Избор на качествен Extra Virgin зехтин – 2

• 7 812
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
  • In transit
Барбалена,
Скрит текст:
за пържене си вземете фъстъчено олио, много по-полезно(като състав) е от слънчогледовото.

# 61
За зехтина в този сайт имате ли впечатления?
https://evoo.bg/collections/zehtin?utm_source=google&utm_medium= … mGdAaAkWlEALw_wcB

# 62
  • In transit
https://petel.bg/15-te-tona-falshiv-zehtin----ekstra-vardzhin--- … -za-iznos__581990
Най-сетне! Въпреки, че съм убедена, че "фабриката" не е само в Солун. От хора в бранша знам, че има и българска, но интересно защо БАБХ си затваря очите и се правят, че не знаят нищо.

# 63
За това повтарям, колкото и да усложнява, поръчвайте директно от производители или специализирани магазини за зехтит от самата държава на произход. Всичко предназначено за износ е съмнително качество. 

# 64
  • Пловдив
Изобщо не ми е сложно да отида до Гърция и да си напазарувам-не само зехтин,а всичко от А до Я,зехтин купувам Kiklopas-малка семейна рафинерия около Макри,Александрополи.

# 65
Какво ще кажете за този зехтин?

# 66
  • София
Писах вече в темата за чистата храна и се сетих, че има отделна тема за зехтина.

В магазина на Граф Игнатиев 14 има намаление:

# 67
  • Бургас
Здравейте, в момента съм в Кавала, има ли от къде да купя качествен зехтин? Моля, ако някой знае конкретна марка и/или място да сподели.

# 68
Здравейте, случайно попаднах на тази тема, търсейки информация за различните видове зехтин. Искам да споделя, че на остров Лефкада има един манастир: Holy Monastery of Agios Nikolaos (Iras
Μονή Αγίου Νικολάου Ιράς), където монахините продават домашно производство зехтин. Миналата зима бяхме там, обикаляхме острова с кола и купихме два литра - невероятен е! Цената беше 12 евро за литър, което ми се стори много добре за такова качество зехтин. Обаче за съжаление двата литра са към своя край, на дъното на второто шише съм, което ми е голям проблем, защото го пия на гладно и ми оправи киселини, аритмия - всичко. Много, ама много ми се иска да си купя още, да се запася, обаче нямам път към Лефкада, далече е. Сега ужасно съжалявам, че взехме само два литра. И искам да помоля ако някой смята да пътува с автомобил до там и има място за няколко бутилки зехтин, ще си заплатя не само бутилките, но и допълнително за услугата.

# 69
Къде в България продават зехтин, на етикета на който да е указана киселинността (acidity)?

# 70
  • София
На много места се продава зехтин с посочена киселинност. На по-скъпите зехтини винаги е указана. Например на този сайт за испански зехтини е в поле Информация за продукта -> Състав и срок на годност.

# 71
  • Варна и...духом на Босфора
Най- хубавият зехтин?!
Естествено,Тунизийският!
От три години,откакто работя тук,ползвам само и единствено такъв.
В момента даже бях с туристи във една от многобройните фабрики за производство,и с дегустация.
104 милиона дръвчета,само една преса- екстра върджин,брала съм маслините -Само ръчно,както се събират само по този начин!
Киселинност,опитвала съм и с 0.1,пътувайки из страната.
Неустоим и неописуем вкус!

# 72
Днес си взех този  зехтин 0,5л. Не е  за всеки ден, все пак е победителя за 2024 в световен план .
Има го в София, ако напишете името му в Гугъл, ще излезе къде се продава, учудващо не е както в повечето случаи х2 от реалната цена.
Днес го тествах, прилича на най-силните зехтини Вента де Барон и други в топ 5-10 като вкус, но този е от сорт охибланка, който по-принцип е доста по-мек от първенците пикуал, пикуда и др.

# 73
Купих този зехтин,но 4 литра от Гърция дали си струва?Пише смес от рафиниран и екстра върджън.

# 74
  • София
Какво означава "дали си заслужаваше"?
Ако ще си купувам зехтин от Гърция, ще гледам поне да е екстра върджин, а този не е.
Същата марка зехтин - Минерва - но екстра върджин, се продава и в България.

Общи условия

Активация на акаунт