СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 6 - Баба Марта мартенички върже, седмокласник домашни пише бърже!

• 31 693
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
И аз съм доволна от обратната връзка на Ния ( беше на БЕЛ там) и сега е записан и на още 2 . Като цяло съм доволна и от това,че винаги звънят , обясняват ти нормално как се случват нещата , за такива като мен дето все са пропуснали нещо. Сега даже и го записах на някакъв курс за 3 дни по БЕЛ там. За математиката все имам надежда да се справи сам , задачите ги може , знае ...обаче толкова много грешки прави от бързане и недочитане ...че май СМГ ще си остане химера ( надявам се правилно съм го използвала,че и на мен българският език не ми е сила Simple Smile ) .
Нищо , ще си намери мястото все някъде - аз съм обнадеждена ,че ако не СМГ , то НПМГ , ТУЕС, Джон Атанасов или някоя езикова, евентуално  ...
Някой беше споменал , за някакви особености при кандидатстването в НПМГ - има ли шанс , ако не се е явявал на никакви олимпиади? Ще ходя да чета , някой ден ..ама ако на някой му се пише и е проучил вече .
Може ли повече инфо за курса за 3 дни по БЕЛ на НИЯ?

# 271
Курсът на Ния - 3 дни - 4 часа БЕЛ , 4 часа МАТ , от 8:30 , до 14:30 ( или нещо подобно). Всеки модул по 300 лв . За БЕЛ , единия ден ще се обяснява по първата част на теста и най-вече , какво да се внимава на четенето с разбиране . Втори ден тезата - изисквания и упражнения и трети ден , за преразказа. Не е като да не се учат тия неща при учителката му на уроците , ама няма лошо малко да си свери часовника с другите деца и да чуе още едно мнение. ..знам ли ...иначе ,ще седи на компютъра цяла ваканция и само ще се дразня и ядосвам ,че нищо не прави.

# 272
В примерно има пет дни интензивен курс по бел през пролетната ваканция, но цените ми се видяха космически. Но пък всеки ден се прави един цял модул с преразказ, като има вариант да се плати и само за преразказ или теза.

# 273
  • у дома
От кой учебник / сборник са тези задачи, някой разпознава ли?

От учебника на изд Архимед.

# 274
Може и аз да ви шокирам, но детето вкъщи настоява да чертае с линия и молив всяка задача за домашна работа (както от училище, така и от школата), защото така искала госпожата. Аз споря с нея, че така губи страшно много време, и трябва да се научи да си чертае бърз чертеж на ръка, за да реши повече задачи вкъщи. За изпита не бях сигурна дали е задължително, та може и да съм я заблудила , че няма значение дали е на ръка или с чертожни инструменти.
Ако ми кажете, че има още някой, който вкъщи чертае домашни с линия и молив, няма да повярвам. 😁

Ето ни Simple Smile дъщеря ми голямо старание влага на чертежите за домашна работа. Красиви са, не мога да го отрека, дано не е само за сметка на времето Simple Smile

# 275
  • София
Може и аз да ви шокирам, но детето вкъщи настоява да чертае с линия и молив всяка задача за домашна работа (както от училище, така и от школата), защото така искала госпожата. Аз споря с нея, че така губи страшно много време, и трябва да се научи да си чертае бърз чертеж на ръка, за да реши повече задачи вкъщи. За изпита не бях сигурна дали е задължително, та може и да съм я заблудила , че няма значение дали е на ръка или с чертожни инструменти.
Ако ми кажете, че има още някой, който вкъщи чертае домашни с линия и молив, няма да повярвам. 😁

Ето ни Simple Smile дъщеря ми голямо старание влага на чертежите за домашна работа. Красиви са, не мога да го отрека, дано не е само за сметка на времето Simple Smile
И дъщеря ми чертае с линия и молив. Някои задачи, ако не е верен чертежа, не могат да се решат  ( например за доказването, че един триъгълник, който лежи Еди- къде си, е равностранен…, съжалявам за опростяването)…Затова чинно чертае и трие… докато “ види” задачата

# 276
  • София
Ако не знаеш какво чертаеш, и с туш да е, пак може да е грешно.
По спомени няма значение дали чертежът е с молив или химикал. Като се сканира, ще изглежда еднакво. Линия и добре да се ползва.

# 277
И аз я попълних! Отговорите ми няма да им харесат Simple Smile

Моите бяха вчера на пробен по МАТ в Образователни технолигии! Имат разминавания в отоговорите, но на коя са верни ще се разбере по- късно Grinning
В събота са по БЕЛ.

Здравейте! Как са като сложност в Образователни технологии?

# 278

Моите бяха вчера на пробен по МАТ в Образователни технолигии! Имат разминавания в отоговорите, но на коя са верни ще се разбере по- късно Grinning
В събота са по БЕЛ.

Мога да изкажа мнение за тестовете от миналата година. Бяха доста по -лесни от тези на Междучасие  и Веди

# 279
  • София
То повечето пробни на школите са по-лесни от тези на Междучасие.
На ОТ са хубави тестовете, доближават се до реалните.

# 280
Аз заради това държа моята да ходи на междучасие. Там си проличава добре ако има пропуски. На Регалия беше лесен първия модул. Втория с една по-дълга задача, но пак не особено трудна.

# 281
  • София
За седмокласник от нематематическа паралелка, а дори и с претенции за топ училище, пробният на Междучасие по математика е труден, не невъзможен да се реши с училищния материал, но изисква повече рутина, или, да кажем, има нужда от повече време за обмисляне на задачите и не носи същата информация къде стои детето спрямо конкуренцията на реалния изпит.  Това главно, ако искаме да се ориентираме къде се намира с оглед трудността на НВО, за тренировка си е ОК.  Полезно е, разбира се, но не за всяко дете, моето се потиска излишно.
Регалия, ОТ, Ния са добри за упражнение според мен. Лесни са, с малки изключения, НВО също е лесно. И на Вектор пробните са супер, ако ме пита мен някой..😊.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 01:42 от Niffi

# 282
  • у дома
О,аз отдавна съм фен на Вектор още от баткото,който е студент вече...На СМБ-Русе и СМБ-Варна също са хубави...
Вектор Варна даже имат издадена книжка с техни ПИ.

# 283
  • Бургас

В събота са по БЕЛ.

Здравейте! Не мога да преценя, каква е трудността за тях! За мен е лесен Satisfied В неделя, след урока ще знам, какво е мнението на г-жата от урока.

# 284
  • Бургас
Моята девойка прави миналата седмица втори ПИ по БЕЛ и математика в ОТ. Понеже беше болна, този по БЕЛ го прави вкъщи и успях веднага да го погледна. Стори ми се лесен, но това не ѝ попречи да допусне елементарни грешки на въпросите по български, докато с литературните се справи доста добре. Чакам днес и в неделя резултати и ще го споделя за пощата.

Общи условия

Активация на акаунт