Какво е това на снимката?

  • 14 351
  • 70
  •   1
Отговори
# 15
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Верно! Права си!
А какво ще е това мойто тогава ?


Земна ябълка ...алабаша е ряпа

# 16
# 17
  • Мнения: 108
Това се казва също Пащарнак. Свекърва ми си го сее и го ползва за супи, като го сложиш на супата има вкус на морков. Свекурва ми дори си го обелва, нарязва на дребно като морков за супа и го замразява за зимата. На мен ми хареса.

# 18
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650

http://www.gotvetesmen.com/useful/products/index.php?alphabet=%D0%90&id=3

# 19
  • Мнения: 27 524
http://kulinar.gbg.bg/spiceview.php?spid=61 Това уж е пащърнак, не знам и аз вече  Rolling Eyes

# 20
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650


латинското му наименование е Helianthus tuberosus

# 21
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
http://kulinar.gbg.bg/spiceview.php?spid=61 Това уж е пащърнак, не знам и аз вече  Rolling Eyes

да, това е пащърнак

# 22
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Всъщност по различните краища на България може да го наричат как ли не.  Laughing

В Стара Загора алабаш казват на това лилавото. А снаха ми от Русе е носила такова, ама зелено. И пак му казват алабаш.

Ама май повечето сме за земна ябълка. Яж, не бой се.  Laughing

# 23
  • Мнения: 1 488
това не нито гулия, нито алабаш, нито пащърнак!това е земна ябълка или ginger, на английски. можеш да го обелиш и да го хрупаш така или се приготвя по разли4ен на4ин.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ginger

ако разбираш английски можеш да си направиш нещо по рецепта от тук http://homecooking.about.com/library/archive/blspice10.htm

Последна редакция: сб, 17 мар 2007, 23:27 от cherry

# 24
  • Мнения: 5 500
cherry, абсолютно същото като това на снимката е!!!
Значи е земна ябълка? А защо гугъл казва, че гулия и земна ябълка е едно и също нещо, което очевидно не е така?
Иначе го пробвах на вкус, някак си безвкусно, неутрално ми се стори!

# 25
  • Мнения: 373
И аз мисля, че е земна ябълка, по нашия край му казват " йералма", баща ми го хапва защото помагала за болни бъбреци.

# 26
  • Мнения: 1 798
http://images.google.bg/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&a … p;sa=N&tab=wi

ето тук повече снимки на гулията. Но на всички е с добре изразена кръгла форма, а твоето е с издължена такава  newsm78

http://images.google.bg/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&a … p;sa=N&tab=wi

ако прилича по-скоро на това, но то пък наподобява морков по форма  Rolling Eyes значи е пащърнак  Wink

# 27
  • Мнения: 1 798
това е земна ябълка или ginger, на английски. можеш да го обелиш и да го хрупаш така или се приготвя по разли4ен на4ин.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ginger

ginger =джинджифил  smile3521

http://www.gotvetesmen.com/useful/spices/index.php?alphabet=%D0%94&id=18

# 28
  • Мнения: 391
На времето дядо ми много купуваше такова нещо и от него го знам като земна ябълка, много го обичах като дете, трябва да си взема, гледам, че по пазарите бабите и дядовците го продават в момента.

# 29
  • Мнения: 983
Пащърнак е със сигурност Peace

Общи условия

Активация на акаунт