Избор на качествен Extra Virgin зехтин – 2

• 15 271
  • 155
  •   2
Отговори
# 150
  • In transit
Pinko, като те чета ми става ясно защо зехтин от малка гръцка фирма, не приличаше много на зехтин.

# 151
Масовите гръцки зехтини, които се купуват от  малки производители са точно толкова хуабави, като да се купи от произволно  село у нас домашно вино.
С две думи 90% са много зле, дори да не са ментета.

# 152
  • In transit
Масовите гръцки зехтини, които се купуват от  малки производители са точно толкова хуабави, като да се купи от произволно  село у нас домашно вино.
А защо хората масово им се възхищават тогава? И мъкнат оттам с количества?

# 153
Масовите гръцки зехтини, които се купуват от  малки производители са точно толкова хуабави, като да се купи от произволно  село у нас домашно вино.
Масово хората се възхищават и на домашните вина.

Иначе има и фактор вкус, който пак в повечето случаи е от свикване.
Масово се пише, че повечето не искат силни вкусове, парливи, горчиви и т.н., а точно те са по-добрите.

Отделно масово се купуват по това време на година или 3 месеца  преди новата реколта.

Същото е с кафето, масовия потребите си търси стандартните прегорели кафета на които е свикнал цял живот  и като пробва нещо добро според всички стандарти, казва че не му харесва.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 09:35 от Alexslav

# 154

Дали може да споделите, имаше ли проблем с доставката от Гърция и кои от видовете ,които изпробвахте ви допадна най- много?
Заглеждам се и аз да направя поръчка за проба,но не зная от кои видове. Не обичам силно лютивия или стипчив вкус на зехтина и го използвам основно за салати и дресинги .

Не поръчах. От едно рибарско магазинче (в България) взех някакъв да го пробвам, тази седмижца пък от Лидъл да пробвам португалският. Ама...ще поръчам и ще пиша.

Масовите гръцки зехтини, които се купуват от  малки производители са точно толкова хуабави, като да се купи от произволно  село у нас домашно вино.

Аз като ходя по Гърция си купувам най-редовно от хора които продават по улиците. Достава ми някакво удоволствие да пазарувам от дребни производители. В България също, но тук вече се навъдиха много прекупвачи и тарикати и понамалих пазара. И в Гърция сигурно има, ама все още трудно ги разпознавам.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 17:15 от IvanGeorgiew

# 155
Аз харесвам горчивият зехтин, нали уж е по-истински, но пък понякога вземаме директно от производител познат за който знам, че е истински и е доста сладък на вкус. Зависи си също от маслините разбира се.
За кафето ми стана интересно как се разбира кое е истинско, кои са му стандартите и как се разпознава прегоряло кафе.

Общи условия

Активация на акаунт