Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 3 част

• 62 652
  • 390
  •   1
Отговори
# 180
  • somewhere over the rainbow
На мен всичките ми гобленчета са на Милена стил и съм много доволна...и от цветовете и от схемите. Все пак аз съм само един краен потребител, за който единственото важно нещо е показателят цена/качество Peace
Следващия ми гоблен мисля да поръчам от Солария - разгледах им сайта и си харесах няколко сладки моделчета. Пък и казвате, че са качествени Thinking

# 181

Следващия ми гоблен мисля да поръчам от Солария - разгледах им сайта и си харесах няколко сладки моделчета. Пък и казвате, че са качествени Thinking
Щом аз казвам можеш да си сигурна ,че са най-доброто,което на
 този етап може да се срещне сред българските дизайнери на гоблени  Mr. Green
И съм далеч от пристрастна

# 182
  • Бургас
Тези конци Ариадна, полски ли бяха? Как са в сравнение с българските? Предполагам, че няма нужда да се коментира за разликата им с DMC конците...
До сега съм шила само миниатюри и щори за кухнята, ползвала съм останали конци от майка ми, не съм шила DMC.
Това довърших тези дни, но то е почнато преди години...
http://images14.snimka.bg/002472237-big.jpg

# 183
.......До сега съм шила само миниатюри и щори за кухнята, ползвала съм останали конци от майка ми, не съм шила DMC.
Това довърших тези дни, но то е почнато преди години...
http://images14.snimka.bg/002472237-big.jpg
Eliss, как така щори? Моля те, покажи! Аз някъде споменах, че искам да си ушия покривка, имам идеи, но щори... newsm78 А таралежчето ти е много сполучливо! Поправи ме, ако греша, но си го шила на "ситна" панама с кръсчета, нали? Този вариант много ми харесва, макар че "очите ти изтичат", но пък става "веднъж" - не прозира и е почти като нарисувано.   Hands Thumbsup И да, Ариадна са полски. Мнение за българските не мога да изкажа - никога не съм ползвала. Все съм си намирала други...... Rolling Eyes

# 184
  • Бургас
Bonbo-Nella панамата не си знае годините, от майка ми е  Laughing
Обичам понякога да оползотворявам останали материали. Щорите ги ших в един много труден за нас период, когато пари за хляб нямахме. Но се получиха добре и нямам намерение да ги сменям. Пера ги в пералнята и понеже провисват / може би нещо не съм ги ушила както трябва/ се налага да ги оправям периодично. На задната страна има пришит плат.
Шила съм всичко с кръстчета, тогава не знаех гобленовия бод. И да панамата е ситничка.
Ето снимки:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2516935
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2516936

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2516937
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2516939
само не гледайте мръсните ми прозорци. Blush Тази година нещо нямам муза за пролетно почистване.

Закачих ги с кабарчета, но дограмата е за смяна, иначе съм си мислела може да стане на летвички да се захване панамата хем ще стои изпънато.

# 185
Момичета отдавна разглеждам темичката ви smile3525
Страхотни сте.  newsm10    Аз съм начинаеща . Имам 4 ушити гоблена но са все пейзажи.
Реших и аз да ушия  гоблен с човешки фигури обаче съм в недоумение  вече няколко дни. newsm12
Свалих си от нета една от безплатните схеми на Солария -икона. Доколкото знам лицата се шият 1:1 а тук на схемата от това което виждам е 1:4. Weary
Не знам на български името на гоблена но на английски е Thetokos of Tendeness - smaill model.

# 186
досега всичките ми гоблени са били на милена стил исъм много доволна-тогава комплектоваха с пъпетс.откакто комплектоват с ариадна не ги купувам.сега шия "алегория" купих я от "ади"-като цветове доста се различава от показаното на картинката.не че става лошо... easter

# 187
 smile3501 Ех, много са хубави тези щори - нищо претенциозно, пък всява уют.

# 188
Наистина са страхотни

# 189
Момичета отдавна разглеждам темичката ви smile3525
Страхотни сте.  newsm10    Аз съм начинаеща . Имам 4 ушити гоблена но са все пейзажи.
Реших и аз да ушия  гоблен с човешки фигури обаче съм в недоумение  вече няколко дни. newsm12
Свалих си от нета една от безплатните схеми на Солария -икона. Доколкото знам лицата се шият 1:1 а тук на схемата от това което виждам е 1:4. Weary
Не знам на български името на гоблена но на английски е Thetokos of Tendeness - smaill model.

Има и икони, които са изцяло 1:4!  Peace Не го видях!  Confused

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 23:11 от Здравка79

# 190

Здравка79    newsm51

Благодаря за бързия и точен отговор newsm44 newsm44 newsm44 още днес започвам да го комплектовам и да шия.  newsm53

Имах нужда от разясняване, защото до сега не съм шила 1:1. Да не би нещо да объркам. : smile3506

# 191
Привет и от мен!На милена стил уших св.ДИМИТЪР цветовете са добре обаче схемите са ужасни,не толкова знаците колкото това че имах схема вместо с 2 или дори 4 части цели 12 малки схеми

И аз шия гоблен на Милена стил. Схемите са 10  #Crazy. Бях си ги купила преди да прочета коментарите тук  Thinking, но засега съм доволна  Mr. Green

# 192
В момента шия Възкресението на Милена стил. Моите схеми са 25 плюс 11 1:1. Мен така ме устройва повече, защото преди години ших гоблен с една скица и докато го  завърша скицата стана на парцал

# 193
да, и моята "Воденица" е със схема от 9 листа, ама твоите 25 схеми ме убиха ooooh! ....Какво значи плюс 11 Shocked
а другите фирми как ли биха предложили схемата newsm78...няма ли  и те на части да  я дадат,все пак гоблена е голям...

eliss,наистина добро хрумване за щорите Peace...разгледах и албума ти - харесаха ми и картичките,които си правила
А пък на мен нещо тези безплатни гоблени от Солария не ми се отварят въобще,може би не кликвам където трябва,а...

marulka_s ,какво имаш в предвид като казваш,че от Гобкон са ти изпратили конците на куп -без знаци ли и сама трябва да се ориентираш кой цвят какъв знак е,така ли... Thinking /поне така разбрах/

# 194
25 са схемите 1:4, плюс 11 схеми 1:1 за лицата, т.е. общо 36 схеми

Общи условия

Активация на акаунт