Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 3 част

• 62 639
  • 390
  •   1
Отговори
# 150
  • София и там където не се пуши
   но на мен ми го показаха по друг начин: опъва се една хоризонтална нишка и после по нея се връща конеца, ако ме разбирате какво се опитвам да обясня. на схемата виждам, че такава нишка няма. а и аз силно подозирах, че е добре да се шие с 3 нишки, но ме увериха, че не е необходимо.  знам, че най- лесно ще разбера какво да правя като опитам и двата начина, но, моля ви, произнесете се и вие, ще ви бъда много благодарна.

Виждала съм го някъде като указание, но сега рових из моите неща, но не намирих нищо. Ако намеря нещо ще го пусна да го видите

# 151
Ето ТУК Джемма го е показала много хубаво този прословут бод!  Hug Това е още от първа част!  Whistling

# 152
чрез гугъл попаднах на първата ви тема и това вече съм го чела, но не това ми беше въпроса. видях бода, заинтригува ме и тогава започнах да търся за него. видях, че има разлика между това, което ми показаха и това, което пишете тук и се зачудих дали някой има лични наблюдения. ама ще пробвам утре и ще реша. благодаря ви за отговорите   bouquet

# 153
naiema,много хубав гоблен си избрала Peace
а можеш ли да споделиш от къде го поръча и колко струва Praynig

# 154
ех,от шиене забравихте да пишете Laughing

# 155
  • ГОре на черешата...
Здравейте, момичета!
Подготвям се да шия моделчетата на Пермин, които предостави Иваничка  bouquet, обаче в нашия град няма такава панама - Аида 16 мисля, че беше споменала. Има само българска, но тя е доста по-едра, ших две неща на нея, но не ми хареса...Да имате идея как мога да се сдобия с по-ситната панама Rolling Eyes?

# 156
Провери Тук!  Peace Може да има!

# 157
  • ГОре на черешата...
Благодаря  bouquet!

# 158
  • somewhere over the rainbow
Здравче, и аз съм ушила "Молещите се ръце" и тази Девичка. Ших ги 1:1 и са ми много симпатични дребосъците Wink
bopsi, на Милена стил винаги ми остават конци за още един гоблен Peace И според мен ще прозира с 2 нишки.
Ама Феята наистина е красива. И аз искам инфо за нея - колко е голяма, от къде е, колко струва, как се шие и т.н.

# 159
Ехоооо! Много шиете и никой няма време да пише!  Laughing Дайте поне да видим кой докъде го докара!   bouquet

# 160
  • Разпиляна във въображението
опитвам се от доста време да кача снимка на гоблена, който завърших. Остава само да направя контурите

# 161
аз нямам какво да покажа още,тепърва ще я започвам "Воденицата на Буше" ,комплектовка на Милена стил.Обаче четох доста коментари за лошия подбор на конците им  и се колебая нещо... newsm78
А дали гоблените на Солария са по-добри като комплекти?
А някой знае ли нещо за гоблени на варненска фирма Нюанс - гледам на 1-2 места  и такива каталози...

# 162
аз нямам какво да покажа още,тепърва ще я започвам "Воденицата на Буше" ,комплектовка на Милена стил.Обаче четох доста коментари за лошия подбор на конците им  и се колебая нещо... newsm78
А дали гоблените на Солария са по-добри като комплекти?
А някой знае ли нещо за гоблени на варненска фирма Нюанс - гледам на 1-2 места  и такива каталози...
На Солария с а много добри. Н е може да става сравнение.
И недей да шиеш нищо на МИлена Стил.
Н е си струват нервите и парите.
Освен ,ако не си свалила схемата им от нета. Но и пак не  е сигурно с цветовата им палитра:)

# 163
а какво да правя тогава с "Воденицата" newsm78,толкова пари дадох...конците са "Ариадна"
Явно ще си седи така недокосната...

# 164
а какво да правя тогава с "Воденицата" newsm78,толкова пари дадох...конците са "Ариадна"
Явно ще си седи така недокосната...
подари я примерно на свекърва ти:))
Шегувам се.Simple Smile
Може в тази схема правилно да са направили разцветките,знам ли.Ако не са се опитали да дизайнерстват сами резултата може и да не е толкова плачевен.
Но винаги като чуя ,че Милена Стил е дизайнер на гоблени и ми идва да вия.
Тази фирма е един най-долнопробен крадец.Т.е. собственичката е.
И наи-лошото  е,че повечето от шиещите гоблени нямат достъп до интернет или
поне интереси и остават в неведение,че си дават парите за нещо откраднато.
Единствената българска фирма от която си струва да купиш схема за гоблен е Солария
Разбира се ,ако не държиш да си намериш тяхна схема в нета и после да си я комплектоваш сама.
Разлика няма ,освен в цената:)

Общи условия

Активация на акаунт