Отговори
# 705
Крепостта с червения камък за мюсюлманите е добра поличба.
В Гренада Испания има такава крепост - Аламбра в ориенталски стил.

# 706
Ферит да не излиза от комата.Аз пък напук на всичко ще съм оптимист.

# 707
Еванджелин, точно това ме притеснява. Надявам се тя да направи дипломатичен ход и да спечели и Ферит да работи. Ако само тя работи с тях, това ще унищожи Ферит.

# 708
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

# 709
От Х

Мисля, че те свързват всичко със Сейран. Сейран може би е приела случая с марката "Сейран Шанлъ" за бъдещето на Корханите. Положението е такова, сякаш съдбата на семейството зависи от нея. Не може просто да си тръгне, отговорността е поета. Чудя се какво планират супер интелигентните петима?

И аз нещо такова си мислех.

# 710
Крепостта с червения камък за мюсюлманите е добра поличба.
В Гренада Испания има такава крепост - Аламбра в ориенталски стил.
Кате, мен не крепостта ме притеснява, а жената, която жертва всичко, за да я построи. Аз чета по следния начин легендата - крепостта е Ферит, а жената е Сейран. Тя ще го съгради, ще се откаже от всичко, за да го направи, дори от живата си.
Цитат
И без тoва, какъв е смисълът от безсмъртието, след като човек загуби причината да живее?
Той е нейната причина да живее, но... губи я, губи я.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 20:51 от Fi79

# 711
Момичета,съдейки от двата трейлъра,Абидин и Ферит си сътрудничат с прокурора и нарочно са ги вкарали при Садък ли беше.Явно мисията им ще бъде успешна и ще разобличат гранд маман и батко.Ще ги вкарат в затвора и така ще се освободят от тях.Връщането в Ялъто може би ще е финала на серията.В другата най-вероятно ще гледаме "драмата" Серпил.

# 712
Еванджелин, точно това ме притеснява. Надявам се тя да направи дипломатичен ход и да спечели и Ферит да работи. Ако само тя работи с тях, това ще унищожи Ферит.
Защо? Защо Ферит ще бъде унищожен, ако само Сейран работи? На него и без друго не му остава много време да рисува. Той има толкова спасителни мисии още, че може да се посвети на този занаят.

# 713
Цитат
Според слух, преди 6000 години жена, която притежавала града, искала да построи великолепна крепост, достойна за неговото име.
Тs похарчила цялото си богатство за тази кауза, но пак не можала да завърши крепостта.
За жената изграждането на тази крепост се превърнала в единствената причина да живее.
И тя свалила пръстена на безсмъртието, украсен с най-скъпоценния камък на света, който се беше заклела, че никога няма да свали от пръста си, и го продала.
Крепостта била завършена, но жената, чийто пръстен падна от пръста й, умря.
И без тoва, какъв е смисълът от безсмъртието, след като човек загуби причината да живее?
Хората нарекли крепостта Kalai Füsus. Тоест, крепостта на пръстена.
Крепостта  защитавала жителите на града в продължение на векове.
Да видим дали този пръстен може да защити бъдещето на Ферит.
Fi, легендата противопоставя на безсмъртието (човешка химера) смисленият човешки живот (който е краен).
Жената не е жертвала всичко,  а невъзможното. А крепостта е семейството, общността.
Що се отнася до бъдещето на Ферит, той има нужда от сигурност и тази нова сигурност трябва да е самият Ферит, не Корхан.

# 714
Кате, харесва ми интерпретацията ти, но в тази легенда, съотнесена към сериала ни, аз продължавам да си виждам крепостта като метафора за Ферит, а не за семейство/Корханите.

Цитат
Крепостта  защитавала жителите на града в продължение на векове.
Ферит ни е представен като защитника тук. При това не само на собственото си семейство, но и на семейство Шанлъ, и на семейството на Абидин. Е, отделен е въпросът дали му се получава или си остава само с опитите. Wink
Възможно е да греша, разбира се, затова искам да видя какво са ни измислили за този епизод и какво иска Сейран да ни каже с тази притча.

# 715
В един коментар от инстаграм прочетох,че този замък май се намира в Газиантеп,тоест в Антеп.

# 716
Афито! 👑 С много малко отстъпи тази седмица! Пък може и да не е, ама първата беше и рожденичка!

# 717
Фрага ми се струва объркващ. Разказва се за легендата на крепостта, но ......
мен също не крепостта ме притеснява, а жената, която жертва всичко, за да я построи.
Символично тук виждам Ферит и Сейран. Той е крепостта, която бавно,  с много мъка  и труд
я строи Сейран. Не ми се мисли тя накрая да не се жертва в името на любовта си към Ферит.
Другото, което ме смущава във фрага е присъствието и то най отпред при завръщането в имението,
това на Абидин и най вече на Суна. Пак ли ще се замете случая, с който ни занимаваха толкова
епизода с тази обичана сестра. Нейното присъствие ми се вижда много нагло и нахално спрямо Сейран.

# 718
# 719

Общи условия

Активация на акаунт