след като се е отдавал на пост и молитви в продължение на 1000 години, за да се възнесе на небето, в момента, в който тръгва нагоре, едно хлапе го вижда и му проваля кариерните планове. Та, горкият, е принуден да остане на земята в човешко тяло и да следва една шаманка. Има и един крал с дворец, пълен с тъмни същества и сили. Сериалът не е лош като цяло, макар че около 8ми епизод почнаха да се въртят в кръг с действието (не че това е нещо ново, де).

На мен повече ми харесва тази песен от сериала (върви на крайните надписи):

Тия дни фийдът ми в Ютуб като никога е пълен с музика , понеже реших да си направя плейлисти с музика от филми и сериали... Е, и с влогове от дълбоката японска провиция и тук-таме по някой хубав младеж, дето чисти и готви Joy

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 21:27 от Роца

# 668
И аз харесвам песента на Чонг Донг Ха. Той има доста песни към филми и сериали. По едно време беше вокалист на тяхна много популярна рок-банда Boohwal. Мисля, че съм пускала техни песни в темата.

От мен пък две песни от Dear Hongrang.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 21:35 от 2в1

# 669
Благодаря за отговорите. HugHug
Признавам, че донесохте много, много хубави песни - ОСТ от два сериала.
Особено женският вокал в последната песен е страшно впечатляващ. Обикновено корейките пеят ужасно лигаво и пискливо, особено някои от дамските групи. Да чуя толкова различен от тези гласове, беше истинско удоволствие.
Сериалите вероятно няма да ги загледам. От Двореца съм се отказала, след няколко залитания да го почна. Хонранг още не съм го проучила, но и него вероятно ще го заобиколя.

# 670
Проф, и на мен ми стана интересно за другата китайска версия на АС. Jade Palace е заглавието на сериала, който Рудуду спомена и изглежда с оригинала наистина отчасти си приличат.

Бел, 🧠😂 Аз се позабавлявах наскоро и с друго - набелязваме си разни заглавия, но в последния момент подхващаме нещо съвсем различно 😂
Ако пак ти попадне видеото с Хе Юн омотана в роклята, донеси да се посмеем.
Това май сме го слагали и по-рано, не съм сигурна - Сокчо с неговите широки крачки добре, че не се стовари върху нея. 🤪
https://youtube.com/shorts/hSgpez-luEg?si=ZFudXLYOSH_RNwxw

# 671
Ето ви Сокчо, просто като част от статистика. https://www.youtube.com/shorts/JhhWUrrt8gI
Не съм убедена, че статистиката е проверена и абсолютно достоверна, но поне със сигурност има голяма доза истина.
В темата за к-попа ми метнаха един ОСТ, от който след ровичкане видях, че в момента SBS излъчват младежката романтика Spring of Youth (Весна молодости), а по tvN върви романтичната комедия Second Shot at Love (Пожалуйста, прекратите пить). Не им прочетох синопсисите, но ми се видяха точно лекички заглавия, като за мен. Мисля да ги проверя какво представляват след като приключа с Пако и каката.

Бек при Бо-гум в едно прекрасно живо изпълнение.

И още с двамата - https://www.youtube.com/watch?v=vnkufvfTsLU

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 01:44 от profi_1

# 672
Честит празник! bg
Благодарение на буквите ни споделяме толкова много неща. Прегръщам ви момичета. HugHugHug

Тия дни фийдът ми в Ютуб като никога е пълен с музика , понеже реших да си направя плейлисти с музика от филми и сериали... Е, и с влогове от дълбоката японска провиция и тук-таме по някой хубав младеж, дето чисти и готви Joy
Примъквам един младеж, който и пее, и чисти, и готви, и спасява каки ...

Вещицата все повече и повече ми харесва. Успяха да напълнят сериите с дълбоки човешки чувства. Остават ми още 4 до края и вече проявявам нетърпение да продължа. Уви, работната и личната ми програма са много сгъстени тези почивни дни и ще трябва да поотложа съзерцанието на Паковите раменца за по-нататък.
Да припомня, че го гледам тук - https://17.doramalive.news/dorama/witchs_romance/ с озвучката на Тайм Медиа Групп.

# 673
  • Русе

Докато си пусках снимката с поздрава, Бг-мамата блокира и си довършвам поста сега. Simple Smile
Честит да ни е най-българския празник - на езика, с който споделяме мнения, мисли и пожелания тук!
2в1, а на мен много ми хареса музиката на  клип 1! Благодаря! Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 16:56 от winona

# 674
  • пустинен пъпеш

Общи условия

Активация на акаунт