Посетих двама очни лекари във Варна.
Едната беше жена, която ми назначи лечението с Тобрадекс за 10дни , след това ми каза да пристъпим към операция. Естествено, че аз не искам все още да се оперирам и искам да го избегна колкото се може повече. Другият очен лекар - мъж ми каза, че обикновено изчезвали сами след няколко месеца, което мен изобщо не ме устройва да живея с това грозно топче на окото си и да се чудя дали всеки човек, с когото разговарям го вижда като планина. Попитах за метода с инжекция с кортикостероид, но категорично ми отказа да го направи. Решението остана в мое ръце очевидно дали да го чакам да изчезне само или да се оперирам.
Прочетох за трети метод, който предлагат в Света Петка, а именно премахване с IPL лазер.
Моля се, ако някой от вас е преминал през подобно нещо да ми сподели своята история. Още стоя в чудене за лазера, тъй като никой от двамата лекари не ми спомена за този съществуващ метод. Четох какви ли не домашни рецепти. Спряла съм всякакви лекарства, хомеопатии и мехлеми. Мисля да го мажа само с рициново масло. Ще се радвам някой да ми сподели свое мнение или опит!