Tsh, пролактин, тестостерон

• 305
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте! Моля за съвет, помощ, насока или дори успокоение. Някой сблъсквал ли се е с подобни стойности? Накъде се насочихте, какво приемахте? За колко време влязоха в норма? Благодаря Ви предварително!
TSH    5.05  при стойности  0.35-4.94
Пролактин 195.41 при стойности  5.18 - 26.53
Тестостерон 1.96  при стойности  0.48 - 1.85

# 1
Здравейте! Моля за съвет, помощ, насока или дори успокоение. Някой сблъсквал ли се е с подобни стойности? Накъде се насочихте, какво приемахте? За колко време влязоха в норма? Благодаря Ви предварително!
TSH    5.05  при стойности  0.35-4.94
Пролактин 195.41 при стойности  5.18 - 26.53
Тестостерон 1.96  при стойности  0.48 - 1.85

Консулт с ендокринолог, ЯМР на хипофиза заради високия пролактин и започване на терапия, за да се поддържа с нормални граници. Като падне пролактина ТСХ също ще влезе в нормата.
Високият пролактин е най-честата причина за трудно забременяване. За това се приемат лекарства и когато настъпи бременност те се спират.
Потърсете си добър ендокринолог. Не се притеснявайте, нищо страшно няма и всичко ще е наред.

# 2
Здравейте, последните месеци свалих около 12 килограма без да съм променяла начина си на живот, хапвам си нормално, цикъла ми е редовен, но често правя функционални кисти на яйчниците, които се махат след курс противозачатъчни. На 22г съм. Вчера си пуснах изследвания за щитовидната жлеза и Tsh e 4,92. Според границите е леко завишен, но ми казаха, че трябва да е под 2. Ще се насоча към ендокринолог в най-скоро време. Според Вас отслабването може ли да се дължи на проблеми със щитовидната жлеза?
Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт