Права на децата ни с ТЕЛК - 5

• 25 529
  • 404
  •   1
Отговори
# 390
Картите за пътуване с ГТ са от общината, така че трябва да провериш във Вашата община. В моя град мога само за една линия и то, когато съм с детето. Съответно аз почти никога не съм ползвала дори в един момент спрях да й правя тази карта, просто защото няма смисъл за веднъж на няколко месеца.
Да похваля НОИ, бързо разгледаха документите, за десетина дена дойде решението. От датата на подаване е, а не от РД.

Последна редакция: нд, 02 авг 2026, 09:27 от Mama Ru

# 391
  • София
Картите за пътуване с ГТ са от общината, така че трябва да провериш във Вашата община. В моя град мога само за една линия и то, когато съм с детето. Съответно аз почти никога не съм ползвала дори в един момент спрях да й правя тази карта, просто защото няма смисъл за веднъж на няколко месеца.
Да похваля НОИ, бързо разгледаха документите, за десетина дена дойде решението. От датата на подаване е, а не от РД.
Mama Ru, къде ви пристигат документите. Ние все още нямаме нищо? Освен да звънна да питам, защото мина месец и нещо.

# 392
Изпратиха ни решението по пощата.

# 393
  • София
Явно във всеки град документите за пенсия се обработват с различна скорост. В София са нужни минимум 2 месеца за получаване на заповедта. Винаги се получава по пощата.

# 394
Е, София е най-големият град, съответно имат да обработват и най-много документи.

# 395
ТЕЛК на детето ми изтича началото на месец декември 2026. Мога ли сега да подам , т.е. 3-4 месеца преди изтичането ?

# 396
Ако имате всички документи може да подадете сега.

# 397
  • София
Ако имате всички документи може да подадете сега.

Извинявам се, а какви документи са нужни за подновяване на ТЕЛК?

# 398
Направление, етапна епикриза, изследвания, ако има такива.

# 399
Щяло да има коледни добавки от 50 евро:
https://read.squidapp.co/minews/BBWMAoh?i=9lhq7l0Z

# 400
  • Бургас
ТЕЛК на детето ми изтича началото на месец декември 2026. Мога ли сега да подам , т.е. 3-4 месеца преди изтичането ?
Даже сега трябва. Понякога излиза решение за месец, друг път го бавят 3-4 мес. Така имате относителна сигурност, че няма да има прекъсване.

# 401
  • София

Тъй като сега сме подали за преосвидетелстване, а телкът на дъщеря ми е до 01.10 и ако не й дадат над 50 %, ще вземем ли тези 50 евро?

# 402

Тъй като сега сме подали за преосвидетелстване, а телкът на дъщеря ми е до 01.10 и ако не й дадат над 50 %, ще вземем ли тези 50 евро?

Предполагам, че да, тъй като ще става автоматично. Всички, които са получавали някакво социално подпомагане, ще влязат в списъците.

# 403
Здравейте
Имаме издадено решениеа 3 години с 52 % , детето в момента е на 16 години. През тези 3 години той ще стане на 18 години , но все още ще е ученик. Тогава какво става?

# 404
  • София
Нищо не става. Продължавате да получавате всички полагащи ви се помощи до изтичане на решението или до завършването на училище в зависимост от това кое събитие ще настъпи първо.

Общи условия

Активация на акаунт