Халацион/вътрешен ечемик

• 720
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! От 2 месеца насам имам така наречения халацион на долен клепач в края на окото. Опитах всякакви домашни методи с топли компреси и Тобрадекс, само че успех НИКАКЪВ. Вече е доста твърдо оформено топче, безболезнено но червено. Опитах и на самолечение с хомеопатия един месец, но отново неуспешно.
Посетих двама очни лекари във Варна.
Едната беше жена, която ми назначи лечението с Тобрадекс за 10дни , след това ми каза да пристъпим към операция. Естествено, че аз не искам все още да се оперирам и искам да го избегна колкото се може повече. Другият очен лекар - мъж ми каза, че обикновено изчезвали сами след няколко месеца, което мен изобщо не ме устройва да живея с това грозно топче на окото си и да се чудя дали всеки човек, с когото разговарям го вижда като планина. Попитах за метода с инжекция с кортикостероид, но категорично ми отказа да го направи. Решението остана в мое ръце очевидно дали да го чакам да изчезне само или да се оперирам.
Прочетох за трети метод, който предлагат в Света Петка, а именно премахване с IPL лазер.
Моля се, ако някой от вас е преминал през подобно нещо да ми сподели своята история. Още стоя в чудене за лазера, тъй като никой от двамата лекари не ми спомена за този съществуващ метод. Четох какви ли не домашни рецепти. Спряла съм всякакви лекарства, хомеопатии и мехлеми. Мисля да го мажа само с рициново масло. Ще се радвам някой да ми сподели свое мнение или опит!

# 1
Не знам, дали ще е от полза 🤔 два пъти след боледуване ми излиза нещо като ечемик. Първият път ходих на очен лекар - изписаха ми кортикостероидни капки, но не ми мина.  

Опитайте да подсилите имунитета (в момента ми е 2-рият път след дълго боледуване, голяма част заради моя инат - вирус по празниците, който подцених и явно прерастна в нещо малко по-сложно и стигнах до антибиотик)

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 23:34 от fotokod

# 2
Аз си правя IPL за сухо око, то се размеква всичко вътре в клепачите и се изстисква много лесно. Говоря за запушени жлезички по ръба на миглите.
При вътрешен ечемик може да се използва този метод също.
Излизали са ми няколко пъти такива ечемици, но на горния клепач, минаха без операция, но след много месеци и почти постоянно третиране.
Ако съм на теб, бих пробвала с IPL и ако не стане - операция. А под операция не си представяй нещо особено грандиозно, няма нищо страшно.

# 3
Аз си правя IPL за сухо око, то се размеква всичко вътре в клепачите и се изстисква много лесно. Говоря за запушени жлезички по ръба на миглите.
При вътрешен ечемик може да се използва този метод също.
Излизали са ми няколко пъти такива ечемици, но на горния клепач, минаха без операция, но след много месеци и почти постоянно третиране.
Ако съм на теб, бих пробвала с IPL и ако не стане - операция. А под операция не си представяй нещо особено грандиозно, няма нищо страшно.

И аз мисля да направя същото нещо в тази последователност. Относно операцията, обясниха ми, че възстановяването е бързо. Най-накрая когато ми писне тотално ще пристъпя към нея. Радвам се да чуя мнение от човек, пробвал IPL.

# 4
Правилно си се насочила.
И да, имам над 10 IPL-a, аз бях една от първите в БГ, които започна да си прави. Надявам се, че ще ти помогне да се стопи ечемика.

# 5
Правилно си се насочила.
И да, имам над 10 IPL-a, аз бях една от първите в БГ, които започна да си прави. Надявам се, че ще ти помогне да се стопи ечемика.

А ориентировъчно бихте ли ми казали каква цена плащате за една процедура, защото не ми дадоха информация?
Благодаря!

# 6
Зависи къде се прави, но около 150-200 лв.
Аз последно ходих декември и е 200 лв.

# 7
Все още не съм излекувала халациона. Направих 3 инжекции. След всяка се свиваше значително и намаляше размера си. След 3тата лекарката ми ме посъветва да изчакам до края на лятото, защото имало шанс да изчезне от само себе си. Беше останало наистина съвсем малка точка, почти невидима.
За съжаление през последната седмица забелязвам увеличение и зачервяване, даже има чувствителност самото око. Вече започвам наистина да се отчайвам. Възможно ли е да е станало така заради горещото време?

# 8
По-скоро се е запушила отново мастната жлезичка. Дали от горещината или от друго, кой знае.
Отиди незабавно на офталмолог, за да ти изпише мехлем, с който да се мажеш. И топли, сухи компреси, евентуално, но питай лекаря.

# 9
От около 2 години и аз страдам доста често от ечемици на едното око. Излизали са ми и на горния и на долния клепач. Някои оставаха по-дълго време, други бързо се пукаха и изчезваха. Ходила съм няколко пъти на очен. Препоръките са едни и същи - капки, топли компреси и веднъж ми споменаха за лазерни процедури. Докато се реша на лазер забременях и не посмях да се подложат на такава процедура по време на бременност. Междувременно забелязах, че вече са започнали да ми излизат и от най-малкото запрашаване на окото. Последния си го влачех от средата на юни, та чак до сега.
Покрай бременността обаче ми се наложи да пусна някои допълнителни изследвания и на тази база ми изписаха да пия витамини и добавки, някои в доста високи дози. И за моя изненада ечемика ми започна да се свива и почти е изчезнал. Явно съм имала нужда от подсилване на имунната система. Надявам се вече да се реши този проблем, защото и козметично не е приятно и понякога създава известен дискомфорт.

# 10
От около 2 години и аз страдам доста често от ечемици на едното око. Излизали са ми и на горния и на долния клепач. Някои оставаха по-дълго време, други бързо се пукаха и изчезваха. Ходила съм няколко пъти на очен. Препоръките са едни и същи - капки, топли компреси и веднъж ми споменаха за лазерни процедури. Докато се реша на лазер забременях и не посмях да се подложат на такава процедура по време на бременност. Междувременно забелязах, че вече са започнали да ми излизат и от най-малкото запрашаване на окото. Последния си го влачех от средата на юни, та чак до сега.
Покрай бременността обаче ми се наложи да пусна някои допълнителни изследвания и на тази база ми изписаха да пия витамини и добавки, някои в доста високи дози. И за моя изненада ечемика ми започна да се свива и почти е изчезнал. Явно съм имала нужда от подсилване на имунната система. Надявам се вече да се реши този проблем, защото и козметично не е приятно и понякога създава известен дискомфорт.
[/quote]
Здравейте,може ли да споделите витамините?Аз съм на бирена мая.

# 11

Здравейте,може ли да споделите витамините?Аз съм на бирена мая.
[/quote]
Здравейте, за съжаление се похвалих прибързано. От около 10 дни имам ново топче на окото (на същото място като последните 3 пъти). Този път нещата са още по-зле. Излезна и от вътрешната страна на клепача. От 2 дни усещам засилено дразнене в окото и днес вече е силно зачервено и сутринта беше с доста секрети. Нещо като конюнктивит стана този път. Започнах да промивам с физиологичен разтвор и да капя доста на често капки. Дано има ефекти защото в момента ми е невъзможно да ходя на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт