Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 80

• 23 737
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Днес ходих на ендокринолог и ще ми увеличава дозата на л тироксина. Досега приемах 50 мкг всеки ден, а сега понеделник и петък по 100, а в останалите дни по 50, като на седмична база ще се вдигне с около 14 мкг на ден. Някъде бях чела, че не са хубави за жлезата такива резки схеми и се чудя дали да не търся начин да го правя по 62,5 на ден или да опитам със схемата на лекарката. Притеснявам се и от това дали няма да се чувствам зле в дните със 100 мкг.

# 496
Здравейте! Днес ходих на ендокринолог и ще ми увеличава дозата на л тироксина. Досега приемах 50 мкг всеки ден, а сега понеделник и петък по 100, а в останалите дни по 50, като на седмична база ще се вдигне с около 14 мкг на ден. Някъде бях чела, че не са хубави за жлезата такива резки схеми и се чудя дали да не търся начин да го правя по 62,5 на ден или да опитам със схемата на лекарката. Притеснявам се и от това дали няма да се чувствам зле в дните със 100 мкг.
На твое място бих взимала по 62,5 мкгр на ден. Това е цяла таблетка от 50 и половин от 25 мкгр.

# 497
Аз също бих приемала (и така съм правила винаги досега) усреднена доза. Не знам защо изобщо ендокринолозите изписват подобни "вариращи" схеми...🤔

# 498
И аз така го "къдря", вземам си 1/2 * 50 +1/2 * 75 (Л-тироксин) , толкова си се получава... Еутирокс имаха 125 таблетка, тя си се дели на половина, Л-тироксин нямат такава разфасовка.

# 499
Стеличка, благодаря за коментара.
Видях първия пост и там стойностите, но са съвсем други референтни от моите и се обърках.
А тези стойности,  които ти пише, че трябва да са всъщност скачат над референтните, а в първия пост са други.
Е, пак е по-добре от миналия път.
Ще го мисля желязото, спрях го само за 5 дни. Пия нежно желязо 27 мг на доктор бест.
Мат е висок, четох, че тук червата може да имат вина. Тях принципно за много неща съм ги нарочила Joy
Ще пиша на хематолог във форума по-късно и мисля и да посетя, защото вече не знам с това желязо.
Мислех си дали спрей на бетер ю да си взема.

# 500
Елора, ако решиш, пиши ми да ти дам името на моята хематоложката. Прави консултации в Healee.

# 501
Аз смятам с направление.
Тя работи ли с направление?
Иначе и във форума ще пиша да видим какво ще посъветва.

# 502
  • София
Момичета бях на ендокринолог в Софиямед. Не впечатлих докторката с моето TSH от 33 . Започвам по схема от 50 до 75 , като 5 дни съм на 50 и 2 дни на 75. Каза ми, че е виждала къде по-високи стойности 😳 Гледа ме подробно на ехографа, има изменения от Хашимотото и “бял рицар”, но категорично нямам гуша. Дано на фона на увеличения прием хормон ми влезнат в някакви граници стойностите и метаболизма поне малко да ми се нормализира. За хематолог и аз търся , защото съм с Таласемия, на която към момента не ми обръщат особено внимание. Ама не пийте на своя глава желязо, защото на мен така първо ме тъпчеха, докато не се оказа Таласемията, при която абсолютно е противопоказно да се пие желязо.

# 503
Аз смятам с направление.
Тя работи ли с направление?
Иначе и във форума ще пиша да видим какво ще посъветва.
Мисля, че в момента изобщо не приема в кабинет. 😥
Дано не се приеме за реклама - казва се Ани Яворова. Благодарение на нея, последните 4 години крепя желязото и не стигам до анемия.

# 504
aria_82, майка ми беше наскоро с тсх над 60 се оказа. Не ми казала да не и се карам.

Acid_Burn, как ти помага? Какво ти е изписала?

# 505
aria_82, майка ми беше наскоро с тсх над 60 се оказа. Не ми казала да не и се карам.

Acid_Burn, как ти помага? Какво ти е изписала?
Зависи. В тежки случаи - Сорбифер. В по-леки - Сидерал Форте. Много зависи от изследванията.
Допълвам се, за да кажа, че се е интересувала и как е хипофункцията, какъв ми е цикълът и тн.

# 506
Е, значи просто си пием желязо и това е.

# 507
Е, значи просто си пием желязо и това е.
От желязо до желязо има разлика.

# 508
Знам. От някои ме боли стомаха и се запичам Grinning

# 509
Елора, че защо на майка ти ще се караш...На ендокринолога и' по-скоро.😅 Е, освен ако майка ти не си пие изписания хормон.🙂
Желязо приемам Сорбифер и Фероградумет, но вече не всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт