Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 748
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
  • София
ХОРМОНИ/HORMONES
TSH       33.30       µIU/ml     0.40 - 4.00
fT4       10.2       pmol/l     12.0 - 22.0
fT3       4.0       pmol/l     2.8 - 6.4
anti-Tg /TAT/       125       IU/ml     < 40
anti-TPO /MAT/       >600.0       lU/ml     < 35
Това са от вчера. Просто ми е едно такова свито на душата 🥹

# 481
Ооо, ужасна хипофункция. Зарежи хипофизата, като причина. Няма щитовидни просто. Вдигай дозата на еутирокса или каквото пиеш. Вдигай постепенно през 2 седмици с най-много от по 12,5 мкгр. И ендокринологът ще ти я вдигне, но рязко най-вероятно.

# 482
Ох, чак ме заболя тялото като видях резултатите. Аз си внуших, че е много полезно срещу антителата да пия качествени пробиотици и пия от няколко месеца, но не съм се изследвала скоро, за да размахам нещо черно на бяло. Иначе, като цяло се чувствам по-добре, но при нас винаги е комплексно, разбира се.

# 483
  • София
Здравейте,
Знаете ли в кой клон на Бодимед се изследат пробите на място? В техният сайт не е описано къде се изследват пробите и кои клонове са просто манипулационни. Последно време при изследване на ЩЖ резултатите са ми доста неверни според ендокринолога и ме посъветва да не давам кръв в манипулацинна, защото не се знае кога ще се закарат прбите за изследване.

# 484

Моля за мнение за щитовидните особено.

# 485
Здравейте,
Знаете ли в кой клон на Бодимед се изследат пробите на място? В техният сайт не е описано къде се изследват пробите и кои клонове са просто манипулационни. Последно време при изследване на ЩЖ резултатите са ми доста неверни според ендокринолога и ме посъветва да не давам кръв в манипулацинна, защото не се знае кога ще се закарат прбите за изследване.
Би трябвало да е на Позитано. Там им беше първата лаборатория. Иначе не би трябвало да има проблем с даването на кръв за изследвания в манипулационна.

# 486
Начев ми е казвал за тази на "Лайош Кошут"

# 487
  • София
Здравейте,
Би трябвало да е на Позитано. Там им беше първата лаборатория. Иначе не би трябвало да има проблем с даването на кръв за изследвания в манипулационна.

Не е на Позитано. Там ходя от години и виждам редовно човекът, който идва да взема пробите. Централа им не е ли на Лайош Кошут, там съм ходила веднъж в събота, но ми се стори малко. Може би да им се обадите по телефона и да питате.

# 488
  • София
тъй като искам да отида утре сутрин, а не мога да се свържа с тях по телефона днес, за това попитах тук. От коментари разбрах, че не е на Позитано. Има много коментари, че е на Бузлуджа, но темите са доста стари. Много благодаря за отговорите ви Simple Smile

# 489
И на ул. "Лайош Кошут", и на "Бузлуджа", а предполагам - и на "Позитано", работят пробите на място. Знам, че изключение прави само микробиологията, която май се обработва единствено на "Лайош Кошут".

# 490
  • София
На ул. Лайош Кошут им е централата, така че там със сигурност изследват пробите на място.

# 491
Елора,
2,11 pg/ml  ft3 е 3,24 pmol/l, оптималните са 5-7
1,19 Ng/dl ft4 e 15,3 pmol/l, оптималните са 15-23
Тоест има нужда от подобрение, особенно за ft3.
Феритина е много нисък. Трябва да е над 70 за правилната работа на щитовидната. Той е нужен и за конвертирането на ft3.
Mchc е нисък заради ниското желязо.

Моля за мнение за щитовидните особено.

# 492
За FT4 дори е най-добре да е поне 20 в пмол/л.

# 493
Ходих на кардиолог и според него симптомите ми са от предозиране с хормона през зимата и от хипофункция съм го докарала до хипертиреоза. Приемам по 3 мл акутирокс. Успях да си запиша час за  ендокринолог за другата седмица, а изследвания ще си направя в събота. Според вас какво да направя до консултацията - дали да спра напълно с приема на акутирокс или само да намаля дозата?

# 494
Изпуснах ви преди доста месеци. Записвам се пак.🙂
Последните ми изследвания са от края на февруари:

На Аку-тирокс 5,2 мл съм и Т3 12,5 мкг, разделено на два приема през деня. Обикновено ТСХ (след включването на външния Т3) ми е около 0,3-0,6, нямам симптоми на хиперфункция и предполагам, че това е някаква моментна стойност.

Общи условия

Активация на акаунт