Избор на училище в южните райони, София

• 587
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, тази година класния ръководител на детето ми бе сменен с нов. За него всички деца трябва да са войници, които трябва по цял ден само да учат и нищо друго, а след училище и събота и неделя отново трябва да учат с родителите. В междучасията е забранено на децата да са свободни, а трябва да седят на чиновете и да четат книги. Детето ми споделя, че не могат да си общуват свободно, а само се питат за домашните.Често сливат и часовете и не излизат в междучасие. В обедната почивка много рядко ги извеждат на двора. На училище е от 08, 00ч.до18,30ч. Дълги години посещаваше най-различни занимания, а сега я отписах от всички, защото е много преуморена, а вечер  и двете едва се добираме до къщи от умора. Освен това за нейния учител всички деца трябва да са еднакво добри по всички предмети. Тези, които се затрудняват по някой предмет, получават лично лошо отношение. Хвали тези, които се справят добре. Моето дете не е от лесните деца, с характер е и е от недолюбваните деца, защото не харесва математиката. В същото време е много креативна и има заложби на творец. За мен добрият учител е този, който успява да намери правилния подход към "трудните деца", а с "лесните, прилежните и ученолюбивите" всеки може да се справи. Но, за съжаление действителността е друга. Детето ми мрази училището от първия ден, в който е стъпило там. Много искам да има учител, който да му отвори сърцето и душата към знанието и да му е ментор, някой с призвание за учител, който наистина да обича децата. Аз съм имала такива учители и винаги ще ги помня. Моля, ако някой може да ми препоръча добър учител, който ще поеме четвърти клас на учебната 2025/2026 г. в някое училище в южните квартали на София.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 00:10 от Не се сърди, човече

# 1
  • София
Кой клас е, ако не е тайна?
И горе-долу квартали, че южни райони е много широко понятие...

# 2
Сега е в трети, но мисля да я преместя за следващата уч. година. Предпочитам училището да е около кв. Лозенец, но съм мобилна и не ми е проблем и да е някъде другаде, стига да случим на добър учител и да не е паралелка със засилено изучаване на математика.

# 3
  • волно калдъръмче
На твое място бих сменила училището. В София има много училища. В голяма част от тях режимът е по-свободен. Е, ще закъсат с подготовката по ключови предмети, но ще са щастливи и няма да четат нонстоп в междучасията. Там вече не на учителите ще трябва да разчитате, а на личната отговорност на детето.

# 4
Така е, отдавна го обмислям. Всъщност откакто е започнала първи клас и всеки ден ми говори колко си мрази училището. Много е трудно човек да се ориентира дали самото дете е разглезено или средата и учителският подход са наистина зле. Но клоня повече към второто. Наистина има голям избор уж, но и чуденето ми е голямо.

# 5
  • волно калдъръмче
Първо си изяснете дали е здравословно за детето въобще да мрази. Всяко нещо, което не е по вкуса му, ще бъде заливано с въпросната омраза и отрицание.

Сменете средата и се опитайте за изградите не толкова положително отношение към училището и всичко там, а към знанието. По някаква абсолютна ирония ще трябва да допуснете и двамата, че там има знаещи хора, които не му мислят непременно лошото.

Общи условия

Активация на акаунт