Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 3 част

• 62 698
  • 390
  •   1
Отговори
# 75
  • в зоната на здрача
Здравейте!
Последно - всички коне ли носят късмет или само "Коне на водопой". Защото имам ушити "Коне в реката" - 1:1, да ги рамкирам ли? Малко късмет в повече няма да ми е излишен Grinning...
Ама и аз знам че ВСИЧКИ коне носят щастие-било то на гоблен или картина.

# 76
що се отнася до гоблените - аз съм чула само за Коне на водопой,че носят късмет...
Гоблените, които се шият на неразграфена панама се започват от средата.
а как се намира средата,струва ми се трудно да се ориентирам Embarassed

# 77
Здравейте, много сте изписали, докато се включа  bouquet
sweet baby, и аз разгледах целия албум с ушити гоблени Simple Smile Видях че си шила Омагьосания замък (или Горски кът), да те питам имаш ли схема и можеш ли да я споделиш, или поне легенда с конците?
А за коне, аз съм чувала, че всички коне носят щастие, без значение дали са на гоблен или на картина  Hug
Здравей Ivanichka,моя замък е шит доста отдавна и нищо не пазя,но тук http://www.streamphoto.ru/users/Nicola/126449/?page=5&pw=cxqwxatAHFcD.    го намерих ,може да се изтегли стига да разбереш схемата ,че нещо не е май много хубава.

А паролата за достъп до другите гоблени е  369852

# 78
  • ПАЗАРДЖИК
Средата се намира като сгънеш панамата на 4,натискаш или приглаждаш леко с ютия,  така че като разгънеш да се получат 2 ръба като +. Дано ме разбра, че нещо не мога да обяснявам като хората  Crazy.

А за тези поверия, аз също знаех за "Коне на водопой" и само поради тази причина ги уших, но вече 7 години стоят нерамкирани  Embarassed. Сега имам започнато и "Момичето на скалата", за което наскоро разбрах, че носело нещо негативно и трябвало да се закачи до Конете на водопой, че да му се неутрализирало лошото влияние. Аз за всеки случай така ще ги закача, въпреки че не вярвам много. Толкова си го харесвам момичето........ а такава лоша слава да има  Crossing Arms

sweet baby, ангелът ти става разкошен. Направо ме изкушаваш

# 79
Ами започвай го,"Момичето на скалата" ще почака, тя и без това е полегнала и няма да има нищо напротив да чака Joy

# 80
Олелее, как става тази работа - хем имате време да шиете, хем да пишете тук ? Joy newsm78 Не мога да ви изчета и разгледам.
sweet baby, страхотна е мадамата-ангел. Окомплектовката от Галерия бродерия ли е? Ако да, то започвам да си набирам конците, много ми харесва гамата.

# 81
sweet baby фона е бял нали?  newsm78 Значи спокойно може да се шие на бяла-неразграфена!  Hug

# 82
  • somewhere over the rainbow
От вчера ви чета, та да се включа и аз. Имам 5 ушити гоблена /гобленчета де, за по-големи нямам нерви Embarassed/. Много бързо ми омръзва всичко, за това шия 2 наведнъж, почвам откъдето ми падне и шия както ми падне - не следвам никаква последователност Embarassed В момента "бочкам" "Коне в реката" и "Заливът на палмите". Преди това бях започнала "Есенно езеро", но ми омръзна тая гама и го дадох на свеки да го дошие. Проблемът е там, че съм загубила половината схема ooooh! Дали мога да я намеря из нета някъде? Сигурно сте дъвкали въпроса за схемите 1000 пъти, но нямам време да прегледам предишните теми. Моля за помощ Praynig
А този ангел ми грабна очите - много харесвам гоблени тип графика Crazy Но...първо тези двата Naughty
Хайде, аз ще пошия, че малката заспа. А на вас - здраве Hug

# 83
  • Пловдив
Здравейте момичета, може би мястото на питането ми не е тук, но все ще сте по запознати от мен. Вчера взех една шапка на малката, обикновена, дънкова с периферия. Искам да я разкрася с някое избродирано цветенце и паетки примерно. Бихте ли ми помогнали с някакъв модел или сайт в който мога да погледна.
Благодаря ви! Видях тук страхтни работи.   bouquet

# 84
  • ПАЗАРДЖИК
Ами започвай го,"Момичето на скалата" ще почака, тя и без това е полегнала и няма да има нищо напротив да чака Joy

Ох, ми то горкото момиче чака вече 7 години да го довърша, ама аз  все я зарязвам заради някоя нова страст  Embarassed.

# 85
  • Все на втория етаж
Лелеее мацки, аз докато се включа нова тема сте започнали  Embarassed Имам 10 стр. от другата да изчета. Аз вече съм почти накрая, след малко ще го снимам и ще ви покажа  Hug

А днес ходих до един магазин , от който си купих последните два гоблена, за да й занеса схема на жената да ми комплектова гоблен. Един , който ми пратиха от сайта гоблените с едно малко момиченце и мнооого харесах. Обаче едва разчетохме схемите и като взе да ми показва конците като цветове, които са дадени и те се разминават. Sad Тя ми каза, че ако все пак държа, ще ми продаде конците / стойност 32 лв. / и да си го шия, но аз се уверих че цветовете не са точни. Жената излезе много точна и честна, защото можеше да ми вземе парите и толкоз - да загубя и време и пари и най- вече труд. Много съм разочарована.

# 86
N_A_N,
това ли е Есенно езеро?

Ако е ето ти схемата.
Паролата е:
6-fs5n8nhs53&/wt532
Иренка,
кой  е гоблена с момиченцето?
Може и да имам свястна схема:)

# 87
  • варненка от София
Схемите за cross stitch, се шият 1:1 нали??
Manzhelka, конете със cross stitch, half cross stitch, back stitch i french cnots ли се шият??
В интерес на истината имам, две гобленарки под ръка, ама ми се струва, че от тук ще получа най-вярната информация.
Приятен ден, аз ще лягам Simple Smile

Не съм Manzhelka, ама да ти кажа аз. Значи както си предположила cross stitch-а се шие 1:1, а обикновено гоблените на Dimensions се шият с тези бодове - кръстчета, гобленов бод, бод зад игра, френски възел, за това трябва да се внимава много в схемата къде с какъв бод се шие, както и с колко нишки.

# 88
  • Все на втория етаж
Ето ми го гобленчето;

# 89

Shocked Страхотен е!!!  Hug Какъв му е размера?  newsm78 /в см./

Общи условия

Активация на акаунт