Избор на качествен Extra Virgin зехтин – 2

• 6 859
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте! Искам да питам Alexslav, испанският зехтин е тазгодишна реколта, нали? (https://www.mueloliva.es/) И би трябвало да запази качествата си поне една година? Писах им мейл, но не ми отговориха, по телефона не ми се говори Simple Smile Средата на декември поръчахме 15 литра гръцки зехтин и почти свърши, та трябва да зареждаме нещо. Значи консумацията ни е горе-долу по 3-4 литра на месец

Вече 80% са нова реколта, на сайта си пише за всеки вид New, nueva cosecha 2025
За една година няма никакъв проблем, вече след това започва да спада аромата.

# 46
На повечето картинки на продуктите на Mueloliva пише "Nueva cosecha 2025", което означава реколта 2025. Не вярвам да ви продадат стар зехтин.

# 47
Здравейте. Обмислям да направя тематична кутия за подарък. Идеята ми е да събера гръцки продукти в нея - узо, подходящи мезета към него, зехтин. По последната точка (всъщност за всички неща) бих била благодарна за предложения и препоръки. Понеже е за другата седмица, нямам време да отскоча за самата Гърция и да търся😅 , та търся неща, които мога да взема от тук (София) или да ми бъдат доставени.

# 48
Благодаря, Алекс! Heart
Somebodyelse, този надпис или е нов, или не съм му обърнала внимание Smiley

Пипилота, виж този пост, а преди него и поста на Виви:

Посетих магазина за зехтин на Графа, ето отзива ми https://m.bg-mamma.com/?topic=541500.msg49502686#new
Имат магазини в Дубай , Атина, Солун и София
Тенекиите по 3 и 5 л май излизаха по 25лв за литър, не запомних. Има нефилтриран и други видове, но бях с детето и взех това, което пробва и одобри.

# 49
  • София
Пипилота, да, магазина до СБЖ е подходящ за подаръчна кутия, докато разучавах продуктите се похвалиха, че аранжировката е безплатна. Аз не ги загледах, но освен видове кошници имаше и щайгичка и неколкократно си помислих: Ех, да ми падне да подарявам на някой ценител! (за съжаление няма такъв около мен  Sad  )

# 50
Разгледах го онлайн този магазин, а се оказа и че ми е под носа тук, ще го проверя със сигурност! И да не харесам за подарък, за себе си все нещо ще взема 😅
Щом предлагат и аранжировка, направо перфектно! Много сте полезни с отзивите си 💙🩵🤍

# 51
Аз преди няколко години пробвах с Филипо Берио - зеления етикет и кристализира в хладилника, сега ще пробвам този, който ползвам в момента

Благодаря , че чрез вас стигнах до този зехтин Flowers Four Leaf Clover. Тествах го в хладилника и да , стегна и кристализира .

# 52
Каква е цената на зехтина за тенекия от 4-5 литра? За този магазин на Графа ми е питането.

# 53
Посетих магазина преди няколко дни и по спомен цената на 4 литровата тенекия беше 119лв за единия вид и 106лв за другия. Не помня каква беше разликата помежду им.

# 54
  • София
Минах през магазина. Това са цените на 4 и 5- литровите тенекии днес:

Жената ми обърна внимание и на този, който е с киселинност 0,3:

# 55
5л туба със зехтин за у дома ли ги взимате ?
 успявате ли да изконсумирате ,преди да гранася ?
Знам, че годността на отворена бутилка зехтин е малка , около 3 месеца, мисля...

Някой имали информация за това нещо ?
Стоя в хладилника близо седмица ,без да си промени текстурата

# 56
Благодаря за отговорите, момичета!
Цената е съвсем приемлива, предвид локацията на магазина и вероятно качеството на зехтина.
Да, 5 литра са за домашна употреба, но у нас зехтина се лее, като вода. Ползвам го за всичко. Маска за коса, включително. Simple Smile)

# 57
  • Бургас
Този в пластмасовата бутилка каламата голд ми изглежда менте, надписите приличат на онези тенекии, дето са евтиния бг фалшификат
Аз също взимам по 5л, пресипвам си в тъмна бутилка за ежедневно ползване, а тенекията си стои затворена и нищо й няма

# 58
  • Пловдив
5л тенекия зехтин вземаме за домашно ползване,стои в отворената тенекия и наливаме по 1л в стъклена бутилка.Купували сме и 10л тенекия,повече от година го ползвахме,не граняса.Утре ще ходим на пазар в Гърция и Турция,минаваме около Макри(Гърция),има производител на зехтин,ще купим 1тенекия 5л.

# 59
Ние средата на декември си взехме 15 литра и почти е свършил. Не готвим с олио вече, освен, ако не пържим нещо, например пъстърва или мекици. Също наливаме в бутилка 1 литър.

Общи условия

Активация на акаунт