Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 706
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, благодаря ви!

Изследването вече мина. Оказа се, че имам някакво образувание между тънкото и дебелото черво, взета е биопсия и днес ще ми правят скенер с контрастно вещество. Знам, че контраста не е добър за щитовидната. Имате ли някакви препоръки?
Мисля , че не е ок само контраст който съдържа йод.
Говори с лекаря преди процедурата.

# 76
Лекарят е наясно с хипото само че при съмнения за карцином, щитовидната минава на заден план.

# 77
Момичета, благодаря ви!

Изследването вече мина. Оказа се, че имам някакво образувание между тънкото и дебелото черво, взета е биопсия и днес ще ми правят скенер с контрастно вещество. Знам, че контраста не е добър за щитовидната. Имате ли някакви препоръки?

Успех, всичко да е наред! На мен са ми правени ЯМР-та с контраст, и както момичетата са писали - повечко вода след като мине изследването, за да преработят бария бъбреците и да се маха. Иначе ми бяха препоръчали деня преди или в самия ден на изследването да пусна ПКК, урея и креатинин, за да се потвърди нормална бъбречна дейност. За щитовидната никой нищо не ми е казвал.

# 78
Здравейте, Моля за разчитане на резултатите на дъщеря ми-на 9г. Водих я на ендокринолог, според който са нормални, но ЛЛ категорично смята, че има Хашимото като мен и ми предложи да търсим второ мнение. Трудно ми е, когато е на училище до 18, 20ч. а аз-по цял ден на работа, да намеря време да я заведа:

# 79
Не знам кой при тези антитела би могъл да каже, че няма Хашимото. Очевиден е автоимунният процес. Хормоните все още изглеждат в нелоши стойности, така че явно не е много напреднало, навреме го хващате.

# 80
Здравейте, Моля за разчитане на резултатите на дъщеря ми-на 9г. Водих я на ендокринолог, според който са нормални, но ЛЛ категорично смята, че има Хашимото като мен и ми предложи да търсим второ мнение. Трудно ми е, когато е на училище до 18, 20ч. а аз-по цял ден на работа, да намеря време да я заведа:
Здравей, заради нещо конкретно ли я заведохте на ендокринолог? Имаше ли причина да ви усъмни, или профилактично предвид , че може да е наследствено?

# 81
Има си Хашимото, синът ми беше на 8г като отключи. Функцията на жлезата е добре за сега, така че и да отидете при друг и той да заключи Хашимото, нищо друго няма да направи. Прочети на първа страница за насоки за борба с антитела и ако можеш нещо да откриеш и стопираш процеса временно поне. Иначе рано или късно ще се наруши и функцията от този автоимунен процес, така че трябва да я следиш.

# 82
La Chimere-Благодаря ти от сърце за разчитането. А може ли да препоръчате добър детски ендокринолог в София?
leni_beni-на профилактичен преглед ЛЛ пусна ТСХ, което е по здравна каса. Но и тя започна да има много нервни и гневни изблици, а още се води предпубертет, което ме усъмни.
mibobo - благодаря, ще прочета, макар че при децата не е същото като при възрастните, доколкото знам и е добре някой да обясни от първа ръка. Знам и че не могат да пият хормони

# 83
Acid_Burn, стискам палци всичко да е наред и да се възстановиш.
Да махат там каквото има.

# 84
Децата могат, а ако има нужда (хипофункия) е и задължително да пият!
В момента и аз не виждам нужда от добавяне на хормон, но следете нещата Hands V

# 85
Acid_Burn, стискам палци всичко да е наред и да се възстановиш.
Да махат там каквото има.
Благодаря ти!

# 86
.......
mibobo - благодаря, ще прочета, макар че при децата не е същото като при възрастните, доколкото знам и е добре някой да обясни от първа ръка. Знам и че не могат да пият хормони

Обяснявам ти точно от първа ръка, казах ти че синът ми е с Хашимото от 8 годишен, вече е на 16г. Има си и хипофункция и е на хормон от 12 годишен, както и други деца тук в темата. Защо реши,  че децата не могат да пият хормон?! Като имат хипофункция как да се оправят, че сина ми спря да расте и да му се сменят млечните зъби без хормон ли да го държим.

# 87
  • На брега на реката
Acid, и от мен стиснати палци.

Момичета,  някоя от вас беше споделила добавка за понижаване на пикочната киселина. На моята приятелка е над горна граница и исках да и го покажа, но не съм запазила поста.
Моля, да ми припомните коя беше, нещо чери имаше.

# 88
Аз си я запазих да си я имам за всеки случай
Ето я
https://galen.bg/natural-factors-cherryrich-cherry-concentrate-c … 00-mg-h90-kapsuli

# 89
  • София
Да, това е добавката за пикочна.

Acid_Burn, стиснати палци и от мен. Дано всичко се оправи бързо. Може ли да те питам за това образуване скенер ли препоръчаха или ЯМР? Питам, защото имам едно не малко образувание на ръката, точно нас китката и последният лекар,който ми обърна внимание, препоръча са си направя ЯМР или скенер с контраст, но като се обадих в Спектър ми казаха, че за образувание трябва ЯМР, а мен ме е ужасно страх - имам клаустрофобия, не мога да си го причиня. Та се чудя дали да не направя скенер... ама дали ще е информативно или пак ще рябва да стигна до ЯМР.

Общи условия

Активация на акаунт